ΜΟΔΑ, ΟΜΟΡΦΙΑ, ΣΠΙΤΙ

Θέλετε να ξυπνάτε και να είστε όμορφες;

Post by: 27/06/2024 0 comments

Με αυτά τα απλά μυστικά θα το πετύχετε!

Όλοι επιθυμούμε να δείχνει όμορφο το πρόσωπό μας το πρωί.

Η εικόνα των περισσότερων το πρωί απέχει κατά πολύ από εκείνη που βλέπουμε στις πρωταγωνίστριες των ταινιών. Τι κι αν το νεσεσέρ μας είναι γεμάτο με ενυδατικές κρέμες, ορούς και προϊόντα νυκτός που υπόσχονται ότι θα είμαστε πανέμορφες όταν ξυπνάμε;

Επενδύουμε χρόνο και χρήμα για τα καλλυντικά που χρησιμοποιούμε την ημέρα, αλλά καλό είναι να μην παραμελούμε την περιποίηση της επιδερμίδας στην πιο σημαντική φάση της ανανέωσής της, δηλαδή το βράδυ. Έτσι κι αλλιώς το σώμα μας δεν σταματά ποτέ να δουλεύει, ακόμη κι όταν κοιμόμαστε.

Κατά τη διάρκεια του ύπνου συμβαίνουν οι πιο σημαντικές εσωτερικές διεργασίες για την υγεία, αλλά και την όψη μας. Ο οργανισμός επιδιορθώνει τις φθορές της επιδερμίδας, του εγκεφάλου και των μυών. Η κυκλοφορία του αίματος στο δέρμα αυξάνεται, παράγεται κολλαγόνο και εξουδετερώνονται οι επιθέσεις από τη UV ακτινοβολία, εμποδίζοντας την πρόωρη γήρανση.

Βέβαια, ο επαρκής ύπνος δεν αντικαθιστά την περιποίηση, αλλά ούτε το ανάποδο μπορεί να ισχύσει. Τα καλλυντικά μόνα τους δεν μπορούν να χαρίσουν σπουδαία αποτελέσματα στην εμφάνισή μας, αν ο οργανισμός δεν ξεκουράζεται όσο πρέπει.

Πώς ο ύπνος επηρεάζει την επιδερμίδα;

Σύμφωνα με έρευνες από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, μία νύχτα κακού ύπνου μπορεί να γίνει η αιτία για κουρασμένο βλέμμα, πρήξιμο, μαύρους κύκλους, χλωμή όψη, πιο έντονες ρυτίδες και λεπτές γραμμές.

Τι μπορούμε να κάνουμε;

Πρέπει να κοιμόμαστε επαρκώς. Οι ώρες του κατάλληλου ύπνου ποικίλλουν από οργανισμό σε οργανισμό. Άλλος μπορεί να χρειάζεται έξι ώρες, άλλος εννιά.

Έχει αποδειχτεί ότι οι λιγότερες, αλλά και οι περισσότερες από το κανονικό για τον κάθε οργανισμό ώρες ύπνου έχουν εξίσου τα ίδια αρνητικά αποτελέσματα. Πιο συγκεκριμένα το δέρμα γερνάει πιο γρήγορα και δεν αναρρώνει τόσο γρήγορα από τις περιβαλλοντικές επιθέσεις Επίσης η ποιότητά του φθίνεi.

Σχολαστικός καθαρισμός πριν τον ύπνο.

Είπαμε ήδη ότι ο ύπνος είναι η καλύτερη κούρα ομορφιάς. Γίνεται οξυγόνωση των κυττάρων κι αναπαράγεται το κολλαγόνο. Οι μύες του προσώπου χαλαρώνουν μετά από μια κουραστική μέρα.

Όμως δεν πρέπει να παραμελούμε τον καθαρισμό της επιδερμίδας, όπως άλλωστε κάνουμε με κάθε άλλη θεραπεία προσώπου. Μάλιστα οι ειδικοί αναφέρουν ότι ο βραδινός καθαρισμός είναι πιο σημαντικός από τον πρωινό. Απελευθερώνουμε τους πόρους από το μακιγιάζ και τους ρύπους, ενώ παράλληλα τους εμποδίζουμε να απορροφηθούν και να βλάψουν την επιδερμίδα κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Τοποθετούμε ένα ποτήρι νερό στο κομοδίνο.

Όσα καλλυντικά και να εφαρμόσουμε, δεν θα έχουμε σπουδαία αποτελέσματα αν ο οργανισμός μας δεν είναι επαρκώς ενυδατωμένος.

Επιπλέον, η ξηρή ατμόσφαιρα στην κρεβατοκάμαρα (π.χ. εξαιτίας του κλιματισμού) μπορεί να αφυδατώσει ακόμη περισσότερο την επιδερμίδα. Έτσι καλό είναι να έχουμε δίπλα μας ένα ποτήρι νερό σε περίπτωση που διψάσουμε το βράδυ.

Κοιμόμαστε ανάσκελα ή επιλέγουμε μια σπέσιαλ μαξιλαροθήκη.
Οι ρυτίδες δημιουργούνται από τις εκφράσεις μας. Υπάρχουν όμως υπάρχουν κι εκείνες που ως επί το πλείστον οφείλονται στην κακή στάση ύπνου και δημιουργούνται στο πρόσωπο, στον λαιμό αλλά και στο ντεκολτέ.

Συμβαίνει συχνά να σηκωθούμε το πρωί και να διαπιστώσουμε ότι τα σεντόνια μας έχουν αφήσει «αποτυπώματα» στην όψη μας. Αυτό που ίσως δεν γνωρίζουμε είναι ότι όσο μεγαλώνουμε, τόσο πιο πολλή ώρα χρειάζεται για να εξαφανιστούν. Μια λύση, όχι εύκολη για κάποιους, είναι να κοιμόμαστε ανάσκελα.

Άλλη είναι να χρησιμοποιούμε σεντόνια και μαξιλαροθήκες από μαλακά υφάσματα.

Εφαρμόζουμε την κατάλληλη καλλυντική σύνθεση νύχτας.

Καλό είναι να ενισχύουμε τους μηχανισμούς ανανέωσης της επιδερμίδας. Έτσι, η στοιχειώδης περιποίηση αποτελείται από καθαρισμό και μια καλλυντική σύνθεση νύχτας.

Πηγή: eirinika.gr

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons