ΜΟΔΑ, ΟΜΟΡΦΙΑ, ΣΠΙΤΙ

Απλές μέθοδοι αποτρίχωσης για όλο το σώμα!

Post by: 23/06/2024 0 comments

Η ανεπιθύμητη τριχοφυΐα σε πρόσωπο και σώμα είναι πλέον απόλυτα αντιμετωπίσιμη.

Οι μέθοδοι αποτρίχωσης που έχουμε πλέον στη διάθεσή μας είναι πολλές, αλλά η αλήθεια είναι πως για κάθε σημείο του σώματος κάποιες είναι περισσότερο αποτελεσματικές από κάποιες άλλες, ενώ το τελικό αποτέλεσμα εξαρτάται και από την ένταση της τριχοφυΐας.

Τι ισχύει για κάθε σημείο του σώματός σας που θέλετε να αποτριχώσετε.

Πόδια.

Το ξυραφάκι είναι η πιο δημοφιλής μέθοδος αποτρίχωσης των ποδιών μεταξύ των γυναικών.

Πρόκειται για μια μεγάλη έκταση και το λέιζερ αν και είναι αποτελεσματικότερο, είναι ασύμφορο για πολλές γυναίκες καθώς θα πρέπει να επαναλαμβάνεται τακτικά μέχρι να πέσουν όλες οι τρίχες.

Τα ξυραφάκια που κυκλοφορούν πλέον στην αγορά είναι πιο εύχρηστα και ανθεκτικά κι έτσι πολλές γυναίκες τα προτιμούν, ακόμη κι αν το αποτέλεσμά τους είναι προσωρινό. Το ξύρισμα είναι πιο αποτελεσματικό και αφήνει το δέρμα λείο και απαλό,  αν έχετε μουλιάσει τα πόδια για λίγο σε ζεστό νερό.

Το κερί επίσης είναι αποτελεσματικότερο όταν οι τρίχες είναι μακρύτερες.

Πονάει λίγο, αλλά η τρίχα φυτρώνει πάλι, μετά από αρκετές εβδομάδες. Αν η αποτρίχωση με κερί γίνεται για αρκετό καιρό, η τρίχα αποδυναμώνεται με τον χρόνο.

Χέρια.

Για τα χέρια που δεν είναι τόσο μεγάλη περιοχή σε έκταση όπως τα πόδια, εκτός από το λέιζερ μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αποτριχωτική κρέμα ή κερί. Οι τρίχες δεν βγαίνουν άγριες και επανεμφανίζονται μετά από 2-3 εβδομάδες.

Αποφύγετε το ξυραφάκι γιατί είναι σίγουρο ότι οι τρίχες θα βγουν άγριες και θα σας τσιμπάνε.

Μασχάλες.

Για τις μασχάλες το ξυραφάκι είναι βολικό, καθώς μπορείτε να ξυρίζετε τις μασχάλες σας την ώρα που κάνετε μπάνιο.

Αν επιλέξετε όμως το ξυραφάκι, θα πρέπει να κάνετε φρεσκάρισμα καθημερινά. Η αποτριχωτική κρέμα είναι επίσης αποτελεσματική, ενώ δεν κινδυνεύετε να κοπείτε. Η κρέμα διαλύει την κερατίνη κι έτσι απομακρύνει την τρίχα από τη βάση της.

Χρειάζεται μόνο πρώτα να κάνετε μια δοκιμή σε ένα μικρό σημείο του σώματός σας για να δείτε αν η επιδερμίδα σας είναι ευαίσθητη στο προϊόν.

Πρόσωπο.

Επειδή οι τρίχες στο πρόσωπο είναι πιο λεπτές, συνήθως ο πόνος διαρκεί δευτερόλεπτα και είναι ανεκτός. Αν και η αποτελεσματικότερη μέθοδος είναι το λέιζερ, μπορείτε να τις αφαιρέσετε με κερί.

Το τζελ αλόης είναι ιδανικό μετά την αποτρίχωση, καθώς καταπραΰνει από πιθανούς ερεθισμούς.

Φρύδια.

Το τσιμπιδάκι είναι η πιο απλή και εύκολη μέθοδος για να δώσετε σχήμα στα φρύδια σας και να αφαιρέσετε τις τρίχες που πετάνε.

Μπορείτε να επισκεφθείτε αισθητικό για να δώσετε το κατάλληλο σχήμα ή να το κάνετε μόνοι σας στο σπίτι.

Πηγή: eirinika.gr

Φωτό από: https://depositphotos.com/gr/

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons