ΜΑΜΑΔΕΣ

Όταν τα παιδιά του άντρα σου δε σε σέβονται.

Post by: 07/04/2019 0 comments

Ο σύντροφός σου έχει παιδιά από άλλο γάμο. Παρότι θα ήθελες να έχετε μία πολύ καλή σχέση, δυστυχώς εκείνα δεν σε σέβονται. Πώς μπορείς να το χειριστείς;

1. Ξεκαθάρισε τη θέση σου.
Είναι πολύ σημαντικό να ξεκαθαρίσεις τη θέση σου. Πρέπει να διευκρινίσεις ότι ούτε σκοπεύεις να τους κλέψεις τον πατέρα, ούτε να αντικαταστήσεις τη μητέρα τους. Μπορεί τα παιδιά να ανησυχούν ότι η παρουσία σου στη ζωή τους, έχει σκοπό να πάρει το ρόλο της μαμάς τους. Αντί να προσπαθείς να παρουσιάσεις τον εαυτό σου στη ζωή τους, ως έναν “αναπληρωματικό” γονέα, γίνε καλύτερα ένας καλός φίλος. Ένας υποστηρικτής.

2. Μίλα με το σύντροφό σου.
Ένα σημαντικό βήμα, είναι να μιλήσεις για το πρόβλημα με το σύντροφό σου. Να του εξηγήσεις πώς νιώθεις και πώς έχει η κατάσταση. Εκείνον, σαν πατέρα τους θα τον σεβαστούν περισσότερο και θα τον ακούσουν. Πρέπει όμως, η κουβέντα που θα τους κάνει, να μην δείχνει ότι υποστηρίζει εσένα και απορρίπτει εκείνα. Αλλά να δείχνει πως θέλει να είστε όλοι μαζί μία οικογένεια.

3. Θέσε όρια.
Είναι πολύ σημαντικό να θέσεις όρια. Δεν θα πρέπει, μόνο και μόνο για να σε συμπαθήσουν τα παιδιά, να ανέχεσαι κάθε συμπεριφορά τους. Γιατί τότε το έχεις χάσει το παιχνίδι. Ποτέ δεν είναι αργά να βάλεις τα όριά σου. Πρέπει να εξηγήσεις πως δεν είναι σωστό να μη σέβονται οποιονδήποτε άνθρωπο, είτε είσαι εσύ αυτός, είτε οποιοσδήποτε άλλος.

4. Μην κάνεις πόλεμο.
Όσο κι αν σε ενοχλεί να μη σε σέβονται, δε πρέπει να ανοίξεις πόλεμο με τα παιδιά του άντρα σου. Το να γίνεις κι εσύ επιθετική δε βοηθάει. Ίσα-ίσα που θα χειροτερέψει την κατάσταση. Μη ξεχνάς ότι είναι παιδιά κι έχουν κι έναν αυθορμητισμό παραπάνω. Εσύ, σαν ενήλικας, πρέπει να συγκρατήσεις τον εαυτό σου, όσο κι αν νιώθεις ότι σε πνίγει το δίκιο. Ο διάλογος είναι η καλύτερη λύση. Μίλα μαζί τους ήρεμα, για να μάθεις τί τα προβληματίζει.

Φωτό από: Kodin Kuvalehti

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons