ΜΟΔΑ, ΟΜΟΡΦΙΑ, ΣΠΙΤΙ

Υπνοδωμάτιο σε χάος: 7 κινήσεις για να μπουν όλα σε τάξη!

Post by: 05/09/2020 0 comments

Το υπνοδωμάτιο είναι ο πιο προσωπικός χώρος ενός σπιτιού. Έτσι, πρέπει να είναι πάντα οργανωμένο και τακτοποιημένο. Εκεί αντικρίζουμε το πρώτο φως της ημέρας, εκεί ονειρευόμαστε κι εκεί κλείνουμε τα μάτια μας για να ξεκουραστούμε. Εσείς  δημιουργήστε ένα οργανωμένο δωμάτιο ακολουθώντας τις παρακάτω συμβουλές.

Αδειάστε τα πάντα.

Αδειάστε τις ντουλάπες, τα συρτάρια και τους αποθηκευτικούς χώρους. Μόνο έτσι θα μπορέσετε να οργανώσετε σωστά τα υπάρχοντά σας και να βάλετε τάξη στο δωμάτιό σας. Αφού τα αδειάσετε, ξεκινήστε να τα τοποθετείτε ανά κατηγορίες στη θέση τους, πετώντας όλα όσα δεν χρειάζεστε.

Αποθηκευτικοί χώροι.

Προσθέστε όσο το δυνατόν περισσότερους αποθηκευτικούς χώρους αλλά φροντίστε να μην καταλαμβάνουν πολύ χώρο. Ένα καλό σημείο για να αποθηκεύσετε πράγματα είναι κάτω από το κρεβάτι.

Εκεί μπορείτε να τοποθετήσετε τα ρούχα που δεν χρειάζεστε κάθε εποχή του χρόνου ή να πακετάρετε αντικείμενα που δεν σας είναι χρήσιμα στην καθημερινότητά σας. Εναλλακτικά μια όμορφη συρταριέρα σίγουρα μπορεί να χρησιμεύσει ως αποθηκευτικός χώρος αλλά και να ομορφύνει το υπνοδωμάτιο.

Παπουτσοθήκη.

Τα παπούτσια είναι, σε πολλά σπίτια, αιτία ακαταστασίας καθώς είναι τα πρώτα που βγάζετε όταν μπαίνετε στο δωμάτιο και συνήθως μένουν εκεί πεταμένα στο πάτωμα μέχρι να τα ξαναχρειαστείτε. Δημιουργήστε σε ένα μέρος της ντουλάπας σας έναν χώρο για παπούτσια. Μπορείτε είτε να αφήσετε χώρο για να βάζετε κουτιά με παπούτσια είτε να προσθέσετε μία παπουτσοθήκη σε περίπτωση που έχετε άνεση χώρου.

Τακτοποιήστε τα αξεσουάρ σας.

Προσπαθήστε να μην πετάτε τα αξεσουάρ και τα κοσμήματά σας δεξιά και αριστερά. Αγοράστε μια μπιζιουτιέρα ή λίγα όμορφα κουτιά και οργανώστε τα αξεσουάρ σας για να είναι πάντα σε τάξη. Βάλτε τα κουτιά σε εμφανές σημείο ώστε να τα βλέπετε και να φοράτε τα αξεσουάρ σας πιο συχνά. Μπορείτε μάλιστα να τους προσθέσετε και ετικέτες έτσι ώστε να ξέρετε ανά πάσα στιγμή τι βρίσκεται μέσα σε κάθε κουτί.

Φροντίστε να στρώνετε το κρεβάτι σας.

Το κρεβάτι πρέπει να είναι καθημερινά στρωμένο και έτοιμο να σας υποδεχτεί και πάλι στα φρέσκα και καθαρά σεντόνια του κάθε βράδυ.

Με το που ξυπνάτε το πρωί στρώστε το κρεβάτι σας αμέσως και μην το αφήνετε για αργότερα γιατί το πιο πιθανόν είναι να μην το φτιάξετε τελικά ποτέ.

Ξεσκονίστε/σκουπίστε.

Μην βαριέστε το ξεσκόνισμα και το σκούπισμα γιατί αν το δωμάτιο σας είναι απαλλαγμένο από βρωμιές θα έχετε πιο ήρεμο ύπνο και θα ξυπνάτε πιο ανανεωμένοι το πρωί. Φροντίστε το δωμάτιό σας γα να φροντίσετε και τον εαυτό σας.

Παιδικό δωμάτιο.

Αν θέλετε να έχετε σε τάξη τα δωμάτια των παιδιών σας, τότε θα πρέπει να αγοράσετε μερικά καλάθια για να μπορείτε να βάζετε μέσα τα παιχνίδια τους που συνήθως είναι η βασική αιτία ακαταστασίας.

Πηγή: spirossoulis.com / eirinika.gr

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons