MUSIC, ΒΙΒΛΙΑ, ΣΙΝΕΜΑ

9 διάσημοι celebrities που είναι φανατικοί του διαλογισμού!

Post by: 21/04/2018 0 comments

Ο διαλογισμός είναι ένα μέσο ψυχικής χαλάρωσης και ηρεμίας που επιτυγχάνεται με βαθιά συγκέντρωση και με την απομάκρυνση κάθε σκέψης και κάθε εξωτερικού ερεθίσματος. Πολλοί διάσημοι ηθοποιοί, τραγουδιστές και καλλιτέχνες κάνουν διαλογισμό , με την πιο δημοφιλή μέθοδο να είναι ο υπερβατικός διαλογισμός, που βασίζεται στην πανάρχαια Βεδική Παράδοση. Δημιουργός αυτής της τεχνικής είναι ο Μαχαρίσι Μαχές Γιόγκι και έχει διδάξει ο ίδιος πολλούς επώνυμους.

Ο υπερβατικός διαλογισμός ασκείται για 15’-20’, δυο φορές κάθε μέρα, ενώ κάποιος κάθεται άνετα με τα μάτια κλειστά. Κατά τη διάρκεια του υπερβατικού διαλογισμού, ο νους και το σώμα κατασταλάζουν για να νιώσουν μια κατάσταση ήρεμης εγρήγορσης.

Ποιοι διάσημοι κάνουν διαλογισμό; Δες τη λίστα που ακολουθεί.

  1. Γκουίνεθ Πάλτροου

Η Πάλτροου ξεκίνησε να κάνει διαλογισμό το 2010 και σε μια ανάρτηση στο προσωπικό της blog Goop έγραψε: “Ο στόχος μου για τη φετινή χρονιά είναι να μάθω να διαλογίζομαι. Πάντα ήθελα να το κάνω, αλλά δεν ήξερα πώς. Οι φίλοι μου που διαλογίζονται, λένε ότι είναι απίστευτα φανταστικό. Υποστηρίζουν ότι δεν ξέρεις τι θα πει αληθινή ηρεμία, επίγνωση και ολοκλήρωση αν δεν κάνεις διαλογισμό. Σίγουρα θα ξεκινήσω.”

  1. Νικόλ Κίντμαν

Η Νικόλ Κίντμαν έχει δηλώσει ότι της αρέσει ο διαλογισμός και κάνει συνήθως υπερβατικό διαλογισμό. Ξεκίνησε λίγο μετά τα είκοσί της και έμαθε γρήγορα τα πλεονεκτήματά του. Προσπαθεί να διαλογίζεται κάθε μέρα. Μια τυπική συνεδρία διαρκεί 20 με 30 λεπτά. Συνήθως, χρησιμοποιεί μια εφαρμογή διαλογισμού στο κινητό η οποία έχει και χρονόμετρο, ενώ ταυτόχρονα  της δείχνει σε ένα χάρτη πόσοι ακόμα άνθρωποι κάνουν διαλογισμό τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή.

  1. Κέιτι Πέρι

Όπως δήλωσε σε γνωστό περιοδικό, ξεκινάει τη μέρα της με υπερβατικό διαλογισμό γιατί της φτιάχνει τη διάθεση. Ξυπνάει και κάνει 20 λεπτά διαλογισμό και αυτή είναι η μόνη ώρα που το μυαλό της βρίσκεται σε απόλυτη ηρεμία.

  1. Χιου Τζάκμαν

Ο 49χρονος Χιου Τζάκμαν, σε μια συνέντευξη με τη Όπρα Γουίνφρεϊ είπε: “Με τον διαλογισμό αφήνομαι. Δεν είμαι πλέον ο Χιου Τζάκμαν. Δεν είμαι πατέρας. Δεν είμαι σύζυγος. Απλά βυθίζομαι σε μια τεράστια πηγή ενέργειας που δημιουργεί τα πάντα. Και κάνω ένα μπάνιο μέσα σε αυτή.”

  1. Εύα Μέντες

Σε μια πρόσφατη συνέντευξή της δήλωσε: “Είμαι πολύ υπέρ του υπερβατικού διαλογισμού, ο οποίος όχι μόνο μου δημιουργεί μια αίσθηση εσωτερικής ισορροπίας αλλά και μια αίσθηση γαλήνης και πνευματικής ηρεμίας.”

  1. Τζεφ Μπρίτζες

Ο Τσεφ Μπρίτζες δήλωσε ότι του αρέσει τόσο πολύ να διαλογίζεται, που μια φορά έκανε διαλογισμό με όλους τους καλεσμένους σε ένα πάρτι για το γάμο της κόρης του.

  1. Όπρα Γουίνφρεϊ

Η διάσημη Όπρα Γουίνφρεϊ δήλωσε στον Dr. Oz ότι το γεγονός πως ενθάρρυνε όλους τους υπαλλήλους της να κάνουν διαλογισμό, βοήθησε πολύ την εταιρία της: “Οι άνθρωποι που είχαν ημικρανίες, σταμάτησαν να έχουν. Κοιμούνται καλύτερα. Έχουν καλύτερες προσωπικές σχέσεις. Συνεργάζονται μεταξύ τους καλύτερα. Είναι φανταστικό!”

  1. Μάρτιν Σκορτσέζε

Ο πολυβραβευμένος σκηνοθέτης είπε στο David Lynch Foundation: “Τα τελευταία χρόνια κάνω διαλογισμό. Είναι δύσκολο να περιγράψω την επίδραση που είχε στη ζωή μου. Μπορώ να αναφέρω, όμως, μερικές λέξεις: ηρεμία, διαύγεια, ισορροπία και, μερικές φορές, συνείδηση.”

  1. Σούζαν Σάρατον

Η Σάρατον λέει ότι κάνει διαλογισμό γιατί απλά την βοηθάει να χαλαρώσει και να συγκεντρωθεί.

Φωτό από: www.tm.org / www.wattpad.com / www.theblogismine.com

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons