ΕΜΠΝΕΥΣΗ, ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

Είμαι ελεύθερος να χτίσω τη ζωή που εγώ επιλέγω.

Post by: 30/10/2020 0 comments

“Πόσο μεγάλος γίνεται αυτός ο καρχαρίας;” ρώτησε ο Ρίτσαρντ, που λατρεύει τα ενυδρεία. “Εξαρτάται από το μέγεθος του ενυδρείου σου”, του απάντησε ο πωλητής.

“Αν τον κρατήσεις σ’ αυτόν τον μικρό χώρο, θα μείνει 20 πόντους. Αν όμως τον αφήσεις στον ωκεανό, τότε θα γίνει αρκετά μεγάλος για να σε φάει”.

Οι καρχαρίες και τα χρυσόψαρα μεγαλώνουν ανάλογα με το μέγεθος του περιβάλλοντος που τους προσφέρεται. Το ίδιο και οι σκέψεις. Δώσε στις θετικές ή στις αρνητικές σου σκέψεις χώρο και τροφή, και θα διαμορφώσουν τη ζωή σου.

Συνειδητοποίησε την ισχύ του δυναμικού και της προσοχής. Μπορούμε να κάνουμε ό,τι θέλουμε με τη ζωή μας, γιατί έχουμε όλο το απαραίτητο υλικό. Πρέπει όμως να διαλέξουμε το τι θέλουμε να κάνουμε. Διαφορετικά θα αφήσουμε τον εαυτό μας να υποταχτεί στην καθοδική έλξη της μαζικής σκέψης. Αν δεν χρησιμοποιείς εσύ το νου σου, τότε θα το κάνει κάποιος άλλος.

Ένας Ινδιάνος πήγε σε ένα μάγο-γιατρό και του είπε: ¨Μέσα στο μυαλό μου τσακώνονται συνέχεια δύο σκυλιά: το ένα είναι όμορφο και το άλλο άσχημο”.

“Θα νικήσει το όμορφο”, του είπε ο σαμάνος.

“Γιατί;” ρώτησε ο άντρας.

“Γιατί θα ταΐζεις το όμορφο“.

Απόσπασμα από το βιβλίο “Μια βαθιά ανάσα ζωής” του Αlan Cohen

Πηγή: apotis4stis5.com / mybellavista.wordpress.com

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons