ΕΜΠΝΕΥΣΗ, ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

Ψάχνοντας την εσωτερική μας ομορφιά…

Post by: 13/11/2021 0 comments

Όλοι μας θέλουμε να είμαστε μοναδικοί και αξεπέραστοι. Σημαντική προϋπόθεση να δουλέψουμε τον εσωτερικό μας κόσμο, να βρούμε την εσωτερική μας ομορφιά.

Κανένας δεν είναι τέλειος και κανένας δεν μπορεί να γίνει. Οπότε ο σκοπός μας δεν είναι αυτός. Υπάρχουν κάποιες μικρές λεπτομέρειες, που μπορούμε να δουλέψουμε και να βελτιώσουμε το πώς αισθανόμαστε και ως εκ τούτου πώς μας βλέπουν οι άλλοι.

  1. Ανεξαρτησία.

Εάν στηριζόμαστε στον εαυτό μας, δε σημαίνει ούτε ότι είμαστε σκληροί, ούτε ότι δε χρειαζόμαστε κανέναν. Σημαίνει απλά ότι μπορούμε να υπάρξουμε και μόνοι μας, ότι ξέρουμε τι θέλουμε και πώς να το διεκδικήσουμε. Σημαίνει ότι μπορούμε μια χαρά να τα καταφέρουμε μόνοι μας, αλλά ότι είμαστε καλύτερα όταν είμαστε με άλλους. Αισθανόμαστε καλά με τον εαυτό μας και το ποιοι είμαστε κι αυτό εκπέμπεται. Μας κάνει να λάμπουμε και να προσελκύουμε τους ανθρώπους γύρω μας.

  1. Προσωπικότητα.

Διαβάστε, ενημερωθείτε, ενδιαφερθείτε. Το να μπορείτε να συμμετέχετε σε συζητήσεις, να έχετε πράγματα να πείτε, ιστορίες να διηγηθείτε, ελκύει τους ανθρώπους. Καλλιεργήστε τον εαυτό σας και τα ενδιαφέροντά σας. Είναι βαρετό να προσπαθείς να κάνεις μια συζήτηση με κάποιον και να μην έχει άποψη για τίποτα ή τίποτα να μοιραστεί.

  1. Υγεία και επιμελή εμφάνιση.

Οι φροντισμένοι και καθαροί άνθρωποι κερδίζουν εντυπώσεις. Δεν έχει να κάνει με την εξωτερική εμφάνιση και το χρώμα των ματιών ή των μαλλιών, αλλά ο περιποιημένος και καθαρός άνθρωπος είναι ελκυστικός. Καθαρά ρούχα, περιποιημένα άκρα και μαλλιά, καθαρή αναπνοή, υγιής όψη είναι απαραίτητες προϋποθέσεις.

  1. Ακρόαση και συζήτηση.

Αν δεν το έχετε έμφυτο, εξασκήστε το. Το να είστε καλός ακροατής και καλός συζητητής, είναι νίκη στα σημεία. Ο ευκρινής, ευφυής και σωστός λόγος και η έκφραση του τι θέλουμε, τι πιστεύουμε, κερδίζει εντυπώσεις και ανθρώπους.

  1. Αίσθηση του χιούμορ.

Όχι αυτή η χαζή ή πρόστυχη άποψη για το χιούμορ και του τι είναι αστείο, που έχουν κάποιοι. Αλλά το να μπορείτε να καταλάβετε και να κάνετε ένα έξυπνο αστείο, να ξέρετε πότε πρέπει να γελάσετε, να χαμογελάτε και να κάνετε και τους άλλους να χαμογελάνε, είναι μεγάλο προτέρημα. Οι άνθρωποι θέλουμε να συναναστρεφόμαστε με ανθρώπους που μας κάνουν να γελάμε και με τους οποίους περνάμε όμορφα.

  1. Ευτυχία.

Το να είστε και να δείχνετε ευτυχισμένοι και θετικοί, είναι επίσης σημαντικό στοιχεία της προσωπικότητας που κερδίζει τις εντυπώσεις. Ποιος θέλει να βρίσκεται με μίζερους, χειριστικούς ή αρνητικούς ανθρώπους. Η ευτυχία τραβάει την ευτυχία και προκαλεί θετικά συναισθήματα.

Ο καθένας έχει διαφορετική άποψη για την ομορφιά και για το τι είναι ελκυστικό. Τα παραπάνω όμως είναι στοιχεία και χαρακτηριστικά που ελκύουν ανεξάρτητα από την άποψη περί ωραίου και ομορφιάς και είναι στο χέρι μας να τα δουλέψουμε και να βελτιώσουμε.

Φωτό από: Andrey Zvyagintsev / Unsplash

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons