ΜΑΜΑΔΕΣ

7 Χρόνια φαγούρα – 7 τρόποι ανανέωσης του γάμου σας

Post by: 12/02/2017 0 comments

Όταν ετοιμαζόμουν να παντρευτώ αλλά και τους πρώτους μήνες του γάμου μου, άκουσα πολλές συμβουλές από πολλές διαφορετικές πηγές για το πώς να διατηρήσω το γάμο μου ζωντανό, τι να κάνω για να μη βαρεθούμε με τον άντρα μου, κλπ, κλπ. Κάποιες συμβουλές μου φάνηκαν υπερβολικές, κάποιες λογικές και άλλες τρελές.

 

Τώρα, 7 χρόνια μετά θα μπορούσα να καταλήξω στα εξής:

  1. Όσο ερωτευμένοι, παθιασμένοι και άτρωτοι κι αν αισθάνεστε στην αρχή, γρήγορα θα συνειδητοποιήσετε ότι η ρουτίνα και η καθημερινότητα είναι σαν το σαράκι στο ξύλο.
  1. Χρειάζεται δουλειά και πραγματική προσπάθεια για να δουλέψει και να λειτουργήσει ο γάμος και η κάθε σχέση γενικά. Δεν λειτουργεί στον αυτόματο, όσο καλή κι αν είναι.
  1. Πολλές φορές θα χρειαστεί να προγραμματίσετε χρόνο με τον άνθρωπό σας, να κλείσετε ραντεβού. Να κλείσετε τα κινητά, να αφιερωθείτε ο ένας στον άλλο, να έχετε προγραμματίσει με κάθε λεπτομέρεια όλη τη βραδιά.
  1. Θα χρειαστεί να εντάξετε καθημερινές μικρές ρουτίνες στη ζωή σας. Ρουτίνες και τελετές που θα σας φέρνουν πιο κοντά. Δέκα λεπτά κουβέντα με τον πρωινό καφέ, ένα τηλεφώνημα με 2 γλυκόλογα κατά τη διάρκεια της ημέρας, ένα σημείωμα στο ψυγείο.
  1. Μία φορά το μήνα ή έστω το δίμηνο ένα σαββατοκύριακο αφιερωμένο στους δυο σας. Μια απόδραση σε κοντινό προορισμό. Θα μπορούσε να είναι τόσο κοντινός όσο η κρεβατοκάμαρά σας. Πρέπει όμως να είναι όλα προγραμματισμένα για να μην ασχοληθείτε με τίποτα άλλο εκτός από εσάς. Όταν αργότερα θα έρθουν και τα παιδιά, αυτό θα είναι ακόμα πιο δύσκολο αλλά ίσως και πιο απαραίτητο.
  1. Προσπαθήστε να δίνετε χρόνο και προσοχή στον άνθρωπό σας. Είναι πολύ εύκολο στην τριβή της καθημερινότητας και στο τρέξιμο των υποχρεώσεων να ξεχάσετε τον άλλο και τις ανάγκες του. Θυμηθείτε να ρωτήσετε πώς πήγε η μέρα του, τι έγινε με εκείνη την παρουσίαση που την άγχωνε, πώς μεγαλώνουν τα φυτά που είναι το χόμπι του. Όταν σας ρωτάει κάτι, αφήστε ό,τι κάνετε και κοιτάξτε τον άλλο στα μάτια δίνοντάς του όλη την προσοχή σας.
  1. Χρειάζεται τεράστια υπομονή και διάθεση να συγχωρείς, να κατανοείς, να μπαίνεις στη θέση του άλλου, να δίνεις τόπο στην οργή, να διεκδικείς και να απαιτείς αλλά και να υποχωρείς.

Τίποτα δεν χαρίζεται και τίποτα δεν είναι εύκολο.

Ό,τι λοιπόν κι αν σας είπαν, ό,τι κι αν διαβάσατε η κάθε περίπτωση είναι ξεχωριστή. Μπορείτε μόνο να πάρετε κάποιες συμβουλές και κάποιους γενικούς κανόνες και να τους προσαρμόσετε στη δική σας σχέση και στο δικό σας γάμο και να δείτε τι σας ταιριάζει καλύτερα και τι δουλεύει και έχει αποτέλεσμα σε εσάς! Μην εγκαταλείψετε όμως με την πρώτη δυσκολία, παλέψτε για τη σχέση σας, παλέψτε για αυτό που σας αξίζει.

 

Φωτό από: www.pmsinspections.co.za

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons