ΜΟΔΑ, ΟΜΟΡΦΙΑ, ΣΠΙΤΙ

Η νέα τάση στην περιποίηση του δέρματος είναι το skin cycling!

Post by: 13/11/2022 0 comments

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα τεσσάρων νυχτών, που ξεκινάει με απολέπιση, συνεχίζει με ρετινοειδή κι ολοκληρώνεται με ενυδάτωση και θρέψη.

Στόχος είναι να αξιοποιήσετε στο έπακρο τα ενεργά συστατικά των προϊόντων περιποίησης της επιδερμίδας σας.

Ταυτόχρονα θα ελαχιστοποιήσετε τον ερεθισμό, ενισχύοντας τις απαραίτητες νύχτες αποκατάστασης.

Μέσω του skin cycling θα αποκομίσετε όλα τα οφέλη που προκύπτουν από τη χρήση απολεπιστικών και ρετινόλης, αποτρέποντας ταυτόχρονα τη φλεγμονή και τον ερεθισμό του δέρματος.

Πρώτη νύχτα με απολέπιση.

Τα απολεπιστικά πρέπει πάντα να παίζουν ρόλο μετά τον καθαρισμό του δέρματος, που θα πρέπει να παραμείνει το πρώτο βήμα και θα πρέπει να ακολουθούνται από ενυδατική κρέμα.

Η απολέπιση όχι μόνο απαλλάσσει το δέρμα από τα νεκρά κύτταρα, αλλά μπορεί να βελτιώσει την υφή του δέρματος. Επίσης, θα βοηθήσει άλλα συστατικά να απορροφηθούν αποτελεσματικά από τον φραγμό του δέρματος.

Η απολέπιση είτε χημική, είτε φυσική, είναι σημαντικό μέρος μιας ρουτίνας skincare. Βοηθά στη διατήρηση της ενυδάτωσης και λάμψης.

Δεύτερη νύχτα με ρετινοειδή.

Η δεύτερη νύχτα της ρουτίνας «ανακύκλωσης» του δέρματος ξεκινά με καθαρισμό και μετά με ποσότητα ρετινόλης σε μέγεθος μπιζελιού.

Αυτή είναι επικαλυμμένη με ένα στρώμα ενυδατικής κρέμας ως το τελευταίο βήμα της νυχτερινής σας ρουτίνας.

Η ρετινόλη συμβάλλει στη μειωμένη εμφάνιση λεπτών γραμμών, μαύρων κύκλων κι ακμής.

Τρίτη και τέταρτη νύχτα με ενυδάτωση.

Όσον αφορά τις δύο τελευταίες νύχτες της ρουτίνας skin cycling θα πρέπει να δώσετε έμφαση στην ενυδάτωση, πράγμα που σημαίνει ότι δεν εμπλέκονται ενεργά συστατικά.

Ξεκινάτε με το πλύσιμο του προσώπου με ένα απαλό καθαριστικό ή ακόμα και με κάποιο διπλό καθαρισμό.

Εάν αισθάνεστε ότι το δέρμα σας χρειάζεται μια επιπλέον ώθηση ενυδάτωσης, ένας ορός υαλουρονικού οξέος θα κάνει πολύ καλό. Τέλος έρχεται η επιλογή της ενυδατικής κρέμας.

Ένα προαιρετικό βήμα είναι να απλώσετε ένα λάδι προσώπου στο δέρμα σας για να σφραγίσει την υγρασία μέσα. Η εναλλαγή της χρήσης του απολεπιστικού και της ρετινόλης και η συνέχισή τους με δύο νύχτες ενυδάτωσης επιτρέπει στο δέρμα να αναπτύξει ανοχές και να μην είναι πολύ ευαίσθητο.

Πηγή: eirinika.gr

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons