ΕΜΠΝΕΥΣΗ, ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

Αν χάσεις τους φίλους σου, χάνεις τον εαυτό σου.

Post by: 15/03/2020 0 comments

Ολοένα και περισσότερα πράγματα κινδυνεύουν να χαθούν από την ένταση που μάς προκαλεί η εποχή της ταχύτητας. Και μόνο να την αναφέρουμε, ένα άγχος μας πιάνει. Από το πόσο γρήγορα κάνουμε όλα τα πράγματα στη ζωή μας, απειλούμαστε να χάσουμε τον ίδιο μας τον εαυτό.

Αυτό που δεν μπορούμε να αμελήσουμε με τίποτε, είναι η ανθρώπινη υπόστασή μας. Μένουμε άνθρωποι όσο θέλουμε να επικοινωνήσουμε και να ανταλλάξουμε πράγματα. Να μοιραστούμε.

Κάθε πράγμα από αυτά που ζητάει με πάθος η ψυχή μας, (αγάπη, φιλία, συντροφικότητα, χαρά, χαμόγελο, ευτυχία κτλ) εξαρτάται από την επικοινωνία μας και την θέλησή μας να μοιραστούμε. Για να μοιραστούμε βέβαια, έχουμε ανάγκη την αίσθηση της ασφάλειας. Θέλουμε να υπάρχει εμπιστοσύνη και αυτήν μπορούμε να την έχουμε μόνο με φίλους μας. Όσο έχουμε φίλους, μπορούμε να λειτουργούμε βαθιά ανθρώπινα και να έχουμε αυτά που είναι αναγκαία για την ψυχική μας υγεία.

Ας σκεφτούμε τη ζωή μας χωρίς φίλους. Χωρίς εξωστρέφεια, χωρίς εμπιστοσύνη, γεμάτοι μοναξιά και χωρίς να έχουμε κανέναν να μοιραστούμε κάτι. Χαρούμενα πράγματα ή στενάχωρα, θα τα περνάμε όλα μόνοι μας.

Μια καθημερινότητα γεμάτη ”καλημέρες και καλησπέρες”, τυπικές επαφές που αρχίζουν και τελειώνουν μέσα στο επαγγελματικό μας περιβάλλον είναι απλά ένα βόλεμα. εντός της επαγγελματικής μας ζωής. Οι καιροί δεν είναι μόνο ταχείς, είναι και ικανοί να μας υπνωτίσουν και να μας κάνουν να ξεχάσουμε τους φίλους μας.

Ο υπολογιστής είναι πολύ ελκυστικός από μόνος του. Έχει τα πάντα μέσα. Είναι πολύ ελκυστικό να ξέρεις ότι χαλαρώνοντας στο σπίτι, μπορείς και να μιλήσεις με ανθρώπους αλλά και να ξεκινήσεις οποιαδήποτε δημιουργική δραστηριότητα. Γίνεται απόλυτα ελκυστικός ο υπολογιστής, όταν γυρίζεις από τη δουλειά με κούραση και δεν έχεις και τόση ενέργεια για να πάρεις τους δρόμους. Έχεις και τη δικαιολογία ότι μπορείς να πεις δυο κουβέντες με κάποιο φίλο μέσα από κλήση ή από μηνύματα. Αυτό ήταν. Μια βολική συνήθεια.

Δεν είναι όμως το ίδιο. Θα το έχεις παρατηρήσει ότι όταν βγεις έξω και κάτσεις δύο ώρες με φίλους σου, γυρνάς σπίτι πολύ διαφορετική. Γεμάτη ενέργεια, γεμάτη γαλήνη και ηρεμία. Η ανθρώπινη παρουσία και η ζωντάνια της, δεν μπορεί να υποκατασταθεί με τίποτε. Οτιδήποτε κάνεις μόνη σου, δεν έχει την ίδια αξία με το να το κάνεις με τους δικούς σου ανθρώπους.

Είναι ζήτημα χρόνου να χάσεις τον εαυτό σου αν κλειστείς σε αυτόν και βολευτείς σε επιφανειακές και τυπικές σχέσεις. Δε θα έχεις αυτήν την υπέροχη αίσθηση της μοιρασιάς και της ασφάλειας.

Χρειάζεσαι συμμάχους σε όποια διαδρομή έχεις επιλέξει να κάνεις. Μην παραμελείς τις φιλίες σου και όσο και αν είσαι κουρασμένη, να επιλέξεις να ξεκουραστείς μαζί τους και όχι μόνη σου, παρέα με τον υπολογιστή.

Φωτό από: Momspresso

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons