ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΣΧΕΣΕΙΣ

Άση Μπήλιου: Πώς θα είναι ο Οκτώβριος για όλα τα ζώδια;

Post by: 06/10/2020 0 comments

Χωρίς υπερβολές, ο Οκτώβριος συναγωνίζεται άνετα τον πιο απαιτητικό μήνα του 2020 ως τώρα και βγαίνει νικητής στα σημεία. Φυσικά αυτό δεν αφορά άμεσα τον καθένα από μας ξεχωριστά αλλά τις ευρύτερες συνθήκες όχι μόνο στην χώρα μας αλλά γενικότερα στον πλανήτη. Σας έχω προϊδεάσει ότι το πιο αιχμηρό διάστημα θα είναι η περίοδος του ανάδρομου Άρη μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου καθώς συμπίπτει και με την φαινομενικά ανάδρομη πορεία του Ερμή (13/10-3/11). Άρα πρέπει όλοι μας να είμαστε όσο γίνεται πιο προσεκτικοί, λιγότερο βιαστικοί και περισσότερο ευέλικτοι και προσαρμοστικοί. Προτεραιότητα μας θα πρέπει να είναι η υγεία μας σε όλα τα επίπεδα τόσο σωματικά όσο και ψυχικά και πνευματικά με ό,τι συνεπάγεται αυτό από πλευράς προσπαθειών. Ο μήνας ξεκινά με μια πύρινη Πανσέληνο στον άξονα Κριού – Ζυγού τα μεσάνυχτα της 1ης προς 2 Οκτωβρίου και τελειώνει με τον ίδιο τρόπο με μια Πανσέληνο στον άξονα Ταύρου – Σκορπιού στις 31/10. Στο ενδιάμεσο έχουμε την νέα Σελήνη στις 16/10 που κατά την προσωπική μου άποψη είναι πιο πιεστική κι από τις δυο Πανσελήνους μαζί. Αυτό δεν σημαίνει ότι κι αυτό τον απαιτητικό μήνα δεν θα βρούμε τρόπο να περάσουμε καλά, να νιώσουμε χαρά, να βρούμε χρόνο στην καθημερινότητα μας να ψυχαγωγηθούμε αλλά και να είμαστε παραγωγικοί. Απέναντι στην καταστροφολογία και την απαισιοδοξία πατώντας καλά τα πόδια μας στη γη θα ορθώσουμε το ανάστημα μας, θα διατηρήσουμε την αισιοδοξία μας και θα δείξουμε την αλληλεγγύη μας σε όσους μπορεί να την έχουν ανάγκη. Εγώ δεν θα πω θετική σκέψη…θα πω κριτική σκέψη και ανάλαφρη καρδιά όσο δύσκολος κι αν είναι ένας τέτοιος συνδυασμός. Καλό μήνα φίλες-οι μου!

Κριός

Εσείς οι Κριοί είστε από τη φύση σας ενεργητικοί, δυναμικοί και προτιμάτε τις ευθείες και άμεσες λύσεις, από τις μακρόχρονες και υπομονετικές στάσεις. Τον Οκτώβριο, όμως, θα πρέπει να τιθασεύσετε την παρόρμηση και την ανυπομονησία σας ακόμη περισσότερο και να συμπεριφερθείτε λιγότερο αυθόρμητα, αν θέλετε να μην δημιουργήσετε περισσότερα προβλήματα από αυτά που θα λύσετε. Βλέπετε ο Άρης, η κινητήριος δύναμη του πλανητικού μας συστήματος και κυβερνήτης του ζωδίου σας, θα βρίσκεται σε ανάδρομη φαινομενικά πορεία στο ζώδιο σας σε όλη τη διάρκεια του μήνα. Αυτό σημαίνει ότι όσο κι αν βιάζεστε ή προσπαθείτε να πιέσετε καταστάσεις, τίποτε δεν θα κινείται με τις ταχύτητες που θέλετε και η πορεία θα ανακόπτεται. Είναι ένα σημείο που πρέπει να προσέξετε, καθώς «φαινομενικά» θα σταματήσει η πρόοδος που κάνετε. Είναι η στιγμή που πρέπει να σταματήσετε για να κοιτάξετε πίσω και αφού κάνετε αυτό το πίσω βήμα, να πάρετε φόρα και να πάτε παρακάτω από τον άλλο μήνα. Πράγματι με τον Άρη ανάδρομο και μάλιστα μετά τις 13/10 σε συνδυασμό με τον Ερμή ανάδρομο αρχικά στον Σκορπιό και μετά τις 28/10 στον Ζυγό, δεν θα ήταν ιδιαίτερα καλό να ξεκινήσετε κάποια καινούρια δραστηριότητα και πρέπει να επιμείνετε σε ότι ήδη έχει ξεκινήσει και να κάνετε πιθανώς κάποιες διορθωτικές κινήσεις. Όσοι εργάζεστε με ανθρώπους που δεν έχετε χημεία και που μπορεί να ανήκουν στον παρορμητικό σταυρό (Κριός, Καρκίνος, Αιγόκερως, Ζυγός) ίσως έχετε να αντιμετωπίσετε υπερβολικές απαιτήσεις και θα έχετε άγχος. Δεν είναι όμως κατάλληλη εποχή για αλλαγές αυτή τη στιγμή, πόσο μάλλον για ανοιχτές αντιπαραθέσεις και συγκρούσεις. Αν καταφέρετε να δείτε την ανάδρομη πορεία του Άρη όχι ως εμπόδιο που ανακόπτει την εξέλιξη σας, αλλά σαν ένα θετικό διάστημα που θα βοηθήσει να κατανοήσετε καλύτερα τα κίνητρα σας και των άλλων, δεν θα έχετε πρόβλημα. Ιδιαίτερα τονισμένο τον Οκτώβριο και το οικονομικό στοιχείο στο ωροσκόπιο σας. Όποια κι αν είναι η εισροή ρευστού, τα χρήματα φαίνεται να εξαφανίζονται με πολύ γρήγορο τρόπο. Με την πολύμηνη παρουσία του Άρη στο ζώδιο σας, τα έξοδα συνεχίζονται και θα συνεχίζονται μέχρι το τέλος του χρόνου, άρα πρέπει να προσέξετε αρκετά τη διαχείριση σας, για να μπορέσετε να τα εξισορροπήσετε. Βέβαια με ανάδρομο Ερμή μέχρι τις 27/10 στο Σκορπιό, μπορεί χρήματα που σας οφείλονταν από το παρελθόν να έρθουν στα χέρια σας. Σε γενικές γραμμές όμως, δεν θα αποφύγετε καθυστερήσεις ή αναβολές. Ο μήνας ξεκινά με μια Πανσέληνο στο ζώδιο σας, που σας ευαισθητοποιεί σε θέματα υγείας, αλλά και σχέσεων. Η δεύτερη Πανσέληνος του μήνα, στις 31/10 στον Ταύρο, αφορά ξεκάθαρα τα οικονομικά σας κι εκεί μπορεί να προκύψει εντελώς ξαφνικά ένα δώρο από το σύμπαν. Αν είστε γεννημένοι τέλος Μαρτίου, ευνοήστε περισσότερο.
Στον ερωτικό τομέα, για όσους έχετε σχέση, η ανάδρομη πορεία του Άρη μπορεί να επηρεάσει κάπως τις ισορροπίες σας και να σας δημιουργήσει ατμόσφαιρα γκρίνιας και συγκρούσεων, ειδικά, αν συμβιώνετε ή είστε παντρεμένοι. Θα πρέπει να προσέξετε στο ξεκίνημα του μήνα με την Πανσέληνο στο ζώδιο σας στις 2/10, αλλά και στις 9, 10, 14, 15, 16/10 εκεί που κορυφώνεται μια απαιτητική νέα Σελήνη στον Ζυγό. Ή μπορεί το σενάριο αυτό να μην αφορά άμεσα στη σχέση, απλώς να διαφοροποιούνται πράγματα λόγω των συνθηκών και να φορτίζεστε από αυτούς τους παράγοντες αρνητικά. Προσπαθήστε να μην μεταφέρετε πάντως στο σύντροφό σας άγχος και στρες και συζητήστε το καλύτερα με ένα ειδικό ή με κάποιους φίλους που μπορεί να σας συμβουλεύσουν σωστά. Σχέσεις με άλλους Κριούς, Ζυγούς, Καρκίνους και Αιγόκερους είναι αυτές που θα δοκιμαστούν περισσότερο. Η Αφροδίτη στο μεγαλύτερο μέρος του μήνα θα βρίσκεται στην Παρθένο, ένα ουδέτερο ζώδιο προς το δικό σας και δεν είναι ιδιαίτερα βοηθητική στα ερωτικά ζητήματα. Είναι όμως μια θετική επιρροή σε θέματα που αφορούν την καθημερινότητα της εργασίας σας, τη φυσική σας κατάσταση και την υγεία. Προσπαθήστε αυτό τον μήνα να «σώσετε» λίγη από την ενέργεια σας (που δεν θα περισσεύει κιόλας με τον Άρη ανάδρομο) κι έτσι όταν έχετε κάποιες ημέρες με λιγότερο φορτωμένα προγράμματα κι υποχρεώσεις, να ξεκουράζεστε και να φροντίζετε τη φυσική σας κατάσταση κι υγεία. Προσοχή σε μικροατυχήματα επίσης. Προσπαθήστε να υιοθετήσετε μια ήπιας μορφής άσκηση ή διαλέξτε κάτι εναλλακτικό (γιόγκα, διαλογισμό) που θα βοηθήσει να χαλαρώνετε.

Ταύρος

Ο Οκτώβριος συναγωνίζεται επάξια τον Απρίλιο, ως ο πιο απαιτητικός μήνας του 2020 και νομίζω ότι μπορεί τελικά να τον νικήσει και στα σημεία. Βλέπετε, οι προδιαγραφές από την 1η μέχρι την τελευταία του μέρα έχουν διάθεση να μας ζορίσουν όλους, ανεξαρτήτως ζωδίου. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα υπάρχουν και όμορφες στιγμές μέσα στο μήνα και για σας τους Ταύρους ειδικά, αυτές οι στιγμές αφορούν ξεκάθαρα την προσωπική σας ζωή, τη χαρά που μπορεί να σας δίνει ο έρωτας, τα παιδιά σας ή η δημιουργικότητα σας. Η Αφροδίτη, ο κυβερνήτης πλανήτης σας, θα βρίσκεται στο πλευρό σας από τις 3 έως τις 28/10 από την Παρθένο και θα είναι το μαξιλαράκι ασφαλείας σας, σε ένα τόσο νευρικό και ασταθή μήνα. Οι φίλοι σας θα είναι στο πλευρό σας να σας στηρίξουν, το ίδιο και ο σύντροφος σας, αν είστε δεσμευμένοι. Ο Οκτώβριος είναι μήνας που θα χρειαστεί να δουλέψετε πολύ και θα πρέπει από την πρώτη μέχρι την τελευταία του μέρα να είστε προσεκτικοί και στα θέματα της φυσικής σας κατάστασης και υγείας. Ακόμη κι αν έχετε ένα πολύ φορτωμένο πρόγραμμα θα πρέπει να βρίσκετε χρόνο να τρώτε υγιεινά, να γυμνάζεστε, να παίρνετε τα απαραίτητα -σύμφωνα με τη γνώμη του γιατρού σας πάντα- συμπληρώματα και βιταμίνες για να ενισχύετε τον οργανισμό σας, ώστε να ανταποκρίνεστε στα απαιτητικά καθημερινά προγράμματα. Η αίσθηση του εγκλωβισμού θα είναι έντονη, καθώς ο Άρης θα βρίσκεται στο προηγούμενο από το δικό σας ζώδιο και μάλιστα ανάδρομος σε όλη τη διάρκεια του Οκτωβρίου, αδύναμος να βοηθήσει στη δράση. Όλο αυτό θα είναι πιο έντονο όταν γυρίσει σε ανάδρομη φαινομενικά πορεία και ο Ερμής απέναντι σας στον Σκορπιό μετά τις 13/10. Το μεγάλο σας στοίχημα θα είναι η «διαχείριση» θυμού από την πλευρά σας. Με κάποιο τρόπο θα νιώθετε ότι κάποιος, κυρίως στο χώρο εργασίας, προσπαθεί να σας φέρει στα όρια σας και παίζει με τις ομολογουμένως μεγάλες σας αντοχές. Το πώς θα αντιδράσετε σε αυτή την κατάσταση, θα δείξει και την εξέλιξη σ’ αυτή τη σχέση. Γνώμη μου είναι, πάντως, να διατηρήσετε την ψυχραιμία σας, να μην μπείτε σε παιχνίδια δύναμης και εξουσίας και να μείνετε αποστασιοποιημένοι. Αυτό άλλωστε συμβουλεύει και η Πανσέληνος στο ζώδιο σας στις 31/10 σε σύνοδο με τον Ουρανό. Η συναισθηματική σας εμπλοκή σε συνδυασμό με τον ανάδρομο Ερμή και Άρη μπορεί να κάνει την ατμόσφαιρα εκρηκτική γύρω σας.
Αγαπητοί μου Ταύροι τις περισσότερες φορές στη ζωή μας δεν έχουν τόση σημασία τα γεγονότα, αλλά οι αντιδράσεις μας απέναντι σ’ αυτά. Κακά πράγματα συμβαίνουν και σε καλούς ανθρώπους, αλλά το πώς ο καθένας από μας θα επιλέξει να τα αντιμετωπίσει είναι αυτό που μας κάνει διαφορετικούς!
Ένα άλλο σημείο που θέλει προσοχή είναι πώς εκφράζετε την άποψη και την γνώμη σας για να έχετε αποτέλεσμα. Αν πάτε να επιβάλλετε κάτι με φωνές ή με ένταση δεν θα πείσετε κανένα. Χαμηλώστε τους τόνους, ακούστε περισσότερο, δείξτε ευελιξία και όχι ισχυρογνωμοσύνη και τα αποτελέσματα θα είναι πιο θετικά. Ο Οκτώβριος είναι ο μήνας που θα χρειαστεί να κάνετε διορθωτικές κινήσεις σε ό,τι μπορεί να σχεδιάζατε στο τέλος Ιουνίου και τον Ιούλιο. Δεν είναι ο κατάλληλος μήνας για εκκινήσεις, αν θέλετε οι επενδύσεις ενέργειας, χρόνου και χρήματος να σας αποδώσουν. Τώρα θα σκύψετε πάνω σε αυτά που ήδη έχετε και θα προσπαθήσετε χωρίς πανικό, όμως, να διορθώσετε κάτι που δείχνει να μην αποφέρει τα αναμενόμενα. Η Αφροδίτη από την Παρθένο στις όψεις της με τον Δία, τον Κρόνο και τον Πλούτωνα, θα κάνει τονωτικές ενέσεις στα οικονομικά σας, ώστε να μην νιώθετε ότι κινδυνεύετε. Ακόμη, αυτοί που σας αγαπούν θα είναι στο πλευρό σας για να σας κάνουν να νιώθετε συναισθηματική ασφάλεια και ότι και στα πιο δύσκολα έχετε κάποιους να αποταθείτε και να σας βοηθήσουν ακόμη κι αν η βοήθεια που μπορεί να προσφέρουν είναι η ενίσχυση της αυτοπεποίθησης και του ηθικού σας. Μολονότι είστε οι «βράχοι» του ζωδιακού και οι διαθέσεις σας χαρακτηρίζονται σταθερές, αυτό το μήνα θα έχετε πολλά σκαμπανεβάσματα και στην ψυχολογία σας. Έτσι, κάποιες μέρες θα νιώθετε ότι πετάτε με την αισιοδοξία να σας κατακλύζει και κάποιες άλλες θα νιώθετε ότι δεν υπάρχει φως στο τούνελ. Αυτές τις ημέρες με τα «ακραία» συναισθήματα καλά θα κάνετε να είστε φειδωλοί στη δράση και στις υποσχέσεις. Ο μήνας θα τελειώσει με την Πανσέληνο στο ζώδιο σας στις 31/10, που φέρνει κάπως ξαφνικές και ουρανοκατέβατες αλλαγές ή εξελίξεις.

Δίδυμοι

Ο φετινός Οκτώβριος μπαίνει με μια Πανσέληνο και θα βγει με ακριβώς τον ίδιο τρόπο, με μια δεύτερη Πανσέληνο, έτσι για να μην αφήσει κανένα περιθώριο να τον θεωρήσουμε βατό και εύκολο μήνα, όποιο ζώδιο κι αν εκπροσωπούμε. Ο Ήλιος στον Ζυγό κάθε χρόνο τέτοια εποχή είναι συνήθως για σας τους αεικίνητους και ανήσυχους Διδύμους μια επιρροή ιδιαίτερα διασκεδαστική, που σας βρίσκει σε μια εγρήγορση σε θέματα ψυχαγωγίας, εξόδων με φίλους, εκδρομών και γενικά χαρούμενων δραστηριοτήτων που γεμίζουν την καρδιά και το πνεύμα σας. Αυτά όλα όμως μέχρι τον φετινό Οκτώβριο, που τείνει να σας περιορίσει, να σας κλείσει περισσότερο σπίτι και να μειώσει τις επαφές ή τις εξόδους σας για ψυχαγωγία. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να περάσετε καλά και με διαφορετικό τρόπο ή να διασκεδάζετε περισσότερο στο σπίτι με τα αγαπημένα σας πρόσωπα, αλλά οι περιορισμοί ως ζώδιο του αέρα σας δυσκολεύουν. Εκτός των άλλων, ο Οκτώβριος δημιουργεί και πάρα πολλά σκαμπανεβάσματα σε συναισθηματικό, αλλά και σε οικονομικό επίπεδο. Οι αντίξοες αστρολογικές επιρροές του μήνα δείχνουν την πιεστική ανάγκη να ολοκληρώσετε τις εκκρεμότητες που έχετε τόσο σε προσωπικά θέματα όσο και σε επαγγελματικά και να μην ξανοιχτείτε σε νέες περιπέτειες. Άλλωστε, η παρατεταμένη ανάδρομη πορεία του Άρη στον Κριό, σε όλη τη διάρκεια του Οκτωβρίου, δεν ευνοεί τα νέα ξεκινήματα, αλλά τουναντίον την ολοκλήρωση παλιών σχεδίων, την αναθεώρηση των τακτικών δράσης σας, ώστε να ξεπεράσετε αυτή την αρκετά σύνθετη περίοδο που δεν σας επιτρέπει να έχετε το πάνω χέρι. Εκτός από τον ανάδρομο Άρη, ανάδρομος θα γυρίσει κι ο κυβερνήτης σας Ερμής μέσα στον Οκτώβριο, στις 13/10 αρχικά στον Σκορπιό και κατόπιν στον Ζυγό, ενισχύοντας το τοπίο καθυστερήσεων, αναβολών, εμποδίων. Τα νεύρα, η αγωνία, ο ανταγωνισμός από τους άλλους, που κάποιες φορές μπορεί να είναι και ύπουλος και βέβαια οι πολλές απαιτήσεις από τους συνεργάτες και τους ανωτέρους σας, θα είναι καθημερινότητα. Συνήθως δεν ανέχεστε μύγα στο σπαθί σας, αλλά αυτό τον μήνα καλό θα ήταν να είστε πιο υποχωρητικοί, να ακούτε τι έχουν να σας πουν και να δείχνετε περισσότερη συγκατάβαση. Μην το βλέπετε ως υποχώρηση, αλλά ως κάτι απαραίτητο για να μπορέσετε τον άλλο μήνα να ξαναβγείτε μπροστά με καλύτερες προδιαγραφές και να επιτύχετε τους στόχους σας. Οι ελεύθεροι επαγγελματίες μπορεί να έχετε περισσότερα προβλήματα, αν ψάχνετε τώρα να αυξήσετε τη δουλειά σας. Αν έχετε κάποια επιχείρηση μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας μην βιαστείτε να απογοητευτείτε και να αναλάβετε δράση.
Προσέξτε λίγο περισσότερο σε θέματα επικοινωνίας, μετακινήσεων, σε θέματα υγείας και φυσικά είναι περιττό να σας υπενθυμίσω ότι πρέπει να απέχετε από συμφωνίες, νέα ξεκινήματα και υπογραφές σημαντικών εγγράφων και συμβολαίων. Αποφύγετε επίσης σημαντικές αγορές. Η Πανσέληνος στις 2/10 δοκιμάζει την υπομονή και τις αντοχές σας σε σχέσεις φιλικές, επαγγελματικές, αλλά ακόμη αν είστε γονείς και στις σχέσεις με τα παιδιά σας. Ενδεχομένως, να υπάρχει ένταση και σε οικονομικό επίπεδο αυτές τις ημέρες. Η νέα Σελήνη στον Ζυγό που πραγματοποιείται στις 16/10, εγκλωβισμένη στην αγκαλιά του Κρόνου και του Πλούτωνα, προκαλεί κλυδωνισμούς στην ερωτική σας ζωή, μολονότι δεν αποκλείεται να φέρνει ένα νέο, αλλά αρκετά «προβληματικό» έρωτα για τους γεννημένους στο τρίτο δεκαήμερο του ζωδίου σας. Σχέσεις που ξεκίνησαν το καλοκαίρι μπορεί να περάσουν ένα «κρας τεστ» κοντά στη νέα Σελήνη στον Ζυγό. Θέματα, επίσης, που σχετίζονται με τα παιδιά θα σας απασχολήσουν πιο πολύ. Η πορεία της Αφροδίτης στην Παρθένο, μολονότι δεν είναι η πιο γενναιόδωρη θέση της για το ζώδιο σας, θα βοηθήσει σε θέματα σπιτιού, αλλά και σε οικογενειακά ζητήματα. Μάλιστα, θα σχηματίσει και τρίγωνο με Δία, Κρόνο και Πλούτωνα, κάτι που δείχνει ότι στα δύσκολα το σπίτι και η οικογένεια σας θα είναι στο πλευρό σας και μπορεί ίσως να σας καλύψουν κάπως και σε οικονομικό επίπεδο.
Φυσικά είναι μήνας που πρέπει να συντηρήσετε τις δυνάμεις σας, να αποφύγετε ρίσκα οικονομικά και βέβαια να αποφύγετε όσο γίνεται να υπερξοδέψετε. Ούτως ή άλλως είναι μήνας με έξοδα και όσο περισσότερο τα επιβλέπετε και φροντίζετε να έχετε μια ολοκληρωμένη άποψη και για το τελευταίο ευρώ στο πορτοφόλι σας, τόσο πιο ανώδυνα θα περάσετε. Μην αποθαρρύνεστε θα είναι κάτι παροδικό που θα λήξει μετά τα μέσα Νοέμβρη. Αποφύγετε να δανείσετε και να δανειστείτε όσο μπορείτε για να μην έχετε προβλήματα.

Καρκίνος

Με μότο «όλα για την καριέρα και την αναγνώριση» έρχεται η πρώτη Πανσέληνος του Οκτωβρίου (έχει δύο πανσελήνους αυτός ο μήνας, η πρώτη στις 2/10 και η δεύτερη στις 31/10), αλλά μην φανταστείτε ότι κάποιος σας στρώνει το κόκκινο χαλί για να φωτογραφηθείτε για τις επιτυχίες σας. Αυτό που σας «στρώνεται» είναι ένας δρόμος ίσως και κάπως κακοτράχαλος, για να προχωρήσετε, να κάνετε τις επιλογές σας και να ανέβετε ψηλά αργότερα, δουλεύοντας φυσικά σε εντατικούς ρυθμούς αυτό το μήνα. Όχι, ο Οκτώβριος δεν είναι ξεκούραστος μήνας, από την αρχή μέχρι το τέλος του. Είναι οι συνθήκες, είναι οι δικές σας επιθυμίες τόσο έντονες και δεν βλέπετε την πρόοδο που θα θέλατε; Κάτι υπάρχει που σας κρατάει σε εγρήγορση ίσως και αγωνία για τα τεκταινόμενα. Κάποιοι πιθανώς να περιμένετε και απαντήσεις σχετικά με μια δουλειά, αν λόγω συνθηκών η μέχρι τώρα εργασία σας έχει πληγεί ανεπανόρθωτα κι αυτό επιτείνει το σασπένς. Ο Άρης, ανάδρομος σε όλη τη διάρκεια του μήνα στον Κριό, σε δύσκολες όψεις με τον Κρόνο και τον Πλούτωνα, δημιουργεί αυτή την υψηλή τάση στη διάρκεια του μήνα και είναι δείκτης καθυστερήσεων, αλλά και μεγάλης ευαισθησίας παράλληλα, ανάλογα με τους δικούς σας χειρισμούς. Φυσικά θα πρέπει να προσέχετε τον Οκτώβριο και θέματα υγείας, καθώς θα είστε πιο ευάλωτοι σε ιώσεις, μικροατυχήματα, ιδιαίτερα, κοντά στην Πανσέληνο στις 2/10 και στις 9, 10, 13, 14, 15 και 16/10 που κορυφώνεται η απαιτητική νέα Σελήνη στον Ζυγό. Τα επαγγελματικά, η κοινωνική καταξίωση, το μέλλον της καριέρας σας, σίγουρα κατέχουν τη μερίδα του λέοντος στους προβληματισμούς, αλλά και τη δράση σας. Για κάποιους, αυτές οι όψεις μπορεί να δείχνουν μια ριζική αλλαγή και στροφή στην καριέρα, για άλλους μπορεί να υπάρχουν αλλαγές στο πλαίσιο της δουλειάς. Από την άλλη, μπορεί να σας πιάνει κι αυτό το ανικανοποίητο, που έχετε από κούνια και να θέλετε την αλλαγή για την αλλαγή. Είναι ο Οκτώβριος όμως μήνας για ρίσκο και σημαντικές αλλαγές στην ζωή σας και μάλιστα να τις προκαλέσετε και μόνοι σας; Σε καμία περίπτωση. Δεν είναι μόνο η ανάδρομη πορεία του Άρη, βλέπετε έρχεται μετά τις 13/10 να προστεθεί και η ανάδρομη φαινομενικά πορεία του Ερμή, που θα διαρκέσει μέχρι τις αρχές Νοεμβρίου. Αυτές οι επιρροές θα είναι ο καθημερινός σας πονοκέφαλος στο μεγαλύτερο μέρος του Οκτώβρη, κυρίως γιατί φέρνουν καθυστερήσεις ή και αναβολές σε επαγγελματικά ή οικογενειακά θέματα. Κάποιοι, μπορεί τα προβλήματα να τα αντιμετωπίζετε μέσα στο χώρο του σπιτιού και της οικογένειας ή με ένα ακίνητο. Μπορεί ας πούμε να επιθυμούσατε μια μετακόμιση και να μην βρίσκετε το κατάλληλο οίκημα. Εσείς πάντως προσπαθήστε για το καλύτερο κι αν ακόμη τα αποτελέσματα αργούν δεν σημαίνει ότι δεν θα τα εισπράξετε παρακάτω. Η Αφροδίτη στην Παρθένο από τις 3/10 και μέχρι τις 28/10, που θα περάσει στον Ζυγό, είναι βοηθητική για τις επαφές με συγγενείς και φίλους, για να έχετε μεγαλύτερη επιτυχία σε θέματα σπουδών, να έχετε ανταπόκριση σ’ αυτά που λέτε και να νιώθετε ότι υπάρχουν άνθρωποι που σας στηρίζουν από το φιλικό σας περίγυρο. Είναι μια θετική επιρροή αν θέλετε να κάνετε αισθητή την παρουσία σας και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή να ασχοληθείτε περισσότερο με το διαδίκτυο είτε για δουλειά είτε για επαφή με άλλους. Με τον Ερμή στον Σκορπιό, στο μεγαλύτερο μέρος του Οκτωβρίου, είτε σε ορθή είτε σε ανάδρομη κυρίως πορεία, η κρίση σας επηρεάζεται από το συναίσθημα σας σ’ αυτή την περίοδο και κάποιες σκοτεινές σκέψεις μπορεί να κατακλύζουν το μυαλό σας με μεγαλύτερη ευκολία σε σχέση με άλλες περιόδους. Προσπαθήστε να μην παρασύρεστε από το συναίσθημα σας και τους άλλους. Ακόμη, μην συσσωρεύετε τα νεύρα, το θυμό, την απογοήτευση και μιλήστε ξεκάθαρα γι’ αυτά που σας αρέσουν και γι’ αυτά που σας ενοχλούν. Αν δεν το κάνετε θα κουβαλάτε αρνητικά συναισθήματα και θα δηλητηριάζετε τις σχέσεις σας, ακόμη και με μικροαφορμές. Οι υποχρεώσεις αυτό τον μήνα καλώς ή κακώς δεν σας αφήνουν πολλά περιθώρια ελεύθερου χρόνου, γι’ αυτό πρέπει να είστε προσεκτικοί και οργανωμένοι, ώστε να τα προλαβαίνετε όλα και να βρίσκετε χρόνο για να κοιμηθείτε και να ξεκουραστείτε, για να μην βλάψετε την υγεία σας. Η Πανσέληνος στις 31/10 φέρνει ξαφνικές εξελίξεις και απρόσμενες αλλαγές σε θέματα φιλικών και επαγγελματικών σχέσεων.

Λέων

Αν μπορώ να σας υποσχεθώ κάτι για τον Οκτώβριο, είναι ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση να πλήξετε και να βαρεθείτε αγαπητοί μου Λέοντες. Ο Ήλιος στο νοητό του ταξίδι στον Ζυγό μέχρι τις 22/10, θα σας κρατά σε εγρήγορση πνευματικά και θα γεμίζει το καθημερινό σας πρόγραμμα με συζητήσεις και πολλές επαφές. Θα χρειαστεί να έχετε ένα πολύ καλό κοντρόλ του χρόνου που διαθέτετε, να είστε πολύ οργανωτικοί, να τα υπολογίζετε όλα στη λεπτομέρεια τους, ώστε να είστε αποτελεσματικοί και να καταφέρνετε να ολοκληρώνετε τα καθήκοντα και τις υποχρεώσεις σας. Βλέπετε αυτό το μήνα, εκτός της φαινομενικά ανάδρομης πορείας του Άρη, θα γυρίσει σε ανάδρομη πορεία και ο Ερμής και μάλιστα σε ένα ζώδιο αρκετά κόντρα με το δικό σας, τον Σκορπιό, μετά τις 13/10. Αυτό αν μη τι άλλο σημαίνει αρκετές καθυστερήσεις, αναβολές, παρεξηγήσεις ή και ασυνεννοησία. Όπως καταλαβαίνετε θα πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί, να μην δίνετε υποσχέσεις που δεν μπορείτε να τηρήσετε και να μην υπερφορτώνετε το καθημερινό σας πρόγραμμα με δραστηριότητες που είναι περιττές και σας αποπροσανατολίζουν. Επειδή θα είναι κι ο Άρης ανάδρομος σε όλη τη διάρκεια του Οκτωβρίου, αυτό σημαίνει ότι τα διαθέσιμα υπόλοιπα ενέργειας δεν θα είναι σε αφθονία και θα πρέπει να τροφοδοτείτε με καλές καθημερινές συνήθειες τις άμυνες του οργανισμού σας. Να διαθέτετε περισσότερο χρόνο για χαλάρωση και ύπνο, να υιοθετείτε πιο υγιεινές διατροφικές συνήθειες, να κάνετε λίγη άσκηση για να νιώθετε τονωμένοι. Ο Οκτώβριος θα ξεκινήσει με μια Πανσέληνο στον Κριό, η οποία δεν είναι τόσο αρνητική για σας από πλευράς ζωδίου, αλλά θα πρέπει να προσέξετε, παρόλα αυτά, στην επικοινωνία με τους άλλους. Αν θέλετε να πείσετε κάποιους στη δουλειά, στο σπίτι και γενικώς στο περιβάλλον που ζείτε και κινείστε για τις απόψεις σας, θα πρέπει να το κάνετε με πολύ διπλωματικό και «απαλό» τρόπο όχι με φωνές, όχι με πίεση ή ένταση. Δεν θα είναι εύκολο, καθώς εσείς οι Λέοντες όταν νιώθετε ότι έχετε δίκιο είναι δύσκολο να συγκρατηθείτε, αλλά είναι απαραίτητο τουλάχιστον σε αυτή τη φάση που δεν θέλετε να δημιουργήσετε εχθρούς ή περισσότερα προβλήματα για τον εαυτό σας. Ακόμη, θα πρέπει να είστε προσεκτικοί, συγκεντρωμένοι και ψύχραιμοι και στην οδήγηση. Δεν θα ήταν κακή ιδέα να κάνετε κι ένα έλεγχο του μεταφορικού σας μέσου τώρα που θα γυρίσει ο Ερμής ανάδρομος.
Από το ζώδιο του Σκορπιού ο Ερμής μέχρι τις 28/10, που θα περάσει ανάδρομος στον Ζυγό, στρέφει την προσοχή σας σε θέματα που αφορούν στην οικογένεια ή το σπίτι. Μπορεί να προβληματιστείτε σε κάποιο ζήτημα που αφορά το ακίνητο σας ή την οικογένεια σας. Λύσεις θα βρεθούν, ίσως όμως τον άλλο μήνα. Η Νέα Σελήνη στον Ζυγό στις 16/10, είναι ίσως η πιο απαιτητική φάση της Σελήνης μέσα στον Οκτώβριο κι ενδεχομένως να νιώσετε πιεσμένοι και εγκλωβισμένοι είτε από κάποιες συνθήκες, νόμους ή απαγορεύσεις. Αν είστε γεννημένοι στο τρίτο δεκαήμερο, προσέξτε εκείνες τις ημέρες της έντασης και στην επικοινωνία ή τις μετακινήσεις σας. Περιττό να αναφέρω ότι δεν πρέπει κοντά στη νέα Σελήνη να πάρετε καθοριστικής σημασίας αποφάσεις για το μέλλον σας ή να δεσμευτείτε προσωπικά ή επαγγελματικά σε συμφωνίες. Αν σας γίνει κάποια πρόταση ζητήστε χρόνο να την σκεφτείτε και υπολογίστε να απαντήσετε τον άλλον μήνα. Η Αφροδίτη πολύ γρήγορα θα περάσει στην Παρθένο στις 3/10 και μέσα στον τομέα των οικονομικών του ωροσκοπίου σας. Αυτό σημαίνει ότι ακόμη και στα ζόρια θα έχετε μια πιο θετική κατάσταση στον οικονομικό τομέα. Μάλιστα, επειδή η Αφροδίτη θα σχηματίσει τρίγωνα με τους Δία, Κρόνο, Πλούτωνα μέσα στη διάρκεια του Οκτωβρίου, κάπως θα σταθεροποιηθεί μια κατάσταση στα οικονομικά και ίσως έχετε κιόλας να λαμβάνετε! Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι θα αυξήσετε τα έξοδα σας. Η πολιτική συνετής διαχείρισης θα πρέπει να εξακολουθήσει. Άλλωστε λόγω της ανάδρομης πορείας του Ερμή μετά τις 13/10 οι σημαντικές αγορές δεν ευνοούνται. Αφήστε τις καλύτερα για τον Νοέμβριο που θα βελτιωθούν αρκετά τα πράγματα. Ο μήνας τελειώνει όπως άρχισε, με μια Πανσέληνο δηλαδή, μόνο που αυτή η Πανσέληνος σας αφορά περισσότερο, καθώς σχηματίζεται στον σταθερό άξονα Ταύρου-Σκορπιού και με τη δυνατή όψη της με τον Ουρανό σείει για τους γεννημένους τέλος Ιουλίου – αρχές Αυγούστου τα θεμέλια μιας κατάστασης είτε επαγγελματικά είτε οικογενειακά, φέρνοντας ουρανοκατέβατες εξελίξεις και αλλαγές.

Παρθένος

Ο Οκτώβριος έχει δυο πρόσωπα. Ένα πιο δύσκολο, με τη συνεχιζόμενη πορεία του Άρη στον Κριό, σε ανάδρομη φαινομενικά πορεία, στην οποία προστίθεται και η ανάδρομη πορεία του κυβερνήτη σας Ερμή μετά τις 13/10. Και ένα πιο διασκεδαστικό και δημιουργικό, με την Αφροδίτη στο ζώδιο σας, σε θετικές όψεις τριγώνου με τον Δία, τον Κρόνο και τον Πλούτωνα. Η κόλαση κι ο παράδεισος μπορεί να είναι σε απόσταση αναπνοής, κάτι που όπως καταλαβαίνετε, μπορεί να κάνει το νευρικό σας σύστημα ιδιαίτερα ευάλωτο! Η απαιτητική Πανσέληνος, στο ξεκίνημα του μήνα, μπορεί να σας κάνει να νιώσετε ότι κανείς δεν είναι πρόθυμος να συνεργαστεί με κανέναν, αλλά καλά θα κάνετε να αποφύγετε τις ρήξεις και τις εντάσεις στον επαγγελματικό τομέα. Επίσης, να προσέξετε την υγεία σας και να αποφύγετε συζητήσεις περί οικονομικών. Δεν είναι η κατάλληλη στιγμή να δημιουργείτε εχθρούς όταν ψάχνετε φίλους. Σαν από μηχανής θεός στις 12/10 το εξάγωνο της Αφροδίτης με τον Ερμή και στις 19/10 το τρίγωνο με τον Δία, σας δίνουν τη δυνατότητα να ανακαλύψετε υποστηρικτές που σας υπενθυμίζουν πόσο δυνατοί είστε εσείς οι ίδιοι και πόσο ο λόγος σας μετράει. Η αντίθεση της Αφροδίτης από το ζώδιο σας με τον Ποσειδώνα στις 18/10, αποκαλύπτει την ανάγκη σας για περισσότερη τρυφερότητα και σίγουρα σας κάνει πιο ευάλωτους σε αδιέξοδες σχέσεις, γι’ αυτό μην πέφτετε με τα μούτρα σε νέες σχέσεις με ανθρώπους που δεν τους γνωρίζετε καλά όσο κι αν σας γοητεύουν. Δώστε χρόνο για να μάθετε περισσότερα και να δείτε αν αξίζει τελικά μια επένδυση συναισθηματική. Πάντως, ο έρωτας αυτό το μήνα μπορεί να σας πάρει το μυαλό, να ζεστάνει την ψυχή σας και μάλιστα θα έχετε και τη δυνατότητα να αναθερμάνετε την σχέση σας ή να ρίξετε γέφυρες που είχαν αποκοπεί με κάποιες σχέσεις του παρελθόντος και σε φιλικό ίσως επίπεδο.
Αυτό που πρέπει να έχετε υπό έλεγχο με κάθε τρόπο σε όλη τη διάρκεια του Οκτωβρίου είναι τα οικονομικά σας, ειδικά σε μια περίοδο που είναι ασταθής και οι συνθήκες και οι νόμοι αλλάζουν από λεπτό σε λεπτό. Η παρουσία της Αφροδίτης στο ζώδιο σας σαφώς θα είναι βοηθητική και κάποιες στιγμές θα νιώθετε πραγματικά πιο τυχεροί από άλλους, αλλά κάποιες άλλες θα πρέπει να «σφίγγετε» τα λουριά και να είστε πιο συγκρατημένοι στα έξοδα σας. Άλλωστε, ο Οκτώβριος με ανάδρομους Άρη και Ερμή δεν προσφέρεται για μεγάλα έξοδα και αγορές. Κάποιοι που είστε παντρεμένοι ή έχετε κοινό πορτοφόλι με το ταίρι σας μπορεί να ανησυχείτε για τα δικά του οικονομικά.
Ο Οκτώβριος μετά τις 13/10 δεν προσφέρεται, επίσης, για οικονομικές διαπραγματεύσεις και συμφωνίες. Η ανάδρομη πορεία του Άρη, που κυβερνά τον τομέα των οικονομικών στο Ηλιακό σας ωροσκόπιο, δημιουργεί καθυστερήσεις, στασιμότητα, ίσως και κάποια έκτακτα έξοδα που δεν είχατε υπολογίσει. Η στήριξη όμως τόσο του Ερμή όσο και της Αφροδίτης και του Δία, βοηθούν να δημιουργήσετε προοπτικές για αναβάθμιση των οικονομικών σας μέσα στους επόμενους μήνες. Δηλαδή, μπορεί τώρα να μην έχετε τη ρευστότητα που θέλετε, όμως στην ουσία χτίζετε το έδαφος για τα καλύτερα οικονομικά που θα έρθουν από τον επόμενο μήνα. Φροντίστε να μην ανοιχτείτε σε μεγάλα έξοδα κοντά στο μέσο του μήνα και φυσικά προσπαθήστε να τα βγάλετε πέρα, χωρίς να καταφύγετε σε δανεισμό αυτή την περίοδο.
Ειδικά κοντά στη νέα Σελήνη στον Ζυγό στις 16/10, που μπορεί να σας πιέσουν σε μια συμφωνία που έχει και οικονομικό σκέλος, καλύτερα να ελιχθείτε, να κερδίσετε χρόνο και να αποφύγετε μια υπογραφή. Αν ψάχνετε ένα δάνειο, μια χρηματοδότηση, μην το πάρετε κοντά σε αυτή τη νέα Σελήνη, γιατί θα σας στοιχίσει πολλά περισσότερα από αυτά που μπορεί να σας υπόσχονται τώρα και να εγκλωβιστείτε σε ένα μεγάλο χρέος.
Κάτι ακόμη που πρέπει να έχετε υπόψη, είναι ότι σε όλη τη διάρκεια του μήνα πρέπει να φροντίζετε τη φυσική σας κατάσταση και υγεία. Αν δεν βρίσκετε κίνητρο για να σηκωθείτε από τον καναπέ, για να κάνετε λίγη άσκηση, ίσως ένας φίλος ή και ο σύντροφος σας θα μπορούσε να αποτελέσει την παρέα που θα σας ξεσηκώσει. Ο μήνας θα τελειώσει με μια Πανσέληνο πιο φιλική προς το ζώδιο σας, στον άξονα Ταύρου-Σκορπιού, μολονότι η όψη της με τον Ουρανό μπορεί να έχει ένα απρόβλεπτο χαρακτήρα. Για κάποιους παίζει μια ξαφνική αλλαγή στη δουλειά, σε θέματα σπουδών ή μια εντελώς ουρανοκατέβατη πρόταση, που θα νιώσετε ότι σας ελευθερώνει.

Δείτε όλες τις προβλέψεις της Άσης Μπήλιου στο asibiliou.gr

Πηγή: eirinika.gr

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons