ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΣΧΕΣΕΙΣ

Τι σημαίνει το φιλί που δίνεις; Τα χείλη σου μπορούν να αποκαλύψουν πολλά και χωρίς να μιλάς!

Post by: 14/06/2022 0 comments

Η αλήθεια είναι πως το «κακό σεξ» -ό,τι κι αν σημαίνει αυτό για τον καθένα-, μπορεί να βελτιωθεί. Αλλά ένα κακό φιλί; Σου έχει τύχει να σκεφτείς πως την επόμενη φορά μπορεί να είναι καλύτερο ή τρόπους για να το… βελτιώσεις; Το φιλί είναι αυτό που είναι, γι’ αυτό και αξίζει μία μικρή ενδοσκόπηση.

Τι σημαίνει το φιλί;

«Ένα φιλί μας ενώνει με πιθανούς συντρόφους» λέει ο Gordon Gallup καθηγητής Ψυχολογίας στο University of Albany, «σε μία περίπλοκη ανταλλαγή περίπλοκων πληροφοριών», – άγγιγμα, μυρωδιά και… σάλιο.

Στην αρχή, άντρες και γυναίκες δεν ψάχνουν απαραίτητα το ίδιο πράγμα σε ένα φιλί. Σε μία μελέτη που έγινε το 2007 σε μαθητές κολλεγίου, οι περισσότερες γυναίκες είπαν πως δεν θα έκαναν σεξ με κάποιον που δεν είχαν φιλήσει πριν. Ωστόσο, τους άντρες δεν τους ενδιέφερε τόσο, μιας και φιλούσαν για να αυξήσουν τις πιθανότητες για σεξ.

Σύμφωνα με μια έρευνα που πραγματοποιήθηκε το 2013 στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, τα συχνά φιλιά τόσο για τους άντρες όσο και για τις γυναίκες λειτουργούν ως μονάδα μέτρησης του πόσο ισχυρός είναι ο δεσμός στη σχέση, πολύ περισσότερο συγκριτικά με το συχνό σεξ.

Ο Kory Floyd, καθηγητής επικοινωνίας στο University of Arizona, έκανε ένα πείραμα σε 52 ζευγάρια, χωρίζοντάς τα σε δύο γκρουπ. Στο ένα γκρουπ ζητήθηκε να αυξήσουν τα φιλιά τους για 6 εβδομάδες, ενώ στο άλλο γκρουπ ζητήθηκε να κρατήσουν την ανταλλαγή φιλιών ελεγχόμενη.

Το αποτέλεσμα; Τα ζευγάρια που έδιναν περισσότερα φιλιά, είδαν το άγχος τους να μειώνεται και την ικανοποίηση στη σχέση τους να αυξάνεται.

Πηγή: shape.gr / eirinika.gr

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons