ΜΟΔΑ, ΟΜΟΡΦΙΑ, ΣΠΙΤΙ

Πώς να τοποθετήσουμε σωστά το κρεβάτι στο υπνοδωμάτιο.

Post by: 22/06/2024 0 comments

Αν το κρεβάτι σας είναι τοποθετημένο λάθος, τότε ίσως δεν ξεκουράζεστε όπως πρέπει. Πριν, λοιπόν, πάρετε την τελική σας απόφαση για το πού θα βάλετε το κρεβάτι σας, διαβάστε τα παρακάτω!

Feng Shui.

Οι οπαδοί της Κινέζικης τέχνης του φενγκ σούι πιστεύουν πως η θέση του κρεβατιού έχει άμεση και σημαντική σχέση με την πόρτα του υπνοδωματίου. Οι ειδικοί πιστεύουν πως πρέπει να τοποθετείτε το κρεβάτι σας όσο πιο μακριά γίνεται από την πόρτα, με τρόπο, όμως, που να σας επιτρέπει να την βλέπετε.

Είναι επίσης σημαντικό, να βάλετε το κρεβάτι σας σε ένα σημείο που δεν ευθυγραμμίζεται με την πόρτα, λόγω της ενέργειας που μπαίνει και μπορεί να επηρεάσει το σώμα σας κατά τη διάρκεια του ύπνου.

Πρακτικότητα.

Κάποια μικρά δωμάτια ή αυτά που έχουν πολλά ανοίγματα, όπως ντουλάπες, πόρτες μπαλκονιού και μπάνιο, ενδέχεται να υποδεικνύουν τη θέση του κρεβατιού, απλά και μόνο από την διάταξη που έχουν. Οι περισσότεροι επιλέγουν να βάλουν το πάνω μέρος του σε κάποιον τοίχο γιατί προσφέρει ευκολία για να στρώσουν κουβέρτες, σεντόνια και παπλώματα.

Παράθυρα.

Τα παράθυρα μπορούν να γίνουν ο φίλος, αλλά και ο εχθρός σας. Κατά τους ζεστούς μήνες μπορείτε να απολαύσετε ένα δροσερό αεράκι όσο κοιμάστε, γι αυτό είναι καλή ιδέα να βάλετε το κρεβάτι κάτω από τα παράθυρα. Από την άλλη, κατά τη διάρκεια του χειμώνα, θέλετε το κρεβάτι σας όσο πιο μακριά γίνεται από τα παράθυρα, ειδικά αν η μόνωση δεν είναι και τόσο καλή.

Φως του ήλιου. 

Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που απολαμβάνουν την αίσθηση του ήλιου που πέφτει στο πρόσωπό τους το πρωί, ενώ κάποιοι άλλοι το βρίσκουν ιδιαίτερα ενοχλητικό. Αν σας αρέσει ο ήλιος, παρατηρήστε σε ποιο σημείο πέφτει το πρωί και βάλτε εκεί το κρεβάτι σας. Αν όχι, βρείτε το ιδανικό σημείο, ώστε να μπορείτε να γυρίσετε πλάτη στον ήλιο αν το θελήσετε!

Πηγή: spirossoulis.com / eirinika.gr

Φωτό από: https://depositphotos.com/gr/

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons