ΜΙΚΡΕΣ ΑΝΑΣΕΣ ΕΥΤΥΧΙΑΣ, KATERINA's BLOG

Ένα hit των Abba αφιερωμένο στη βασίλισσα της Σουηδίας, Σύλβια! (VIDEO)

Post by: 05/06/2021 0 comments

Η ιστορία αγάπης του βασιλιά Καρλ Γκούσταβ και της βασίλισσας Σύλβια της Σουηδίας είναι από τις πιο συγκινητικές. Το ζευγάρι γνωρίστηκε κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων στο Μόναχο το 1972. Η Σύλβια Σόμερλαθ γεννήθηκε το 1943 στη Γερμανία και πέρασε πολλά χρόνια στη Βραζιλία, αλλά επέστρεψε στη γενέτειρά της Γερμανία το 1957. Η Σύλβια εργαζόταν ως μεταφράστρια εθελόντρια στους Ολυμπιακούς Αγώνες, όπου συνάντησε τον διάδοχο του Σουηδικού θρόνου. Από την πρώτη στιγμή έγινε ένα «κλικ» ανάμεσά τους, αλλά η Σύλβια που γνωρίζει και μιλάει 6 γλώσσες, αν και ικανή μεταφράστρια, δεν είχε βασιλικό αίμα, και την έκανε ακατάλληλη για νύφη του διαδόχου.

Αλλά, τέσσερα χρόνια αργότερα, ο Καρλ Γκούσταβ είχε ήδη γίνει βασιλιάς και το Μάρτιο του 1976 ανήγγειλε τους αρραβώνες του. Άλλωστε, από πολύ νωρίς ο Καρλ Γκούσταβ (γεννήθηκε το 1946) είχε δηλώσει ότι η γυναίκα που θα παντρευόταν θα μπορούσε να είναι «γραμματέας ή κυβερνητική αξιωματούχος. Δεν έχει σημασία. Το πιο σημαντικό για μένα, είναι η αγάπη.»

Έτσι, στις 19 Ιουνίου του 1976, στον καθεδρικό ναό της Στοκχόλμης, η αγάπη νίκησε και έγινε ο γάμος της Σύλβια και του νεαρού βασιλιά Καρλ Γκούσταβ. Την παραμονή του γάμου, σε μια μουσική εκδήλωση που έγινε προς τιμή του ζευγαριού, το pop συγκρότημα Abba, ερμήνευσε για πρώτη φορά την επιτυχία τους «Dancing Queen», τιμώντας τη νέα τους βασίλισσα. Τo τραγούδι αυτό έγινε σύντομα διεθνές hit.

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons