ΜΑΜΑΔΕΣ

3 βασικοί τρόποι για να σταματήσεις να τσακώνεσαι με τα παιδιά σου.

Post by: 27/01/2019 0 comments

Μήπως μοιάζει σαν να έχετε πόλεμο στο σπίτι σας; Από τη μία πλευρά εσείς και από την άλλη τα παιδιά σας; Πολλοί γονείς αισθάνονται ότι βρίσκονται σε μια μόνιμη μάχη με τα παιδιά τους και μερικές φορές φτάνουν στο σημείο, όπου νιώθουν θυμωμένοι και θύματά τους. Αρχίζουν να τα βλέπουν ως τον “εχθρό” που πρέπει να νικήσουν. Και τα παιδιά, από τη μεριά τους, αισθάνονται το ίδιο.

Τι μπορείτε να κάνετε ως γονείς;

1.Δεν είστε αντίπαλοι.
Εστιάστε σε σας, αντί στο παιδί σας. Βγείτε από τη νοοτροπία ότι είναι ο αντίπαλος και πρέπει να τον κερδίσετε. Να κερδίστε τι; Ανεξάρτητα από το πώς συμπεριφέρεται το παιδί σας, θα πρέπει να μην κυριεύεστε από άγχος και αντιδραστικότητα. Κρατήστε στο πίσω μέρος του μυαλού σας, ότι ακόμα και σε περιόδους υψηλού στρες, ανεξάρτητα από το πόσο ενοχλητική είναι η συμπεριφορά του, εσείς πρέπει να παραμείνετε ήρεμοι.

2.Μη μπλέκεστε στα πόδια του.
Εφόσον δεν υπάρχει κάποιος κίνδυνος για την υγεία, την ασφάλεια του ή κάτι άλλο, αφήστε το παιδί να κάνει τα δικά του λάθη. Και στη συνέχεια, αφήστε το να αντιμετωπίσει τις φυσικές και λογικές συνέπειες για τις πράξεις του. Μείνετε στο πλευρό του, όχι απέναντί του. Ακόμα κι αν διαφωνείτε με τις επιλογές του, ο ρόλος σας είναι να το συμβουλεύετε, κι όχι να το υποχρεώνετε να κάνει αυτό που θέλετε εσείς. Μην γίνετε ο αντίπαλός του.

3.Μη τσιμπάτε στις προκλήσεις του.
Τα παιδιά είναι καλά στο να πατούν τα συναισθηματικά κουμπιά σας, ειδικά όταν βλέπουν ότι πιάνει. Ξέρουν πώς να το κάνουν και θέλουν απεγνωσμένα να σας κάνουν να αντιδράσετε. Γιατί; Επειδή από τη στιγμή που ξεκινά η μάχη, αποκτούν μια αίσθηση ελέγχου και εξουσίας. Εσείς λοιπόν, δείξτε ότι δε μπορούν να σας τουμπάρουν. Μείνετε αγέρωχοι. Μη ξεκινήσετε καβγά ή μη τον συνεχίσετε.

Φωτό από: BKK Kids

 

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons