MUSIC, ΒΙΒΛΙΑ, ΣΙΝΕΜΑ

6 βιβλία για να αποφορτιστούμε τον Αύγουστο!

Post by: 03/08/2020 0 comments

Ο Αύγουστος δεν είναι μόνο ο μήνας που κάνουμε τις διακοπές μας! Είναι και ο μήνας που αποφορτίζεται το μυαλό μας για να είναι καθαρό μόλις οι υποχρεώσεις μας, αρχίσουν ξανά να μας απασχολούν! Το διάβασμα είναι ο καλύτερος τρόπος για αποφόρτιση πόσο μάλλον όταν γίνεται κατά τον μήνα εκείνο που είμαστε ήρεμοι και μπορούμε να απολαύσουμε το διάβασμα. Ας δούμε βιβλία που μπορούν να μας κάνουν τον Αύγουστο, πιο δροσερό!

1. Δαλάι Λάμα, Να είσαι θυμωμένος, Εκδόσεις Ψυχογιός.
Ο Δαλάϊ Λάμα είναι ένας από τους πιο φωτισμένους πνευματικά ανθρώπους. Έχει ζήσει μια ζωή μέσα σε κακουχίες λόγω της 50 ετών εξορίας του. Παρόλα αυτά, διδάσκει τη γαλήνη και την αγάπη. Σε αυτό το βιβλίο προσπαθεί να μας δείξει οτι για να κατακτήσουμε την αγάπη και τη συγχώρεση, χρειάζεται να εκμεταλλευτούμε ακόμη και αρνητικά συναισθήματα, όπως είναι ο θυμός. Η οργή χωρίς λόγο, σίγουρα είναι ένα τοξικό συναίσθημα και μας κάνει κακό. Όμως υπάρχει και η οργή η οποία μας φέρνει κοντά στην αγάπη. Όταν θυμώνουμε επειδή επικρατεί η αδικία, σημαίνει οτι έχουμε κάνει το πρώτο βήμα για να κάνουμε ό,τι μπορούμε και να αλλάξουμε προς το καλύτερο τον κόσμο. Ο Δαλάϊ Λάμα μας λέει οτι ο θυμός απέναντι στο κακό, φανερώνει υγεία ενώ η ησυχία, δείχνει οτι το έχουμε αποδεχτεί!

2. Άντονι Ρόμπινς, Όλα όσα θέλω να πω στους φίλους μου, Εκδόσεις Διόπτρα.
Ο διάσημος συγγραφέας βιβλίων αυτοβελτίωσης, εμπλούτισε μια έκδοση του 1991 η οποία έγινε ανάρπαστη στον δυτικό κόσμο. Ο Ρόμπινς έχει έναν μοναδικό τρόπο να εμπνέει χωρίς ευχολόγια. Η ζωή μας θα αλλάξει μόνο αν βάλουμε αποφασιστικότητα και πειθαρχία στη ζωή μας. Η θέληση είναι εκείνη που ενεργοποιεί όλες τις δυνάμεις εκείνες που θα μας φέρουν ευτυχία και ποιότητα στη ζωή. Σε αυτό το βιβλίο ο Ρόμπινς μας αντιμετωπίζει σαν φίλους του, σαν να είχαμε τη δυνατότητα να συζητήσουμε μαζί του σε ένα εστιατόριο! Δίνει τον καλύτερό του εαυτό σε μας προκειμένου να ξυπνήσουμε και εμείς τον καλύτερό μας εαυτό!

3. Κατερίνα Τσεμπερλίδου, Η ευτυχία είναι απόφαση, Εκδόσεις Χάρτινη Πόλη.
Η Κατερίνα Τσεμπερλίδου έχει γράψει πέντε βιβλία για την ευτυχία. Το βιβλίο “Η Ευτυχία είναι Απόφαση”, το πρώτο βιβλίο θετικής σκέψης στην Ελλάδα, σε βοηθάει να ανακαλύψεις την ευτυχία που κρύβεται μέσα σου και να την κάνεις τρόπο ζωής. Στις σελίδες του βιβλίου, που κυκλοφορεί σε νέα ανανεωμένη έκδοση με νέα κεφάλαια, θα μάθεις πως η ευτυχία ανήκει σε όλους και πως μπορείς να την κερδίσεις καθημερινά, ανεξάρτητα από το τι συμβαίνει στη ζωή σου. θα μάθεις:

 • Να κατευθύνεις το νου σου σε θετικές σκέψεις και στην ευτυχία.
 • Να κάνεις συνήθεια την ευτυχία.
 • Να είσαι αισιόδοξος, να έχεις αυτοεκτίμηση, να βρίσκεις αφορμές για μικρές χαρές.
 • Να ζεις τη ζωή στο φουλ.
 • Να πραγματοποιείς τα όνειρά σου.
 • Συμβουλές, tips, μυστικά και 180+1 ευκαιρίες για να νιώθεις ευτυχία κάθε μέρα.

4. Ιτσίρο Κισίμι και Φουμιτάκε Κόγκα, Τόλμησε να είσαι ο εαυτός σου, Εκδόσεις Ψυχογιός.
Με πωλήσεις που ξεπερνούν τα τρία εκατομμύρια αντίτυπα σε ολόκληρο τον κόσμο, το βιβλίο αυτό μας δείχνει τον τρόπο να ξεκλειδώσουμε τη δύναμη που έχουμε μέσα μας και να γίνουμε αυτό που πραγματικά θέλουμε.

Χρησιμοποιώντας τις θεωρίες του Άλφρεντ Άντλερ, ενός από τους τρεις γίγαντες της ψυχολογίας του 20ού αιώνα μαζί με τον Φρόιντ και τον Γιουνγκ, περιγράφει μια διαφωτιστική συζήτηση ανάμεσα σε έναν φιλόσοφο και έναν νέο άντρα. Ο φιλόσοφος εξηγεί στον μαθητή του πώς μπορούμε να ορίσουμε τη ζωή μας και να ελευθερωθούμε από τα δεσμά προηγούμενων εμπειριών, από αμφιβολίες και προσδοκίες τρίτων. Πρόκειται για έναν βαθιά απελευθερωτικό τρόπο σκέψης, που μας επιτρέπει να βρούμε το θάρρος να αλλάξουμε και να αγνοήσουμε τους περιορισμούς που βάζουμε οι ίδιοι – αλλά και οι άλλοι γύρω μας – στον εαυτό μας.

5. Bob Burg και John David Mann, Ο γενναιόδωρος τα παίρνει όλα, Εκδόσεις Key Books.
Για να λάβεις, πρέπει να δώσεις, για να κερδίσεις, πρέπει να προσφέρεις. Η γενναιοδωρία είναι το κυρίαρχο συστατικό ενός τρόπου ζωής που οδηγεί στην επιτυχία και τα εξαιρετικά αποτελέσματα με μαθηματική ακρίβεια. Η αρχή του «δούναι και λαβείν», άλλωστε, κινεί τον κόσμο γύρω μας.

Στο καθηλωτικό διεθνές μπεστ σέλερ “Ο γενναιόδωρος τα παίρνει όλα”, οι Bob Burg και John David Mann αφηγούνται με τρόπο συναρπαστικό την ιστορία του Τζο και τη μύησή του σε έναν νέο τρόπο σκέψης και δράσης.

Ο Τζο είναι φιλόδοξος, εργασιομανής και επίμονος, μόνο που νιώθει πως όσο πιο σκληρά δουλεύει τόσο απομακρύνεται από τους στόχους του – και την ευτυχία. Μέχρι που μια μέρα, κι ενώ κυνηγά απεγνωσμένα να κλείσει μία σημαντική συμφωνία, συναντά τον αινιγματικό Πίνδαρο, έναν θρυλικό σύμβουλο επιχειρήσεων που δέχεται να μοιραστεί το Επαγγελματικό Μυστικό του.

Μέσα σε μία εβδομάδα, ο Πίνδαρος συστήνει τον Τζο σε μια σειρά από σπουδαίους ανθρώπους: έναν επιχειρηματία, μία διευθύνουσα σύμβουλο, έναν οικονομικό σύμβουλο, μία μεσίτρια και τον «Σύνδεσμο», το άτομο που έφερε όλους αυτούς κοντά. Οι φίλοι του Πίνδαρου αποκαλύπτουν στον Τζο τους Πέντε Νόμους της Αστρονομικής Επιτυχίας καθώς και τα μυστικά της τέχνης της γενναιοδωρίας.

Και τότε όλα αλλάζουν…

6. Louise Hay και Robert Holden, Η Ζωή Σε Αγαπάει, Εκδόσεις Ιβίσκος.
Η φράση “Η Ζωή Σε Αγαπάει” είναι μία από τις αγαπημένες θετικές βεβαιώσεις της Louise Hay. Είναι η “από καρδιάς” σκέψη που αντιπροσωπεύει με τον καλύτερο τρόπο τη ζωή και το έργο της.

Στο βιβλίο αυτό, η Louise και ο Robert Holden εξετάζουν τι πραγματικά σημαίνει το Η Ζωή Σε Αγαπάει – πως δηλαδή, η ζωή δεν είναι κάτι που σας συμβαίνει, είναι κάτι που συμβαίνει για εσάς.

Μέσα από μια σειρά ειλικρινών και εγκάρδιων συζητήσεων, καταπιάνονται με τη δύναμη της αγάπης, την ευσπλαχνική φύση της πραγματικότητας, τη φιλότητα του σύμπαντος και την καρδιά του πραγματικού μας εαυτού.

Το βιβλιο αυτοβοήθειας “Η Ζωή σε Αγαπάει” είναι γεμάτο με εμπνευστικές ιστορίες και χρήσιμους διαλογισμούς, προσευχές και ασκήσεις. Οι συγγραφείς μας παρουσιάζουν μία πρακτική φιλοσοφία ζωής, βασισμένη σε επτά πνευματικές πρακτικές:

 1. Η Αρχή του Καθρέπτη – μαθαίνοντας να αγαπάμε τον εαυτό μας.
 2. Βεβαιώνοντας τη Ζωή μας – θεραπεύοντας τον βασικό φόβο του εγώ.
 3. Ακολουθώντας την Ευτυχία μας – δείχνοντας εμπιστοσύνη στην εσωτερική μας καθοδήγηση.
 4. Συγχωρώντας το Παρελθόν – ανακτώντας την εγγενή μας αθωότητα.
 5. Ευγνωμοσύνη – Τώρα καλλιεργώντας την αληθινή πίστη.
 6. Μαθαίνοντας να Λαμβάνουμε – μένοντας ανοιχτοί και αθωράκιστοι.
 7. Θεραπεύοντας το Μέλλον – επιλέγοντας την αγάπη, όχι τον φόβο.

Φωτό από: Havergal College

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons