ΜΑΜΑΔΕΣ

Η τάση της παντρεμένης – μόνης μαμάς.

Post by: 11/11/2018 0 comments

Οι συνθήκες της ζωής έχουν δημιουργήσεις μια νέα κατηγορία γυναικών-μαμάδων, τις παντρεμένες μόνες μαμάδες.

Μπορεί να είναι σύζυγοι στρατιωτικών, γιατρών, ναυτικών, αεροπόρων ή επαγγελματιών γενικά που εργάζονται πολλές ώρες και αναγκάζονται οι πατεράδες αυτοί, να λείπουν πολλές ώρες, μέρες ή μήνες από το σπίτι.

  • Σε αυτές τις περιπτώσεις είναι full time μαμάδες χωρίς διακοπή ή διάλλειμα, χωρίς την ανάπαυλα του να αναλάβει ο μπαμπάς γυρνώντας από τη δουλειά. Στα επείγοντα ή έκτακτα περιστατικά έρχονται να αναλάβουν μόνες τους. Είτε αυτό είναι αρρώστια ή ατύχημα.
  • Ο αριθμός των παντρεμένων μόνων μαμάδων έχει αυξηθεί, καθώς η κατάσταση της οικονομίας αναγκάζει τους γονείς να αναλάβουν οποιαδήποτε μορφή ή συμφωνία για κάποια μεροκάματα.
  • Το πρόβλημα δεν είναι μόνο ότι αυτές οι μαμάδες αναλαμβάνουν τα πάντα μόνες τους, χωρίς βοήθεια, συμπαράσταση, χωρίς μια ανάσα. Πρόβλημα πολλές φορές είναι και η επιστροφή του μπαμπά.Του μπαμπά που, επειδή λείπει, γίνεται υπερβολικά ελαστικός και καλός για να καλύψει  το κενό και τις τύψεις του που λείπει.Ή που μπορεί να είναι πιο αυστηρός προσπαθώντας να καλύψει την μαμά που έπρεπε να το κάνει όσο έλειπε. Παίρνει το ρόλο του κακού για να την ξαλαφρώσει λίγο.Και στις δύο περιπτώσεις, η οικογένεια βγαίνει από τις συνήθειές της και την καθημερινότητά της και αναστατώνεται. Και όταν αρχίζει να συνηθίσει την παρουσία του μπαμπά, αυτός πρέπει να ξαναφύγει. Και η οικογενειακή ηρεμία αναστατώνεται και πάλι.
  • Τι γίνεται όμως όταν καταλήγεις να είσαι μόνη μαμά με τον μπαμπά παρόντα; Ο οποίος δουλεύει πολλές ώρες και δε συμμετέχει στις απογευματινές δραστηριότητες ο οποίος έχει απομακρυνθεί και δεν έχει τον τρόπο του με τα παιδιά ή θεωρεί ότι τα παιδιά είναι δουλειά της μαμάς ενώ ο ίδιος πρέπει να δουλεύει πολύ για να καλύπτει τις ανάγκες της οικογένειας.Σε αυτή την περίπτωση, ίσως ωφελούσε μια συζήτηση για το ότι τα παιδιά χρειάζονται και τους δύο γονείς για να πλάσουν μια ολοκληρωμένη προσωπικότητα. Χρειάζονται χρόνο και αλληλεπίδραση και με τον μπαμπά. Δεν αρκούν μόνο τα υλικά αγαθά. Πρέπει όλοι να βρούμε τη χρυσή τομή ανάμεσα στα δύο.
  • Το σίγουρο πάντως είναι ότι είτε έτσι είτε αλλιώς, οι παντρεμένες μόνες μαμάδες, σε σχέση με τις πραγματικά μόνες μαμάδες έχουν ένα πλεονέκτημα.

Κάπου εκεί έξω ή μακριά υπάρχει κάποιος που θα γυρίσει σπίτι, κάποιος που τους  σκέφτεται, κάποιος που του μιλάνε στο τηλέφωνο και που ανυπομονεί να γυρίσει κοντά τους. Αυτό κάνει τη διαφορά στην ψυχολογία όλης της οικογένειας.

Φωτό από: freexxxpics.info

 

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons