ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

6 εύκολοι τρόποι για να περάσουμε όμορφες στιγμές με τα παιδιά μας!

Post by: 13/08/2023 0 comments

Μεγαλώνοντας με δύο παιδιά, οι στόχοι μου και τα σχέδιά μου έχουν αλλάξει κατεύθυνση και περιλαμβάνουν σχεδόν όλοι τα παιδιά μου. Από τους πιο βασικούς είναι να περνάω ποιοτικό χρόνο μαζί τους και να κάνουμε πράγματα όλοι μαζί σαν οικογένεια. Θεωρούσα πάντα και συνεχίζω να θεωρώ σημαντικό το να χτίζω αναμνήσεις και οικογενειακές συνήθειες τις οποίες θα συνεχίσουν και τα παιδιά μου με τα δικά τους παιδιά.

  1. Τις Κυριακές το πρωί που ξυπνάμε όλοι μαζί χωρίς υποχρεώσεις, φτιάχνουμε ένα σπέσιαλ πρωινό όπου βοηθάμε όλοι, άλλος πολύ και άλλος λίγο και με διαφορετικό τρόπο ο καθένας και το οποίο μετά απολαμβάνουμε όλοι μαζί στο τραπέζι.
  2. Τα απογεύματα φτιάχνουμε ποπ-κόρν και αράζουμε στον καναπέ βλέποντας κάποια αγαπημένη ταινία, κινούμενα σχέδια ή αγαπημένη σειρά.
  3. Τώρα που η μέρα είναι μεγάλη, αρπάζουμε την ευκαιρία για απογευματινούς περιπάτους χωρίς συγκεκριμένο προορισμό. Περπατάμε δίπλα-δίπλα, λέμε ιστορίες, διηγούμαστε πώς περάσαμε τη μέρα μας, λέμε ανέκδοτα.
  4. Οργανώνουμε μικρές αποδράσεις, κοντινές ημερήσιες εκδρομές, μπάνιο στην παραλία. Παίρνουμε το αυτοκίνητο και πηγαίνουμε μια βόλτα. Σε ένα δάσος, στη διπλανή πόλη, σε ένα μουσείο, στο λούνα παρκ, για μπάνιο στη θάλασσα. Κανονίζουμε να φάμε έξω, παίρνουμε το κολατσιό μας μαζί για πικ νικ, πηγαίνουμε για παγωτό ή για μπάνιο στη θάλασσα.
  5. Αφήστε τον εαυτό σας να γίνει πάλι παιδί. Κυλιστείτε στα πατώματα, χοροπηδήστε στο κρεβάτι, κρυφτείτε πίσω από την κουρτίνα, ζωγραφίστε μαζί τους. Διηγηθείτε τους αστείες ιστορίες ή ζαβολιές από τη δική σας παιδική ηλικία. Γίνετε ένα μαζί τους, κάντε τα να αισθανθούν σημαντικά.
  6. Διαβάστε μαζί, πηγαίνετε σε ένα βιβλιοπωλείο να διαλέξετε από κοινού ένα βιβλίο και αφιερώστε κάποιες ώρες που θα διαβάζετε, θα συζητάτε την ιστορία, θα αναλύετε την υπόθεση. Έτσι και το διάβασμα θα αγαπήσουν και χρόνο θα περνάτε ερχόμενοι πιο κοντά.

Νομίζω ότι τα παιδιά μας είναι οι πιο εύκολοι άνθρωποι να ικανοποιήσουμε στη ζωή μας. Το μόνο που θέλουν είναι το χρόνο μας, να είμαστε εκεί, να μοιραζόμαστε πράγματα μαζί τους και να έχουμε ειλικρινές ενδιαφέρον. Ο καθένας μας απλά βρίσκει το δικό του τρόπο και έχει τα δικά του μυστικά.

Φωτό από: www.crafthubs.com

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons