ΜΟΔΑ, ΟΜΟΡΦΙΑ, ΣΠΙΤΙ

Να πώς θα οργανώσετε κάθε χώρο του σπιτιού σας σε λιγότερο από 5 λεπτά!

Post by: 09/01/2021 0 comments

Σύμφωνα με έρευνες, οι αγχωμένοι άνθρωποι περνάνε το 10-20% της ημέρας τους ψάχνοντας πράγματα μέσα στο σπίτι.

Φυσικά αυτό το ποσοστό είναι αρκετά μεγάλο αν σκεφτείτε πόσο πιεσμένη είναι η καθημερινότητά μας και πόσο λίγο χρόνο έχουμε για να απολαμβάνουμε χαλαρές και ξεκούραστες στιγμές στο σπίτι μας.

Να μερικά μυστικά της για να οργανώνετε τον χώρο σας γρήγορα και αποτελεσματικά.

Πριν ξεκινήσετε να οργανώνετε έναν χώρο, μελετήστε τον και σημειώστε σε ένα σημειωματάριο όλα όσα πρέπει αν γίνουν για να δείξει πιο οργανωμένος και καθαρός.

5 λεπτά οργάνωσης στο σπίτι Ξεκινήστε στρώνοντας το κρεβάτι και μαζεύοντας όλα τα άπλυτα από όλα τα δωμάτια. Τοποθετήστε τα κατευθείαν στον κάδο των άπλυτων και βάλτε τα καθαρά ρούχα στη θέση τους. Στη συνέχεια βάλτε τα παπούτσια μέσα στις παπουτσοθήκες και κατευθυνθείτε αμέσως στο συρτάρι με τις κάλτσες. Δείτε ποιες από αυτές δεν έχουν ζευγάρι και πετάξτε τις ή κάντε τις ξεσκονόπανα. Μαζέψτε όλα τα αξεσουάρ σας τοποθετώντας τα στη θέση τους ή πετώντας (ή δωρίζοντας) όσα έχετε να φορέσετε πάνω από 2-3 χρόνια. Στα δύο λεπτάκια που σας απομένουν, κοιτάξτε προσεκτικά όλο τον χώρο σας και δείτε αν υπάρχουν αντικείμενα που χρησιμοποιήσατε σε κάποιο παλιό project. Αν ναι, μαζέψτε τα ώστε να αδειάσει και να τακτοποιηθεί ο χώρος.

5 λεπτά οργάνωσης στα τεχνολογικά μέσα Ξεκινήστε από την κάμερά σας και φροντίστε να μεταφέρετε όλες τις φωτογραφίες και τα βίντεο που έχετε τραβήξει εδώ και μήνες από την κάμερα στον υπολογιστή σας. Τσεκάρετε τα email σας (ακόμα και τα ανεπιθύμητα) και διαγράψτε όσα είναι περιττά. Ακούστε όλα τα μηνύματα του τηλεφωνητή και στη συνέχεια διαγράψτε τα.

Στην κουζίνα, αν πετάξετε χαλασμένα τρόφιμα, καθαρίσετε τους πάγκους και οργανώσετε τα ντουλάπια, δεν χρειάζεται να κάνετε τίποτα παραπάνω. Μέσα σε 5 λεπτά θα έχετε έναν πιο οργανωμένο και καθαρό χώρο.

5 λεπτά οργάνωσης στην κουζίνα Καθαρίστε το ψυγείο σας από χαλασμένα τρόφιμα. Καθαρίστε τους πάγκους και τα μάτια της κουζίνας. Οργανώστε τα συρτάρια σας πετώντας ό,τι σας φαίνεται περιττό και τοποθετώντας παρόμοια είδη στο ίδιο συρτάρι.

5 λεπτά οργάνωσης σε προσωπικά είδη Καθαρίστε το πορτοφόλι και την τσάντα σας. Πετάξτε χαρτάκια από τσίχλες, παλιές σημειώσεις και χαρτομάντιλα. Οργανώστε τις αποδείξεις και τις επαγγελματικές κάρτες που έχετε πεταμένες μέσα στην τσάντα σας. Οργανώστε στη συνέχεια τα καλλυντικά σας και πετάξτε αντικείμενα που έχετε εδώ και πολλούς μήνες.

Αφιερώστε 5 λεπτάκια την ημέρα για να οργανώσετε ξεχωριστά διάφορα σημεία του σπιτιού σας και δείτε το σπίτι σας να αλλάζει μέσα σε 1 εβδομάδα. Μπορεί τώρα να σας φαίνεται περίεργο το πόσο γρήγορα μπορεί να οργανωθεί το σπίτι σας, αλλά να είστε σίγουροι πως, οργανώνοντάς το, η ζωή σας θα αλλάξει δραματικά, θα γίνει πολύ πιο όμορφη, ήρεμη και απολαυστική.

Πηγή: eirinika.gr

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons