ΕΜΠΝΕΥΣΗ, ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

Ζήστε τη ζωή που ονειρεύεστε!

Post by: 07/02/2021 0 comments

Αρχές του χρόνου και είναι καλή εποχή να κάνουμε μια αξιολόγηση της πορείας μας σε όλους τους τομείς.

Κάτι που όλοι έχουμε διαπιστώσει είναι ότι δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα, ούτε και μπορούμε να περιμένουμε ότι τα δικαιούμαστε όλα.

Δεν μπορούμε να απολαμβάνουμε τα πλεονεκτήματα της συζυγικής ζωής και παράλληλα να φερόμαστε σαν να είμαστε εργένηδες, δεν μπορούμε να έχουμε άπλετο προσωπικό χρόνο και παράλληλα να έχουμε μικρά παιδιά να φροντίσουμε.

Συνεχώς καλούμαστε να παίρνουμε αποφάσεις (ακόμα και το να μην πάρουμε καμιά απόφαση είναι απόφαση), διαλέγουμε κάτι έναντι όλων των άλλων πιθανών επιλογών που έχουμε στη διάθεσή μας, πολλές φορές ίσως και ασυνείδητα.

Δεν μπορούμε να παίρνουμε συνεχώς ρίσκα και να αγαπάμε την περιπέτεια, αλλά την ίδια στιγμή να αναζητούμε το αίσθημα της ασφάλειας, της σιγουριάς και της σταθερότητας. Δεν μπορούμε να περιμένουμε να έχουμε ένα ικανοποιητικό εισόδημα εάν προτεραιότητά μας είναι να είμαστε χαλαροί και να μην δουλεύουμε σκληρά.

Δεν μπορούμε να είμαστε εγωκεντρικοί και ταυτόχρονα να έχουμε ουσιαστικές σχέσεις γεμάτες νόημα και νοιάξιμο. Δεν μπορούμε να είμαστε επικριτικοί με τους άλλους και να περιμένουμε να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη, τον σεβασμό και την αγάπη τους. Δεν μπορούμε να αναμένουμε να ακούγεται η γνώμη μας όταν παραμένουμε σιωπηλοί και αόρατοι.

Καθημερινά καλούμαστε να κάνουμε πληθώρα επιλογών και μάλιστα αρκετές φορές χωρίς πολλή σκέψη. Διαλέγουμε τι θα φάμε, τι θα φορέσουμε, με ποιον θα μιλήσουμε στο τηλέφωνο, με ποιον θα βγούμε, αλλά κάνουμε και πιο σημαντικές επιλογές όπως εάν θα ξεκινήσουμε μία νέα σχέση, εάν θα αλλάξουμε δουλειά και άλλες δύσκολες αποφάσεις. Επιλέγουμε την καριέρα μας, τον σύντροφό μας, τη συμπεριφορά μας, πού θα αφιερώσουμε τον χρόνο, την προσοχή και την ενέργειά μας.

Κατά καιρούς μπορεί να παραπονιόμαστε για τις συνθήκες της ζωής μας σαν κάποιος άλλος, τρίτος, να ευθύνεται για τις αποφάσεις μας.

Περιμένουμε να γίνουν τα πράγματα όπως ακριβώς τα φανταζόμαστε από μόνα τους και στενοχωριόμαστε που δεν είναι όλα τέλεια.

Η επιλογή, όμως, είναι δική μας και η κατάλληλη εποχή να σκεφτούμε και να βάλουμε στόχους, είναι τώρα. Ας επιλέξουμε εάν θα πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας και θα αναλάβουμε την ευθύνη της ζωής μας ή εάν θα μείνουμε άπραγοι να μοιρολατρούμε.

Και επειδή όλα είναι θέμα οπτικής. Μπείτε στη σελίδα μου να διαβάσετε πώς σε κάτι αρνητικό μπορείτε να δείτε κάποια θετική πλευρά: wellnesspathvk

Για περισσότερα άρθρα και tips ακολουθήστε τη σελίδα μου στο Facebook https://www.facebook.com/WellnesspathVickyKaoula/

Με αγάπη,

Βίκυ Κάουλα, Life Coach

 

Μην ξεχνάτε να με επισκέπτεστε στα social media και στο blog μου

Ζήστε τη ζωή που ονειρεύεστε!

Θέλω να μάθω κι άλλα

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons