ΜΑΜΑΔΕΣ

Έντομα, τσιμπήματα και προφυλάξεις

Post by: 07/05/2017 0 comments

Μαζί με τις χαρές της εξοχής, των εξωτερικών δραστηριοτήτων, των πικνικ και των παιχνιδιών στη φύση, έρχονται και τα μικρά, ενοχλητικά έντομα που συχνά πυκνά τσιμπάνε τα παιδιά ή/και εμάς.

 

 1. Αποφύγετε να βγάλετε τα παιδιά έξω νωρίς το πρωί ή την ώρα του δειλινού. Είναι οι αγαπημένες ώρες των εντόμων. Ιδίως κοντά σε στάσιμα νερά, αγαπημένο μέρος των κουνουπιών.
 1. Όταν είστε στη φύση, φορέστε τους παντελόνια, κάλτσες και κλειστά παπούτσια. Βάλτε τα παντελόνια μέσα στα παπούτσια ή τις κάλτσες και προτιμήστε μακριά μανίκια.
 1. Συμβουλέψτε τα να αποφύγουν τα σκοτεινά σημεία, να μην ανοίγουν κουτιά, μπαούλα, τσάντες που έχουν μείνει καιρό κλειστά και όπου μπορεί να έχουν βρει καταφύγιο αράχνες και άλλα έντομα.
 1. Χρησιμοποιείστε εντομοαπωθητικά κατάλληλα για παιδιά. Εφαρμόστε τα στα γυμνά σημεία δέρματος βάζοντας λίγη ποσότητα πρώτα στα χέρια σας. Μετά την εφαρμογή, πλένετε πολύ καλά τα χέρια σας. Μην αφήνετε τα παιδιά να βάζουν μόνα τους εντομοαπωθητικό.
 1. Φροντίστε να έχετε μαζί σας κουνουπιέρα για τα πιο μικρά παιδιά που είναι ακόμα σε καρότσι.
 1. Εάν σας πλησιάσει σφίγγα ή μέλισσα, συμβουλέψτε τα να μείνουν ακίνητα και να μην πανικοβληθούν.
 1. Αποφύγετε τα έντονα χρώματα που προτιμούν τα έντομα, ιδίως οι σφίγκες και οι μέλισσες και μην έχετε μαζί σας γλυκές μυρωδιές και γεύσεις που θα τις τραβήξουν κοντά σας.

 

Εάν όμως τελικά σας τσιμπήσει κάποιο έντομο, κρατήστε την ψυχραιμία σας.

 

 • Εάν είναι σφίγκα, αφαιρέστε το κεντρί προσέχοντας να μην το σπάσετε. Πλύνετε το σημείο με νερό και σαπούνι και εφαρμόστε μια παγωμένη κομπρέσα και μια αλοιφή.
 • Εάν παρατηρήσετε πρήξιμο, δυσκολία στην αναπνοή, εμετό και άλλα μη συνηθισμένα συμπτώματα, αναζητήστε αμέσως ιατρική βοήθεια
 • Εάν γνωρίζετε ότι το παιδί σας είναι αλλεργικό, μην ξεχνάτε ποτέ να έχετε μαζί σας την ένεση.
 • Εάν το τσιμπήσουν κουνούπια, προσπαθήστε να μην ξύνεται. Μειώστε την φαγούρα με μια αλοιφή.
 • Εάν νομίζετε ότι είναι αράχνη, πλύνετε το σημείο με νερό και σαπούνι και εφαρμόστε μια αντιμικροβιακή αλοιφή για να αποφύγετε τη μόλυνση.

 

Με αυτές τις 2-3 προφυλάξεις και γνωρίζοντας τι να κάνετε, η συνύπαρξή σας με τα έντομα θα είναι όσο το δυνατόν πιο αναίμακτη. Έτσι και εσείς με την οικογένειά σας θα μπορείτε να χαρείτε τη φύση και τις εξωτερικές δραστηριότητες.

 

Φωτό από: eHow en Español

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons