MUSIC, ΒΙΒΛΙΑ, ΣΙΝΕΜΑ

O Γούντι Άλεν και το νόημα στη ζωή… (VIDEO)

Post by: 17/05/2021 0 comments

Μας φαίνεται απίστευτο πώς ένας τέτοιος άνθρωπος, που έχει μοιράσει τόσο γέλιο ως ηθοποιός και που έχει γεμίσει τον κόσμο με εύστοχες ατάκες στα έργα του αλλά και σε συνεντεύξεις, να είναι απαισιόδοξος… Οι ορισμοί βέβαια και οι ταμπέλες είναι κάτι το δύσκολο και για να μπουν χρειάζονται σκέψη, πόσο μάλλον όταν μιλάμε για άλλους ανθρώπους.

Στο βίντεο, ένας δημοσιογράφος από εφημερίδα της Ατλάντα των Η.Π.Α, ρωτάει τον Γούντι Άλεν αν ήθελε να δείξει κάτι στο τέλος της ταινίας του («Θα γνωρίσεις έναν Ψηλό και Μελαχρινό Άντρα») , που φέρνει δύο παθιασμένους ανθρώπους να είναι οι μόνοι ευτυχισμένοι της υπόθεσης. Σίγουρος όπως πάντα, ετοιμόλογος και με στοχευμένες υπερβολές, ο μεγάλος Γούντι λέει: «Είναι μια άποψη που έχω από τότε που ήμουν παιδί. Δεν υπάρχει κανένα νόημα στη ζωή και προκειμένου να τα καταφέρεις, πρέπει να υπακούσεις κάποια πλάνη». Ο ίδιος χαρακτηρίζει τον εαυτό του ως απαισιόδοξο με βάση όμως αυτό που θεωρείται «αισιοδοξία». Νομίζω πως θα συμφωνούσες αν σου έλεγε κανείς πως δε χρειάζεται να αγχώνεσαι, δεν υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος προορισμός στη ζωή, δεν υπάρχει κάποιο «πρέπει» βαρύ σαν το Μενίρ του Οβελίξ να κουβαλήσεις. Η πυξίδα σου, είναι ελεύθερη.

Μεγάλη σημασία στη ζωή, πρέπει να δίνουμε στις πράξεις. Οι πράξεις καθορίζουν αυτό που είμαστε και τον τρόπο ζωής μας. Για τον Γούντι Άλεν, το νόημα είναι να βγάζει πηγαίο και έξυπνο γέλιο. Αφιερώσου σε όσα αγαπάς και σε όσα σου αρέσουν και να μη βαριέσαι να τα κάνεις. Στην ανάγκη, γίνε ένας από τους ευτυχισμένους «τρελούς» στην ταινία του Γούντι Άλεν…


Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons