ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΣΧΕΣΕΙΣ

Η Ανάληψη του Χριστού.

Post by: 25/05/2023 0 comments

Ο Ιησούς μετά την Ανάστασή του παρέμεινε στη γη για 40 μέρες, μαζί με τους μαθητές Του. Το διάστημα αυτό εμφανίστηκε σε πολλούς ανθρώπους, για να δουν το θαύμα της Ανάστασης και να πιστέψουν, καθώς και συνέχισε να κηρύττει. Έπειτα αναλήφθηκε στους ουρανούς.

Ανάληψη του Ιησού ονομάζεται αυτή η άνοδός Του στους ουρανούς, σαράντα μέρες μετά την Ανάσταση. Είναι κινητή εορτή και γιορτάζεται πάντα σαράντα μέρες μετά την ημέρα του Πάσχα.

Ο θάνατος, η Ανάσταση και η Ανάληψη του Ιησού είναι τα πιο σημαντικά γεγονότα και θεμέλιο της χριστιανικής πίστης. 

Ο Λουκάς είναι ο μόνος που αναφέρεται εκτενώς στην ημέρα της Ανάληψης:

Ο Ιησούς οδήγησε τους έντεκα μαθητές στη Βηθάνια, ένα χωριό στο Όρος των Ελαιών. Εκεί αφού δείπνησαν όλοι μαζί, τους έδωσε την εντολή να παραμείνουν στην Ιερουσαλήμ μέχρι να έρθει το Άγιο πνεύμα. Έπειτα τον τύλιξε ένα λευκό σύννεφο και αναλήφθηκε στον ουρανό.

Έθιμα

Στα νησιά μας, ανήμερα της Αναλήψεως, πλένουν το σώμα με θαλασσινό νερό, που προέρχεται από σαράντα κύματα, για να αναληφθούν τα κακά από πάνω τους.

Στην Ρόδο η γιορτή ονομάζεται του Συναλειψιού, καθώς αυτή τη μέρα αλείφουν όποιο μέρος του σώματος πονάει με λάδι, από το καντήλι της εκκλησίας.

Στις Κυκλάδες η μέρα αυτή ονομάζεται του Γαλατοπέφτη, γιατί οι γαλατάδες μοιράζουν δωρεάν γάλα για το καλό του κοπαδιού.

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons