ΕΜΠΝΕΥΣΗ, ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

Αυτό που μας αρέσει, ας έρχεται πρώτο.

Post by: 21/04/2020 0 comments

Το μεγάλο δίλημμα είναι, ποια από τις δύο στάσεις ζωής, αυτή του “θέλω” ή αυτή του που ”χρειάζεται”, θα μας φέρει χαρά, πληρότητα και τελικά, ευτυχία; Στην πραγματικότητα, δεν είναι δίλημμα ή τουλάχιστον, δε θα έπρεπε να είναι. Ποιους λόγους έχουμε να βάζουμε σαν προτεραιότητες τα πράγματα που μάς αρέσουν;

Αν μας αρέσει κάτι, σε αυτό θα πετύχουμε.

Είναι πολύ όμορφο να ξέρεις οτι υπάρχει κάτι για το οποίο ζεις και αναπνέεις. Είναι επίσης απίστευτη τύχη να έχεις την πολυτέλεια να μπορείς να έχεις καθημερινότητα (επάγγελμα) κάτι που σε γεμίζει. Μπορεί να έχεις και άλλες εναλλακτικές και να μπορείς να κάνεις άλλα πράγματα που είναι χρήσιμα. Πολλές φορές μάλιστα, υπάρχουν πράγματα που είναι πιο αποδοτικά. Μπορούν να φέρουν περισσότερα χρήματα. Είμαστε παράλογοι που δεν τα επιλέξαμε; Όχι. Αν μας αρέσει κάτι, χτίζουμε τα όνειρά μας γύρω του. Έχουμε όραμα με φόντο αυτό για το οποίο έχουμε πάθος. Δεν μπορούμε να φανταστούμε τη ζωή μας χωρίς να ασχοληθούμε με αυτό. Όλα αυτά τι σημαίνουν; Πως τα χρήματα δεν έχουν πάντα την πρώτη θέση. Μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα που είναι αποδοτικά μεν αλλά δε μας αρέσουν, δεν νιώθουμε αγάπη γι’ αυτά. Σε αυτά λοιπόν που θα τα βλέπαμε ψυχρά και απολύτως επαγγελματικά, δε θα πετυχαίναμε. Δε θα έχουμε ποτέ την εξέλιξη σε κάτι που αντιμετωπίζουμε διεκπεραιωτικά. Εξέλιξη έχουμε μόνο σε οτιδήποτε μας αρέσει και το κάνουμε με απόλαυση.

Μας βγαίνει πιο εύκολα.

Όταν έχουμε άσβεστο πάθος για κάτι, θα περάσουμε πολλές ώρες μαζί του και έτσι θα αυξήσουμε τις πιθανότητες να πετύχουμε και τελικά, να διακριθούμε. Δεν είναι κακό να είμαστε φιλόδοξοι, αν αγαπάμε μια δραστηριότητα. Και μόνο η αγάπη που έχουμε γι’ αυτό, μας παρασύρει μαζί της, ψηλά. Υπάρχει ένας ακόμη λόγος για να επιλέγεις ιεραρχικά να βάζεις στόχο εκείνο που σου αρέσει και όχι εκείνο που επιλέγεις με άλλα κριτήρια. Όταν κάνεις πράγματα για τα οποία νιώθεις αγάπη, σου βγαίνουν πιο εύκολα. Κάποιος άλλος, μπορεί να περνάει μέρες ατελείωτες για να ολοκληρώσει μια εργασία την οποία εσύ μπορείς να βγάλεις σε ώρες. Είναι αυτό που λέμε κλίση και ταλέντο. Η λαχτάρα που έχεις για όσα πράγματα σου αρέσουν, σε κάνουν να βλέπεις ως εύκολα, πράγματα που άλλους θα δυσκολέψουν πολύ.

Μπορείς να πειραματιστείς με άνεση.

Βάζουμε πρώτο αυτό που μας αρέσει γιατί το ξέρουμε με κλειστά μάτια. Το ξέρουμε απ’έξω και ανακατωτά. Δεν έχουμε από πάνω μας συνέχεια κρεμασμένο ένα σύννεφο άγχους. Δεν υπάρχει πίεση και πολλά ”πρέπει”. Όλα γίνονται με χαρά, απόλαυση και αφοσίωση. Αυτό μας δίνει λίγο περισσότερο θάρρος ώστε να νιώθουμε μεγάλη άνεση. Να κάνουμε πειράματα. Το πείραμα απαιτεί χώρο για να κάνουμε λάθη. Μέσα από αυτά θα μάθουμε και μετά, θα βελτιωθούμε. Γινόμαστε άφοβοι να κάνουμε αλλαγές, πειραματισμούς και ”κόλπα” με μεγαλύτερη άνεση. Αυτό, μάς κάνει πολύ καλό σε δύο πράγματα. Το ένα είναι στην ψυχική μας υγεία, καθώς και θάρρος αποκτάμε και το άγχος διώχνουμε. Το άλλο είναι ότι, χωρίς το φόβο της αποτυχίας μέσα μας, έχουμε όλες τις πιθανότητες για μεγάλες επιτυχίες.

Φωτό από: www.reasontorent.com

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons