ΕΜΠΝΕΥΣΗ, ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

7 εύκολοι τρόποι για να κάνεις τον εαυτό σου πιο χαρούμενο

Post by: 15/09/2016 0 comments

Ξέρεις πώς να κάνεις τον εαυτό σου ευτυχισμένο; Συχνά παραβλέπουμε εκείνα τα απλά πράγματα στη ζωή που μπορεί να μας δώσουν ευτυχία, ανεξάρτητα από την περίσταση. Προσθέτοντας μία από τις ακόλουθες απλές ενέργειες στην καθημερινή σου ζωή, μπορείς εύκολα να τονώσεις τη διάθεσή σου και να νιώσεις άμεσα πιο χαρούμενη.

Χάζεψε τα αστέρια:

Πώς νιώθεις όταν κοιτάς τα αστέρια; Νιώθεις μικρή, ασήμαντη, και δέος για την μεγάλη διάρκεια ζωής τους; Μελέτες δείχνουν ότι το δέος αυτό ενισχύει σημαντικά τη δική μας ευτυχία. Οι άνθρωποι που χαζεύουν το νυχτερινό ουρανό με θαυμασμό και περνούν το χρόνο τους στην όμορφη φύση, είναι πιο γενναιόδωροι, γεμάτοι εμπιστοσύνη και αντλούν περισσότερη ικανοποίηση. Μήπως ήρθε η ώρα να γίνεις πιο ρομαντική;

Κάνε μια βόλτα μέσα σε ένα δάσος:

Έχει αποδειχτεί ότι περίπατος στη φύση μειώνει τα επίπεδα του στρες, ενώ παράλληλα ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και συμβάλλει ώστε να αισθανθείς περισσότερο ανανεωμένη μετά από μια φαινομενικά ατελείωτη εβδομάδα.

Άκουσε μουσική:

Η μουσική αποτελεί μια μορφή διαλογισμού, η οποία έχει από καιρό αναδειχθεί ως “βότανο” ευτυχίας. Μελέτες δείχνουν ότι το να ακούς μελαγχολική μουσική, ενισχύει ιδιαίτερα την διάθεσή σου. Αυτό μπορεί να οφείλεται στην καθαρτική εμπειρία που βιώνουμε όταν συνδεόμαστε με συναισθηματική μουσική. Ωστόσο, σε γενικές γραμμές η μουσική είναι τροφή για το μυαλό και αυξάνει την παραγωγικότητα, οπότε φτιάξε την αγαπημένη σου playlist και κράτα έτσι τις προοπτικές σου φωτεινές.

Ασχολήσου με χόμπι:

Εξερευνώντας ένα καινούργιο ενδιαφέρον ή αναπτύσσοντας μια νέα δεξιότητα θα δεις ότι με τον καιρό θα νιώθεις πολύ καλύτερα για τον εαυτό σου – ειδικά αν ασκείσαι με το νέο σου χόμπι ή αν το κάνεις παρέα με έναν φίλο/φίλη σου. Μερικές καλές ιδέες είναι το τένις, το πλέξιμο, η αναρρίχηση, το μαγείρεμα, η ποδηλασία, η ξυλουργική … και γενικά ό, τι τραβάει το ενδιαφέρον σου!

Πιες καφέ ή τσάι:

H καφεΐνη είναι ένα καταπληκτικό τονωτικό διάθεσης, ακόμα και σε μικρή ποσότητα. Επίσης, έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τον κίνδυνο κατάθλιψης στις γυναίκες. Σε καμία περίπτωση, δεν πρέπει να εθιστείς στην κατανάλωση πολλών φλιτζανιών κάθε πρωί, αλλά το να πιεις π.χ. ένα φλιτζάνι πράσινο τσάι το απόγευμα ή μια μικρή ποσότητα καφέ γύρω στις έντεκα το πρωί, μπορούν πράγματι να βελτιώσουν την εγρήγορση, τη διάθεση και την παραγωγικότητά σου. Για ορισμένους, ο πολύ πρωινός καφές μπορεί να είναι υπερβολή, ειδικά όταν τα επίπεδα κορτιζόλης είναι στο αποκορύφωμά τους την πρώτη ώρα μετά το ξύπνημα. Προσπάθησε να πίνεις μικρή ποσότητα μέσα στην ημέρα και θα δεις ότι η διάθεσή σου θα είναι καλύτερη.

Διάβασε ένα καλό βιβλίο:

Από το να ψάχνεις γενικά και αόριστα για μία νέα κωμική σειρά στο internet, καλύτερα να αγοράσεις ένα καλό βιβλίο. Το να διαβάζεις φανταστικά μυθιστορήματα σχετικά με περιπέτεια και εξερεύνηση, είναι κάτι που μπορεί να αυξήσει την προσωπική σου ευτυχία ή ακόμη καλύτερα, να σε εμπνεύσει.

Θέσε καθημερινούς στόχους:

Κάνε μία λίστα με το τι θέλεις να πετυχαίνεις κάθε μέρα. Αυτό και μόνο μπορεί να σε κάνει να αισθανθείς περισσότερο ολοκληρωμένη. Ακόμη και αν είναι κάτι τόσο απλό όπως το να ξυπνήσεις και να φτιάξεις ένα υγιεινό πρωινό, πραγματοποιώντας μικρούς στόχους όλη την ημέρα, θα σε κάνει να νιώσεις αυτάρεσκη, δυνατή και ότι εσύ και μόνο έχεις τον έλεγχο της ζωής σου.

Φωτό από: www.voerstreek.be

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons