ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η καλύτερη σπιτική συνταγή αρνίσια παϊδάκια στη σχάρα, μαριναρισμένα με ούζο και μοσχοκάρυδο

Post by: 29/04/2017 0 comments

Υλικά (για 6 άτομα)

 

  • 12 αρνίσια παϊδάκια
  • 1 1/2 φλιτζάνια ούζο
  • 1/4 φλιτζανιού ελληνικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 κουταλάκια του γλυκού φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κόκκοι πιπεριού, σπασμένοι
  • αλάτι

 

Εκτέλεση
1. Φτιάχνουμε τη μαρινάδα: Ανακατεύουμε το ούζο με το ελαιόλαδο, το μοσχοκάρυδο, το πιπέρι και μια μεγάλη πρέζα αλάτι. Τοποθετούμε τα παϊδάκια στο μείγμα, τα αλείφουμε καλά ένα-ένα και τα αφήνουμε να μαριναριστούν, σε δροσερή θερμοκρασία δωματίου, για 3 ώρες, γυρίζοντάς τα κάθε μισάωρο.
2. Βγάζουμε τα παϊδάκια από τη μαρινάδα, πασπαλίζουμε με αλατοπιπέρο και τα ψήνουμε στα κάρβουνα ή σε τηγάνι-σχάρα για περίπου 8 λεπτά από κάθε πλευρά.

 

Πηγή: www.arttable.gr

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons