ΕΜΠΝΕΥΣΗ, ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

Γιατί απογοητεύεσαι συχνά με τις επιλογές σου;

Post by: 19/02/2019 0 comments

Το να απογοητεύεσαι με μία επιλογή σου, είναι κάτι συνηθισμένο, που έχει συμβεί σε όλους.

Αγοράζεις ένα βιβλίο και απογοητεύεσαι από την πλοκή του. Διαλέγεις ένα φαγητό σε ένα εστιατόριο και τελικά μετανιώνεις που το επέλεξες.

Υπάρχει κάποιος λόγος που απογοητεύεσαι συστηματικά με τις επιλογές που κάνεις;

1. Υπερεκτιμάς τις επιλογές που έχεις.
Μία πιθανότητα είναι να υπερεκτιμάς κάποιες από τις επιλογές που έχεις. Ίσως θεωρείς κάτι καλύτερο από ό,τι πραγματικά είναι. Αλλά στην πορεία, βλέπεις ότι δεν είναι έτσι τα πράγματα. Για παράδειγμα, αν διαλέγεις μονίμως ό,τι είναι πιο ακριβό, γιατί το θεωρείς καλύτερο, τότε είναι πολύ πιθανό να κάνεις συχνά λάθος επιλογές.

2. Είσαι προκατειλημμένη.
Ένα ακόμα ενδεχόμενο είναι να είσαι προκατειλημμένη με κάποια πράγματα. Έτσι, κάθε φορά που τα βλέπεις, να τα απορρίπτεις. Για παράδειγμα, μπορεί να είσαι προκατειλημμένη με τα μακριά φορέματα και αυτό να σε κάνει να διαλέγεις μόνο κοντά. Τα οποία όμως, ενδεχομένως, μην ταιριάζουν στο σώμα σου.

3. Δεν μπορείς να ξεχωρίσεις μικρές διαφορές.
Ένας λόγος που μπορεί να κάνεις μία λάθος επιλογή, είναι ότι δεν μπορείς να ξεχωρίσεις αυτές τις μικρές διαφορές ανάμεσα στις επιλογές σου. Έτσι, τις θεωρείς όλες παρόμοιες και μπορεί να καταλήγεις να διαλέγεις στην τύχη.

4. Διαλέγεις με λάθος κριτήρια.
Μια ακόμα αιτία, είναι ότι διαλέγεις με λάθος κριτήρια. Κάθε φορά που πρέπει να κάνουμε μια επιλογή, προχωράμε έχοντας κάποια συγκεκριμένα κριτήρια στο μυαλό μας. Υπάρχει όμως η πιθανότητα, τα κριτήριά σου να είναι λάθος.

5. Διαλέγεις σύμφωνα με αυτό που θέλουν οι άλλοι και όχι σύμφωνα με αυτά που θες εσύ.
Μήπως είσαι τύπος που επηρεάζεται πολύ από τη γνώμη των άλλων; Αν κάνεις επιλογές στη ζωή σου, μόνο και μόνο, επειδή σκέφτεσαι αν θα αρέσουν στους άλλους ή αν θα σε κατακρίνουν οι άλλοι, τότε το πιο πιθανό είναι αυτές οι επιλογές σου να είναι μονίμως λανθασμένες.

Φωτό από: HDQWalls

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons