ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΣΧΕΣΕΙΣ

Γιατί θέλουμε απεγνωσμένα να ερωτευτούμε;

Post by: 07/08/2020 0 comments

Γιατί θέλουμε απεγνωσμένα να ερωτευτούμε;

Κακά τα ψέματα, όλοι θέλουμε να ερωτευτούμε. Ο έρωτας είναι κάτι που μας συνεπαίρνει, αλλάζει τη ζωή μας, μας ανεβάζει ψυχολογικά, δίνει νέα πνοή στην καθημερινότητά μας. Είναι όμως, μόνο αυτοί οι λόγοι που μας κάνουν να θέλουμε απεγνωσμένα να ερωτευτούμε;

1. Ο έρωτας μας κάνει να έχουμε ενσυναίσθηση.
Ενσυναίσθηση είναι το να μπορείς να καταλάβεις τα συναισθήματα του άλλου, να τον νιώσεις και να μπεις στη θέση του.  Όταν είμαστε ερωτευμένοι και αγαπάμε, τότε σίγουρα ξεθάβουμε την ενσυναίσθηση που έχουμε μέσα μας, ακόμα και αν πριν την είχαμε βαθιά κρυμμένη. Ο έρωτας σε κάνει να νιώθεις τον άλλον, όχι μόνο το σύντροφό σου, αλλά να συμπάσχεις με το συναίσθημα ακόμα και αγνώστων.

2. Ο έρωτας δίνει υπομονή.
Όταν ερωτευόμαστε, η αλήθεια είναι πως κάνουμε πολλή υπομονή, για πολλά θέματα. Ο λόγος είναι γιατί δεν θέλουμε να χάσουμε το σύντροφό μας. Και γιατί για να κρατήσει μία σχέση, θα πρέπει να κάνουμε υπομονή στα ελαττώματά του, αλλά και για να λυθούν διάφορα ζητήματα που μπορεί να προκύψουν. Θα σου φανεί παράξενο το πόσο σε αλλάζει η αγάπη. Μπορεί πριν να μην είχες καθόλου ηρεμία με τίποτα και ξαφνικά να αντέχεις πράγματα που δεν το φανταζόσουν!

3. Ο έρωτας μας μαθαίνει να είμαστε καλοί.
Ακόμα και ο πιο σκληρός άνθρωπος, μέσα σε μία σχέση μαλακώνει. Μαθαίνεις να είσαι επιεικής με το σύντροφό σου και καλός μαζί του. Για παράδειγμα, αν δεν ξέρει να μαγειρεύει, δεν θα του πεις “μαγειρεύεις απαίσια δεν τρώγεται”. Θα του μιλήσεις καλοσυνάτα και όμορφα και θα είσαι επιεικής και καλός μαζί του. Θα προσπαθήσεις να του δείξεις πώς να μαγειρεύει και θα κάνεις αστεία με τη διαδικασία. Ίσως πριν ερωτευτείς να ήσουν πολύ σκληρός με τους ανθρώπους γύρω σου, αλλά τώρα πια αυτό έχει αλλάξει.

4. Ο έρωτας μας παρακινεί.
Είναι αλήθεια πως ο έρωτας κινεί τα πάντα. Θα σε παρακινήσει για πολλά πράγματα στη ζωή σου, κυρίως για το πώς να βελτιώσεις τον εαυτό σου. Συνήθως όταν είμαστε ερωτευμένοι, ξεκινάμε γυμναστήριο, αρχίζουμε και περιποιούμαστε πιο πολύ τον εαυτό μας, αποκτούμε περισσότερα ενδιαφέροντα. Η αγάπη είναι μία από τις μεγαλύτερες κινητήριες δυνάμεις στον κόσμο.

5. Ο έρωτας μας κάνει να καταλαβαίνουμε καλύτερα τον εαυτό μας.
Μέσα από τον έρωτα καταλαβαίνουμε καλύτερα τον εαυτό μας. Βρισκόμαστε σε μία κατάσταση που είναι σαν μία έκρηξη μέσα μας. Έτσι, συνειδητοποιούμε τα πάθη μας, τα λάθη μας, τα όριά μας και τα θέλω μας. Γινόμαστε καλύτεροι άνθρωποι, βλέπουμε τα όριά μας αλλά και κρυφές πτυχές του εαυτού μας. Ερχόμαστε σε επαφή με τον εσωτερικό μας κόσμο και μας γνωρίζουμε καλύτερα.

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons