MUSIC, ΒΙΒΛΙΑ, ΣΙΝΕΜΑ

Κι όμως οι δισεκατομμυριούχοι, διαβάζουν βιβλία!

Post by: 28/01/2019 0 comments

Ένας από τους μεγάλους μύθους που κυκλοφορούν εναντίον των βιβλίων, είναι πως το διάβασμα είναι χαμένος χρόνος. Εδώ θα δούμε πώς άνθρωποι που έχουν πολλά κέρδη, έχουν θεωρήσει πως το διάβασμα είναι εκείνο που τους βοηθά στο να τα αποκτούν, ακόμη και σήμερα που είναι δισεκατομμυριούχοι!

Οι πολυσέλιδες προτιμήσεις του Γουώρεν Μπάφετ.
Ποιος θα περίμενε ότι ο παγκόσμιος μεγιστάνας Γουώρεν Μπάφετ, θα ήταν ένας βιβλιόφιλος πέραν των ορίων που μπορεί να περιγράψει η λέξη;! Πόσο διαβάζει ο Γουώρεν Μπάφετ και κάθε πότε; Η απάντηση είναι: 500-1000 σελίδες, κάθε μέρα! Περνάει το 80% της μέρας του, διαβάζοντας. Ο σκοπός του είναι –όπως λέει- κάθε βράδυ, να έχει μάθει κάτι παραπάνω από το προηγούμενο ώστε να μπορεί να το αξιοποιήσει στη ζωή του.

Ο Μαρκ Ζούκενμπεργκ και το διάβασμα!
Ο εμπνευστής του facebook, μας φαίνεται ως ένας άνθρωπος που ασχολείται και οφείλει να ασχολείται, μέρα-νύχτα με την τεχνολογία. Και όμως, είναι ένας άνθρωπος που θεωρεί ότι το διάβασμα τον εμπνέει και τον διδάσκει ενώ ταυτόχρονα, τον γαληνεύει. Δημόσια έχει ζητήσει να ακολουθηθεί η συνήθειά του από τον κόσμο, και να βάλουμε στόχο να διαβάζουμε ένα βιβλίο ανά δύο εβδομάδες. Στις μέρες που η τεχνολογία «σαρώνει» τις συνήθειές μας, είναι πολύ θετικό ότι υπάρχουν άνθρωποι της τεχνολογίας που προωθούν το διάβασμα!

Δε θα μπορούσε να λείψει ο Μπιλ Γκέιτς!
Από τους πρώτους μεγιστάνες που προέκυψαν από την επανάσταση της τεχνολογίας και των Η/Υ. Ο Μπιλ Γκέιτς, έχει δημιουργήσει videos στα οποία προτείνει βιβλία και φαίνεται να τον ψυχαγωγεί ιδιαίτερα αυτή τη δραστηριότητα. Εκτός από το φιλανθρωπικό του έργο, ο μεγιστάνας ασχολείται όλο και πιο πολύ με το διάβασμα, πιστεύοντας ότι είναι πανάκεια για τα δεινά του κόσμου. Πόσο διαβάζει ο Μπιλ Γκέιτς; Περίπου 50 βιβλία τον χρόνο, έχοντας βέβαια και ένα κριτήριο, να μην είναι μυθιστορήματα. Κυρίως τον ενδιαφέρουν βιβλία που αφορούν την καινοτομία, την επιστήμη κτλ.

Ο άνθρωπος «πύραυλος» Έλον Μασκ, είναι βιβλιοφάγος!
Είναι ένας από τους πιο πλούσιους και διάσημους CEO του κόσμου. Ο Έλον Μασκ είναι ο οδηγός της Tesla και της Space X. Ο Μασκ είναι τόσο δηλωμένος βιβλιοφάγος που όταν τον ρώτησαν πως έμαθε να κατασκευάζει πυραύλους, εκείνος απάντησε «διάβαζα πολλά βιβλία». Από παιδί δεν έχει πάψει να διαβάζει έως και 2 βιβλία την ημέρα. Στα μάτια μας φαίνεται υπερβολικό, όμως όπως βλέπετε, πολύ διάβασμα οδηγεί σε πολλά κέρδη, παρά τους μύθους που υποστηρίζουν το αντίθετο.

Όπρα Γουίνφρι!
Καταρχάς, να πούμε ότι η Όπρα Γουίνφρι διαβάζει από την ηλικία των τριών ετών! Για την διάσημη κυρία της τηλεόρασης, το διάβασμα ήταν η διέξοδος της προς την ελευθερία. Το διάβασμα την έβγαλε από την φτώχεια και της άνοιξε την πόρτα για μια ανατροπή. Να γίνει μια πλούσια και επιτυχημένη γυναίκα. Το διάβασμα φέρνει ιδέες και αν αυτές ακουμπούν μυαλά σαν της Όπρα Γουίνφρι, τότε οι σελίδες γίνονται χαλί για επιτυχία.

Ο Τζέημς Κλίαρ, ειδικός στον τομέα επιλογής καλών συνηθειών, λέει πως μια καλή αρχή για να διαβάζουμε, αν δεν είμαστε Γουώρεν Μπάφετ, (διαβάζει 500 σελίδες καθημερινά) είναι οι 20 σελίδες την ημέρα, οι οποίες αντιστοιχούν περίπου σε μισή ώρα με τρία τέταρτα της ώρας. Αφού διαλύσουμε τους μύθους που δίνουν την εικόνα του άχρηστου χρόνου στο διάβασμα, ας το ξεκινήσουμε! Μπορεί να μας ανοίξουν πόρτες!

Φωτό από: The Globe and Mail

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons