ΕΜΠΝΕΥΣΗ, ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

Ευτυχία άνευ όρων.

Post by: 24/01/2019 0 comments

Έχουμε ακούσει πολλές φορές για άδολη, άνευ όρων αγάπη. Δε συζητάμε, όμως, αντίστοιχαα για ευτυχία άνευ όρων, συνεχή και ατελείωτη.

Πολλές φορές έχω ακούσει ιστορίες για ανθρώπους που έφτασαν κοντά στο θάνατο και αισθάνθηκαν ένα συναίσθημα άνευ όρων ευτυχίας.  Μιας ζεστασιάς που γέμιζε το είναι τους.  Και σκέφτεσαι αυτό είναι πραγματικά άνευ όρων και προϋποθέσεων. Οι συνθήκες του περιβάλλοντος,  των γύρω τους και οΙ εσωτερικές τους συνθήκες,  δεν επηρέασαν το συναίσθημα τους.

1.Τι είναι όμως ευτυχία. Είναι η απουσία βασάνων, προβλημάτων. Δεν είναι ευχαρίστηση, σκέψη ή απλά ένα συναίσθημα.  Είναι μια κατάσταση όπου δεν μας επηρεάζει τίποτα,  κανένα εξωτερικό ερέθισμα. Είναι μια λευκή σελίδα. Είναι η απουσία στενοχώριας. Είναι δε τόσο έντονη και σημαντική γιατί δε συμβαίνει συχνά.  Είναι στιγμές που κάνουν ανεκτή την υπόλοιπη ζωή μας που είναι μέσα στα βάσανα και στον προβληματισμό.

2.Η δυστυχία είναι της μόδας. Κάπου στην πορεία της ιστορίας μας και ιδίως τα τελευταία χρόνια, η δυστυχία και η μιζέρια είναι της μόδας. Ανταλλάσσουμε ιστορίες στεναχώριας, δυσάρεστες και συναγωνιζόμαστε ποιος έχει τα πιο πολλά βάσανα. Παρακολουθούμε μετά μανίας εκπομπές όπου η δυστυχία του άλλου γίνεται show.

3.Η ευτυχία είναι δακτυλοδεικτούμενη. Όταν σε μια κοινωνία δυστυχισμένων και μίζερων ανθρώπων, κυκλοφορείς ο ευτυχισμένος , χωρίς προβλήματα, άνθρωπος μπορεί να σε θεωρήσουν χαζό, αφελή.

4.Μη διαπραγματεύεσαι την ευτυχία σου. Μην αισθάνεσαι τύψεις γιατί αισθάνεσαι όμορφα. Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να είμαστε μίζεροι και δυστυχισμενοι. Υπάρχουν άλλοι τόσοι και ακόμα περισσότεροι για να είμαστε καλά. Το πιο σημαντικό είναι ότι είμαστε ζωντανοί, ο ήλιος λάμπει. Η ευτυχία είναι φιλοσοφία ζωής. Μη διαπραγματεύεσαι την ευτυχία σου. Αν ο περίγυρός σου σε επηρεάζει προσπάθησε ή  να δουλέψεις το να μην επηρεάζεσαι ή  άλλαξε περίγυρο.  Ο κόσμος μας χρειάζεται ευτυχισμένους ανθρώπους, που θα αλλάξουν λίγο τη μιζέρια του κόσμου μας.

5.Αισθάνεσαι άσχημα για τη δική σου ευτυχία όταν δικοί σου άνθρωποι υποφέρουν; δοκίμασε να τους μεταγγίσεις λίγη από την ευτυχία σου. Αν πετύχει, πέτυχε, αν όχι, τουλάχιστον προσπάθησες. Μη θυσιάζεις την δική σου ευτυχία. Είναι κάτι που πρέπει να δουλέψουν μόνοι τους. Θα βοηθήσεις όσο μπορείς, αλλά μέχρι εκεί. Η ευτυχία μπορεί να είναι μεταδοτική. Οπότε φρόντισε να βρίσκεσαι γύρω τους και να τους αγαπάς.

Ο καθένας πρέπει να παίξει το ρόλο του και να βάλει το λιθαράκι του να αλλάξουμε την κοινωνία μας από μια κοινωνία που αρέσκεται στη δυστυχία, σε μια κοινωνία ευτυχισμένων ανθρώπων. Η ευτυχία δεν είναι λέπρα και είναι εντάξει να είσαι ευτυχισμένος με ή  χωρίς λόγο.

Απενοχοποιήστε την άνευ όρων ευτυχία!!!


Φωτό από:
VIX

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons