ΕΜΠΝΕΥΣΗ, ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

Πώς να αντιμετωπίσεις έναν εγωιστή.

Post by: 27/11/2018 0 comments

Όλοι είμαστε εγωιστές σε κάποιο βαθμό.

Η αυτοεκτίμηση, η αυτοπεποίθηση και ο αυτοσεβασμός είναι σημαντικά χαρακτηριστικά στη ζωή ενός ανθρώπου. Παρόλα αυτά, υπάρχει μία διαχωριστική γραμμή, ανάμεσα στον φυσιολογικό εγωισμό και στο ναρκισσισμό και την αλαζονεία.

Αν συναντήσεις έναν εγωιστή, θυμήσου τα παρακάτω για να τον αντιμετωπίσεις

  1. Αποδέξου το.

Αποδέξου ότι ένας εγωιστής, ανεξάρτητα από το ποιον έχει απέναντί του, θα κοιτάξει να καλύψει πρώτα τις δικές του ανάγκες. Επίσης, είναι πολύ πιθανό να μην ενδιαφερθεί για τις ανάγκες των άλλων. Αυτό είναι κάτι που δεν αλλάζει, είτε είσαι η σύντροφός του, είτε φίλος του, είτε απλά ένας γνωστός.

Μπορεί να έχει στιγμές γενναιοδωρίας, αλλά ως επί το πλείστον, δεν έχει την ικανότητα ή την προθυμία να είναι προσεκτικός με τις ανάγκες των άλλων.

Έχοντας στο μυαλό σου, λοιπόν, ότι έτσι θα είναι και δε θα αλλάξει, μην περιμένεις και πολλά. Όσο νωρίτερα το συνειδητοποιήσεις, τόσο το καλύτερο.

  1. Δώσε στον εαυτό σου την προσοχή που του αξίζει.

Οι εγωιστές αναζητούν τη συνεχή προσοχή των άλλων και ουσιαστικά τους ρουφάνε την ενέργεια. Φρόντισε, λοιπόν, να μην πέσεις στην παγίδα, να προσπαθείς συνεχώς, να ικανοποιήσεις έναν εγωιστή.  Δώσε σημασία στις ανάγκες σου και μην αφήνεις τον εαυτό σου πίσω, βάζοντας μπροστά ό,τι θέλει εκείνος. Το μόνο που θα καταφέρεις είναι να στραγγιστείς συναισθηματικά

  1. Υπενθύμισέ του ότι ο κόσμος δεν περιστρέφεται γύρω του.

Ένας εγωιστής μπορεί είναι τόσο “κολλημένος” με τον εαυτό του, που χάνει την επαφή με την πραγματικότητα. Ίσως χρειαστεί μια μικρή υπενθύμιση, ότι ο κόσμος δεν περιστρέφεται γύρω του. Πάντα με ευγενικό τρόπο, δείξε ότι δεν είναι το κέντρο του κόσμου και πως υπάρχουν κι άλλοι γύρω του.

  1. Μίλα για όσα ενδιαφέρουν, εσένα.

Ένας εγωιστής συνηθίζει να μιλά για όσα ενδιαφέρουν εκείνον. Τις περισσότερες φορές, δεν θα ρωτήσει καν να μάθει τα νέα σου. Τί να κάνεις; Βάλε ως θέμα συζήτησης, όσα σε ενδιαφέρουν. Ακόμα κι αν βλέπεις ότι ο άλλος προσπαθεί να σε διακόψει, μη κάνεις πίσω. Γύρνα πάλι τη συζήτηση σε όσα σε ενδιαφέρουν, όσες φορές και αν χρειαστεί. Μέχρι να πάρει το μήνυμα ότι μαζί σου θα συζητάει κι άλλα θέματα, όχι μόνο αυτά που τον ενδιαφέρουν!

Φωτό από: Refletir para refletir

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons