ΜΟΔΑ, ΟΜΟΡΦΙΑ, ΣΠΙΤΙ

Τips ασφαλείας τώρα που θα φύγετε για διακοπές!

Post by: 28/07/2022 0 comments

Ενημερώστε 1-2 γνωστούς σας γείτονες ότι θα λείπετε και παρακαλέστε τους να έχουν το νου τους. Ιδανικά εάν έχετε δώσει κλειδιά σε κάποιον για να σας ποτίζει τα λουλούδια πείτε του να αφήνει κάποιες μέρες τα παντζούρια ανοιχτά και κάποιες κλειστά (εάν δεν μένετε στο ισόγειο ή στον πρώτο). Εάν είναι εφικτό καλό θα είναι να μαζεύει την αλληλογραφία σας ώστε να μην φαίνεται συγκεντρωμένη στην είσοδο υποδεικνύοντας ότι λείπετε αρκετό καιρό.

Τοποθετήστε σύστημα συναγερμού. Εάν δεν έχετε την οικονομική άνεση τοποθετήστε μόνοι σας έναν ανιχνευτή κίνησης στην είσοδο του σπιτιού σας που ενεργοποιεί τον συναγερμό του μόλις ανιχνεύσει κίνηση.

Τοποθετήστε μόνοι σας κάμερα η οποία συνδέεται μέσω wifi με το κινητό σας και σας στέλνει εικόνα κάθε φορά που ανιχνεύει κίνηση. Λειτουργεί και τη νύχτα. Έχει ενσωματωμένο ηχείο και μικρόφωνο στο οποίο μπορείς μέσω κινητού να μιλήσεις απευθείας μέσω της κάμερας.

Τοποθετήστε φωτισμό με χρονοδιακόπτη στα μπαλκόνια ή σε κάποιο δωμάτιο που βλέπει στο δρόμο έτσι ώστε να το προγραμματίσετε να ανάβει κάποιες ώρες από το απόγευμα και μετά για να δώσετε την εντύπωση ότι κάποιος βρίσκεται μέσα στο σπίτι. Για να το κάνετε εύκολα χωρίς την βοήθεια ηλεκτρολόγου προμηθευτείτε την πρίζα με χρονοδιακόπτη, βάλτε στην πρίζα ένα φωτιστικό χώρου και ρυθμίστε το πρόγραμμα που σας εξυπηρετεί.

Τοποθετήστε φωτισμό με ανιχνευτή κίνησης στην εξώπορτα ή στον κήπο. Θα αποτρέψει κάποιον να πλησιάσει μόλις δει το φως να ανάβει.

Ρυθμίστε το σταθερό στο αθόρυβο. Δεν είναι καλό να ακούγεται απέξω ότι κανείς δεν το σηκώνει μιας και δηλώνει ξεκάθαρα την απουσία σας. Και φυσικά μην ανακοινώνετε μέσω του τηλεφωνητή ότι λείπετε. Ακόμα καλύτερα θα είναι να προωθήσετε τις κλήσεις στο κινητό σας.

Όσο μπορείτε αποφύγετε τις κοινοποιήσεις της τοποθεσίας σας στο fb.

Κρύψτε πολύτιμα αντικείμενα σε μέρη όπως: ένα άδειο κουτί τροφίμων και μέσα στο ψυγείο, μέσα στο ρολό χαρτί κουζίνας, μέσα στη σακούλα της ηλεκτρικής σκούπας.

Καλό θα είναι να έχετε φωτογραφίες από πολύτιμα αντικείμενα όπως vintage κοσμήματα αξίας ώστε να μπορείτε να αποδείξετε ότι είναι δικά σας σε περίπτωση απώλειας.

Τοποθετήστε το έξυπνο εργαλείο που ασφαλίζει την πόρτα σας χωρίς να τρυπήσετε την πόρτα ή τον τοίχο. Το door jammer τοποθετείτε πολύ εύκολα από εσάς στο πίσω και κάτω μέρος της πόρτας και το εφαρμόζετε στο πάτωμα στρίβοντας τη ροδέλα. Όση πίεση και να ασκηθεί στην πόρτα από την έξω μεριά αποτρέπει την πόρτα να ανοίξει.

Τοποθετήστε πίσω από την πόρτα την σφήνα με ενσωματωμένο συναγερμό. Την τοποθετείτε πίσω από την πόρτα σε απόσταση ενός χιλιοστού έτσι ώστε να μην την ακουμπάει. Σε περίπτωση που η πόρτα ανοίξει ακουμπάει στη σφήνα και ενεργοποιείται ο συναγερμός. Με αυτόν τον τρόπο θα τρομοκρατηθεί όποιος επιχειρήσει να μπει και θα φύγει. Λειτουργεί με μπαταρία, δεν χρειάζεται ρεύμα.

Τοποθετήστε στο χώρο εισόδου κοριό παρακολούθησης με ανίχνευση κίνησης. Λειτουργεί με κάρτα sim και μπαταρίες. Μόλις ανιχνεύσει κίνηση, σας ειδοποιεί στέλνοντας μήνυμα στο κινητό σας.

Πηγή: spirossoulis / eirinika.gr

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons