ΜΑΜΑΔΕΣ

Πώς να επιβιώσεις σε ένα οικογενειακό μακρύ ταξίδι με το αυτοκίνητο;

Post by: 16/06/2019 0 comments

Ένα πολύωρο ταξίδι με το αυτοκίνητο είναι αρκετά κουραστικό, όταν ταξιδεύεις σαν ζευγάρι, πόσο μάλλον όταν ταξιδεύεις με την οικογένεια. Όταν ταξιδεύεις με την οικογένεια, τα πράγματα είναι πιο πολύπλοκα, γιατί εκτός από τη δική σου κούραση, έχεις να αντιμετωπίσεις και την κούραση, τη βαριεστημάρα και τις ανάγκες των παιδιών. Πώς θα επιβιώσεις;

1. Ο μαγικός σάκος.
Έχε ένα μικρό σακίδιο γεμάτο με πράγματα που καλύπτουν τα γούστα όλων, όπως βιβλία, παζλ και φορητά βιντεοπαιχνίδια.

2. Φτιάξε ένα CD με μουσική.
Φτιάξε ένα CD με μουσική που να αρέσει σε όλους. Να έχει παιδικά τραγούδια, διασκεδαστικά, χαλαρά… Γενικά μουσική που θα καλύψει όλους, όλες αυτές τις ώρες.

3. Σνακ
Φυσικά ένα πολύωρο ταξίδι δεν γίνεται να μην περιλαμβάνει φαγητό. Εννοείται ότι δεν μιλάμε για ολόκληρες μερίδες φαγητού, αλλά για σνακ που θα καλύψουν την πείνα και δεν θα βαρύνουν το στομάχι. Προτίμησε να πάρεις μαζί μικρά γεύματα σε μπουκιές, που τρώγονται με το χέρι και που δεν θα γεμίσουν τον τόπο με ψίχουλα, ούτε θα κινδυνεύουν να χυθούν παντού μέσα στο αμάξι.

4. Τα υγρά είναι απαραίτητα αλλά με μέτρο.
Σίγουρα θα πρέπει να έχετε μαζί σας νερό και χυμούς αλλά να τα καταναλώνετε με μέτρο. Γιατί τι θα κάνετε αν χρειαστείτε τουαλέτα στο μέσο της διαδρομής;

5. Είναι εντάξει να βαριέστε.
Είναι λογικό σε ένα πολύωρο ταξίδι να βαρεθείτε. Δεν είναι κακό αυτό. Μην ξεκινήσετε με το άγχος τί θα κάνετε όλες αυτές τις ώρες, γιατί σίγουρα τα πράγματα θα είναι χειρότερα και θα υπάρχει εκνευρισμός.

6. Να έχει ο καθένας ό,τι θέλει.
Καλό θα είναι να έχει ο καθένας ό,τι χρειάζεται δίπλα του, ούτως ώστε να μην ενοχλεί τον άλλον. Δηλαδή, τα παιδιά να έχουν δίπλα τους το χυμό τους και το παιχνίδι τους, ενώ εσύ τον ταξιδιωτικό χάρτη και τη μουσική σου.

7. Ταξιδέψτε την ώρα του ύπνου των παιδιών.
Αν δεν υπάρχει λόγος να ταξιδέψετε μία συγκεκριμένη ώρα, τότε μία καλή ευκαιρία είναι να ταξιδέψετε τις ώρες που τα παιδιά συνήθως κοιμούνται. Εξυπακούεται, αν είναι βράδυ, να είναι ο οδηγός σε καλή φυσική κατάσταση. Το κούνημα από το αμάξι θα τα νανουρίσει και θα κοιμηθούν εύκολα. Έτσι το ταξίδι θα είναι λιγότερο βαρετό για αυτά και θα υπάρχει λιγότερη γκρίνια.

Φωτό από: www.aboutespanol.com

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons