ΕΜΠΝΕΥΣΗ, ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

13 πράγματα που αλλάζουν, όταν αρχίζεις να σέβεσαι τον εαυτό σου.

Post by: 11/03/2022 0 comments

Οι περισσότεροι αναζητούμε και θέλουμε το σεβασμό και την αποδοχή των άλλων. Τι γίνεται όμως με τον αυτοσεβασμό και την αυτοεκτίμηση; Δίνουμε την προσοχή που πρέπει σε αυτό; Εάν είναι δύσκολο να έχεις το σεβασμό των άλλων, το να σέβεσαι ο ίδιος τον εαυτό σου, είναι ακόμα πιο δύσκολο.

 

Όταν όμως κατακτούμε αυτό το δύσκολο ορόσημο, όλα αλλάζουν προς το καλύτερο. Σε όλες τις εκφάνσεις της προσωπικότητας και της ζωής μας.

 

 • Η βασική αλλαγή, όταν αρχίσουμε να σεβόμαστε τον εαυτό μας, είναι ότι συνειδητοποιούμε ότι η πιο σημαντική σχέση της ζωής μας είναι αυτή με τον εαυτό μας.

 

 • Απομακρύνουμε όποιον και ό,τι μας δημιουργεί αρνητικά συναισθήματα, όποιον δεν μας ανταποδίδει τα συναισθήματα και την προσοχή που μας αξίζουν, δε χρειαζόμαστε τους τοξικούς ανθρώπους.

 

 • Ελκύουμε ποιοτικούς ανθρώπους. Πλέον ο χρόνος μας είναι τόσο σημαντικός που δίνουμε σημασία σε ποιους τον διαθέτουμε. Θέλουμε να μας αναγνωρίζουν και να μας σέβονται, δεν συμβιβαζόμαστε με κάτι λιγότερο.

 

 • Διεκδικούμε και μαχόμαστε για αυτά που θέλουμε και πιστεύουμε. Μπορεί στο παρελθόν να δεχόμασταν αρνητικά σχόλια ή κριτική χωρίς αντίδραση. Τώρα όμως απαντάμε, διεκδικούμε και μαχόμαστε πιο έντονα για τα πιστεύω μας και τις αρχές μας.

 

 • Σταματάμε να εξηγούμε ή να ζητάμε συγνώμη για τις επιλογές μας και τις πράξεις. Δεν είναι κακό να ζητάμε συγνώμη όταν κάνουμε λάθος, αλλά δεν οφείλουμε να εξηγούμε γιατί επιλέγουμε κάτι ή κάνουμε κάτι, εάν είναι αυτό που πραγματικά θέλουμε.

 

 • Αφήνουμε πίσω το παρελθόν και τα προβλήματα που δεν μας αφορούν. Ό,τι έγινε, έγινε και ασχολούμαστε μόνο με το τώρα και το σήμερα, και με τα δικά μας προβλήματα. Δε χρειάζεται να λύσουμε ή να ασχοληθούμε σε βάθος με τα προβλήματα των άλλων.

 

 • Επιλέγουμε τη θετική στάση και διώχνουμε την αρνητικότητα, τη μιζέρια και το κουτσομπολιό από τη ζωή μας. Αρνητικές σκέψεις, αρνητικοί άνθρωποι, αρνητική στάση ζωής, δεν μας ταιριάζουν πλέον.

 

 • Όταν αρχίζουμε να σεβόμαστε τον εαυτό μας, αναλαμβάνουμε και την ευθύνη της ζωής μας. Δε φταίνε οι καταστάσεις, οι συνθήκες ή οι άλλοι για ό,τι μας συμβαίνει. Εμείς ελέγχουμε τη ζωή μας και αναλαμβάνουμε την ευθύνη για τα κακά άλλα και τα καλά. Σταματάμε να είμαστε αλλά και να προσποιούμαστε ότι είμαστε θύματα.

 

 • Γινόμαστε επιλεκτικά εγωιστές. Δεν είναι κακό να βάζουμε πρώτα τον εαυτό μας. Έτσι θα έπρεπε να κάναμε πάντα. Τώρα όμως πλέον καταλαβαίνουμε ότι η πιο σημαντική προτεραιότητα έπρεπε και πρέπει να είμαστε ΕΜΕΙΣ.

 

 • Σταματάτε να κοιτάμε και να ζηλεύουμε τι κάνουν οι άλλοι. Δεν έχουμε να συναγωνιστούμε κανέναν. Ο μοναδικός αντίπαλος είναι ο κακός μας εαυτός.

 

 • Δε συμβιβαζόμαστε. Ξέρουμε και αναγνωρίζουμε την αξία μας. Επομένως αναμένουμε και απαιτούμε από τον εαυτό μας και από τους άλλους την καλύτερη συμπεριφορά και αντιμετώπιση.

 

 • Κάνουμε σε όλους τους τομείς της ζωής μας πιο υγιείς επιλογές. Δε χρειάζεται να πιούμε λίγο παραπάνω για να διασκεδάσουμε ή να λυθούμε στην παρέα, δεν τρώμε από βαρεμάρα ή κάτω από συναισθηματική πίεση. Προσέχουμε τον εαυτό μας γιατί είναι το μόνο που έχουμε.

 

 • Βελτιώνονται οι σχέσεις μας. Γιατί επιλέγουμε καλύτερα και πιο σοφά τους ανθρώπους που θέλουμε δίπλα μας. Γιατί δεν υποκρινόμαστε, γιατί οι άνθρωποι δίπλα μας μας ωθούν να γίνουμε ακόμα καλύτεροι.

 

Γιατί στο τέλος της ημέρας, οφείλουμε να τα έχουμε βρει και να είμαστε καλά με τον εαυτό μας. Όσους ανθρώπους και να έχουμε δίπλα μας, ο εαυτός μας είναι ό,τι πολυτιμότερο έχουμε και οφείλουμε να τον αγαπάμε, σεβόμαστε και εκτιμάμε.

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons