ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΣΧΕΣΕΙΣ

5ος οίκος, ο οίκος της δημιουργικότητας: τι σημαίνει η θέση του σε κάθε ζώδιο.

Post by: 07/10/2021 0 comments

Ο 5ος οίκος σε έναν ζωδιακό χάρτη εκφράζει όλες εκείνες τις δραστηριότητες, τις εκδηλώσεις αλλά και τις επιδιώξεις μας που η εκπλήρωση τους μας κάνει ευτυχισμένους! Τι είναι όμως εκείνο που γεμίζει τη ζωή μας; Ο έρωτας, φυσικά, αλλά και η δυνατότητα να δημιουργούμε και να εκφραζόμαστε. Και τα παιδιά, όταν με το καλό έρχονται, η πιο ολοκληρωμένη μορφή της δημιουργίας. Όπως και το παιδί που κρύβουμε μέσα μας. Αλλά και η καλλιτεχνία, η αισθητική της καθημερινότητας. Και δεν χρειάζεται να ζωγραφίσεις τη Μόνα Λίζα! Τέχνη είναι και να ντύνεσαι με γούστο ή να τακτοποιείς όμορφα τα λουλούδια στα βάζα.

Πώς λοιπόν βιώνεις εσύ την αγάπη και τη δημιουργικότητα; Όλα αυτά που κάνουν ολοκληρωμένη τη ζωή μας εκφράζονται αστρολογικά μέσα από τον 5ο οίκο μας. Ανάλογα με το ζώδιο του 5ου οίκου μας, επηρεάζεται η στάση μας απέναντι στον έρωτα, το είδος των γονιών που γινόμαστε αλλά και ο τρόπος που εκφραζόμαστε προσωπικά, μέσα από τις δημιουργικές ενασχολήσεις.

 Αν ο 5ος οίκος σου βρίσκεται στον:

Κριός   

Με τον Κριό στον 5ο οίκο σου, δεν είναι απλώς ότι θέλεις μια ζωή με άφθονα φλερτ και διασκεδάσεις αλλά το επιδιώκεις αυτό με τέτοια βιασύνη και ορμή σαν …να μην υπάρχει αύριο. Δεν θα τσιγκουνευτείς τα λεφτά, αν είναι να περάσεις καλά. Και ένας τρόπος να περνάς πολύ ωραία είναι με δραστηριότητες σε ανοιχτούς χώρους, αλλά και με διάφορα σπορ. Ζεις πραγματικά μέσα από το σώμα σου και οτιδήποτε σε κινητοποιεί, σου χαρίζει ευεξία και υγεία. Συνεννοείσαι πολύ καλά με τους νέους ανθρώπους και μάλιστα θα μπορούσες να δουλέψεις μαζί τους. Αλλά με τα πολύ μικρά παιδάκια ίσως να μην έχεις την απαραίτητη υπομονή.

Ταύρος     

Αν έχεις τον Ταύρο στον 5ο οίκο σου, για σένα μετράνε πολύ στη ζωή ο έρωτας, η αρμονία, η ομορφιά. Είσαι αρκετά …ερωτιάρης και υπολογίζεις ιδιαίτερα τη σωματική έλξη μέσα στη σχέση. Όταν γίνεις γονιός, δείχνεις εξαιρετική αφοσίωση στα παιδιά σου. Μπορεί ακόμα και να τα κακομαθαίνεις. Παρόλα αυτά, είναι πιθανόν με το πείσμα σου αργότερα να έχεις συγκρούσεις μαζί τους. Μπορεί εσύ αλλά και τα παιδιά σου να εμφανίζετε καλλιτεχνικά ταλέντα , όπως και την ικανότητα να κινείστε άνετα σε διάφορους κοινωνικούς χώρους. Για σένα συχνά η δυνατότητα να απολαμβάνεις τον έρωτα και την πατρότητα ή τη μητρότητα ισοφαρίζει τις δυσκολίες που πιθανόν πέρασες σε νεώτερη ηλικία.

Δίδυμοι

Με τους Διδύμους στον 5ο οίκο σου, έχεις μια μάλλον χαλαρή και …κουλτουριάρικη προσέγγιση στον έρωτα. Δεν είσαι ο τύπος που θα παρασυρθεί από το πάθος του και δεν θα ξέρει τι κάνει. Επιπλέον λατρεύεις τις διαφορετικές εμπειρίες και προσπαθείς να αποκομίσεις όσο το δυνατόν περισσότερες, πριν κατασταλάξεις αισθηματικά. Η δημιουργικότητά σου έχει έναν κάπως «εγκεφαλικό» χαρακτήρα, αλλά αυτό δεν σε εμποδίζει να την εκφράσεις μέσα από τη συγγραφή ή άλλες καλλιτεχνικές δραστηριότητες, στις οποίες όμως γενικά δεν εμβαθύνεις ιδιαίτερα. Τα παιδιά σου μπορεί να έχουν αυτή τη διττή φύση των Διδύμων και σίγουρα θα είναι προικισμένα με πολύ κοφτερό μυαλό. Έχεις και πολλές πιθανότητες να αποκτήσεις δίδυμα!

Καρκίνος

Ο Καρκίνος είναι ζώδιο που συνδέεται με την οικογένεια, τον συναισθηματισμό αλλά και τη δημιουργικότητα, οπότε η θέση του στον 5ο οίκο σου δίνει ιδιαίτερη ένταση στον τρόπο που βιώνεις αυτές τις καταστάσεις στη ζωή σου. Στα ερωτικά, είσαι ο ορισμός του «αισθηματία» και έχεις κάπως παραδοσιακές αντιλήψεις. Στην οικογένεια, γίνεσαι απίστευτα προστατευτικός και στοργικός απέναντι στα παιδιά σου, που είναι για σένα η ολοκλήρωση της ύπαρξής σου. Χρειάζεσαι όμως διαρκώς την επιδοκιμασία και την αναγνώριση των άλλων. Αυτό ισχύει και για τις δημιουργικές σου ικανότητες, που συνήθως είναι αρκετές. Έχεις συχνά κλίση στο γράψιμο, που σε βοηθά να εκφράζεσαι καλύτερα απ’ ό,τι με τα λόγια, αλλά και στην υποκριτική.

Λέων

Στον 5ο οίκο ο Λέων βρίσκεται στην κυριολεξία …στο σπίτι του, μια και είναι ο οίκος αυτός που του αντιστοιχεί. Αν λοιπόν εσύ έχεις αυτό το ζώδιο στον 5ο οίκο σου, η μεγαλύτερη σου ανάγκη είναι να πρωταγωνιστείς, να κυριαρχείς, να γίνεσαι το επίκεντρο της προσοχής και της επιδοκιμασίας των άλλων. Αυτή είναι που σου συντηρεί τον ενθουσιασμό σου. Στον έρωτα θέλεις μεγάλα και έντονα πάθη, δεν αρκείσαι στις μετριότητες. Αφοσιώνεσαι στα παιδιά σου και ταυτίζεσαι μαζί τους. Θέλεις να σε κάνουν περήφανο για όσα καταφέρνουν. Έχεις ανάγκη να εκφράζεσαι μέσα από δημιουργικές δραστηριότητες. Επίσης αγαπάς τον τζόγο, και ευτυχώς φαίνεται πως κι εσένα σε αγαπά η τύχη.

Παρθένος

Η Παρθένος στον 5ο οίκο σου σε κάνει αρκετά «δύσκολο» στις ερωτικές επιλογές σου. Έχεις ανάγκη από έναν σύντροφο, αλλά θέλεις πάνω απ’ όλα να υπάρχει μεταξύ σας η πνευματική επικοινωνία, η ταύτιση σε κουλτούρα και ενδιαφέροντα. Είσαι εκλεκτικός ως προς αυτό το θέμα, δυσανασχετείς με τη… χρονοτριβή του φλερτ και συναισθηματικά δύσκολα δίνεσαι απόλυτα στη σχέση. Παρόλο που είσαι υπεύθυνος γονιός, χάνεις εύκολα την υπομονή σου με τα παιδιά αν δεν πειθαρχούν και δεν «ψυχανεμίζεσαι» εύκολα τις ανάγκες τους. Μπορεί να έχεις κάποιες καλλιτεχνικές τάσεις, αλλά τις εκφράζεις εγκεφαλικά, μετά από προετοιμασία και σχεδιασμό. Σου λείπει ο αυθορμητισμός, όπως και σε πολλούς τομείς της ζωής σου.

Ζυγός  

Ο Ζυγός επηρεάζει τον 5ο οίκο σου, κάνοντάς σε να συνδέεις οτιδήποτε δημιουργικό στη ζωή με την παρουσία των άλλων. Στον έρωτα η γοητεία σου σου εξασφαλίζει πολλές επιτυχίες, αλλά συχνά συμπεριφέρεσαι με αστάθεια και επιπολαιότητα. Παρόλα αυτά, σπάνια «κακοπέφτεις» στην αγάπη. Άλλωστε δεν αντέχεις καθόλου τη μοναξιά. Είσαι από τη φύση σου πλασμένος για γονιός, και καταλαβαίνεις τα παιδιά έχοντας κι εσύ πολλά στοιχεία παιδικότητας στον χαρακτήρα σου. Κινδυνεύεις όμως να τα κακομάθεις. Συνήθως έχεις καλλιτεχνική ιδιοσυγκρασία και εκφράζεσαι άνετα μέσα από όποια μορφή τέχνης επιλέγεις. Όμως δύσκολα προχωράς σε οτιδήποτε δημιουργικό, αν δεν έχεις την αποδοχή και την ενθάρρυνση από τον περίγυρό σου.

Σκορπιός

Ο Σκορπιός στον 5ο οίκο σου σε κάνει να δημιουργείς σχέσεις με έντονο το στοιχείο της προσκόλλησης, είτε από τη δική σου είτε από την άλλη πλευρά. Σε γοητεύουν οι δυναμικοί και χαρισματικοί άνθρωποι, αλλά η ανάγκη σου αυτή για κάτι το ξεχωριστό συχνά θολώνει την κρίση σου. Έτσι δεν είναι σπάνιο να δημιουργείς αδιέξοδες σχέσεις ή να μπλέκεις με άτομα που αποδεικνύονται εντελώς ακατάλληλα για σένα. Και να επιμένεις στο «λάθος», προσπαθώντας να τους κάνεις να αλλάξουν! Όταν αποκτάς παιδιά, τους αφοσιώνεσαι αλλά γίνεσαι μαζί τους προστατευτικός σε βαθμό ασφυκτικό. Αυτό, καθώς μεγαλώνουν και θέλουν να γίνουν ανεξάρτητα, ίσως δυσκολέψει τη σχέση μεταξύ σας.

Τοξότης

Με τον Τοξότη στον 5ο οίκο σου, δέχεσαι την επιρροή του Δία, του πλανήτη της επέκτασης, της επίδειξης και της καλοτυχίας. Έτσι λοιπόν, είσαι αρκετά «φιγουρατζής» στις εκδηλώσεις σου, ακόμα και στον έρωτα. Δυστυχώς όμως η αεικίνητη φύση του Τοξότη δεν σε αφήνει να στεριώσεις και πολύ στις σχέσεις σου. Με τα παιδιά τα πας καλά, γιατί τους δείχνεις ότι τα σέβεσαι σαν άτομα ακόμα κι όταν είναι μικρά. Έχεις βέβαια μια τάση να τα κακομαθαίνεις. Σου αρέσει το ρίσκο στη ζωή και βάζεις ψηλά τον πήχη σε ό,τι θες να καταφέρεις. Έχεις πλούσιες δημιουργικές εμπνεύσεις, που επιδιώκεις να τις πραγματοποιήσεις με μια αισιοδοξία που δύσκολα υποχωρεί.

Αιγόκερως 

Έχοντας τον Αιγόκερω στον 5ο οίκο σου, είσαι προσανατολισμένος προς την πρακτική πλευρά των πραγμάτων. Αντιμετωπίζεις με επιφυλακτικότητα τον έρωτα και μπορεί να δίνεις την εντύπωση συντηρητικού και ψυχρού ανθρώπου, ωστόσο η έντονη σεξουαλικότητά σου αποδεικνύει το αντίθετο. Αφοσιώνεσαι στα παιδιά σου με υπευθυνότητα, συχνά κάνοντας και προσωπικές θυσίες για χάρη τους. Όμως δεν είσαι ιδιαίτερα εκδηλωτικός, παρόλο που μπορεί να τους δώσεις καλές κατευθύνσεις στη ζωή. Σε ό,τι έχει να κάνει με τις δημιουργικές ασχολίες, σου είναι αδιανόητο να φτιάξεις κάτι απλώς για τη χαρά της δημιουργίας, αν δεν έχει κάποια ωφέλεια. Θα προτιμούσες να κατασκευάσεις μια βιβλιοθήκη (έχεις και πολλά βιβλία) παρά να ζωγραφίσεις ένα πίνακα.

Υδροχόος

Η παρουσία του Υδροχόου στον 5ο οίκο σου δείχνει μια τάση να ξεφεύγεις από οτιδήποτε συμβατικό. Πολλές από τις ερωτικές σχέσεις σου είναι περίεργες ή ανάρμοστες με το κοινό μέτρο. Ή μπορεί να χαρακτηρίζονται από εντελώς αναπάντεχους και σχεδόν αδικαιολόγητους χωρισμούς, καθώς βάζει το χεράκι του και ο πλανήτης Ουρανός, που κυβερνά αυτό το ζώδιο. Ενδιαφέρεσαι πολύ για τα παιδιά σου, και για σένα παίζει πρωταρχικό ρόλο η πνευματική τους ανάπτυξη. Υπάρχει όμως μεγάλη πιθανότητα να σου προκύψουν «αντάρτες», γι’ αυτό θα πρέπει να τους μάθεις από νωρίς την πειθαρχία. Οτιδήποτε δημιουργείς διακρίνεται από πρωτοτυπία και εκκεντρικότητα και σίγουρα δεν περνά απαρατήρητο.

Ιχθύες

Με τους Ιχθύς στον 5ο οίκο σου, θα χρειαστεί να προσέξεις τις υπερβολικές προσδοκίες και τις αυταπάτες που μπορεί να τρέφεις σε σχέση με τον έρωτα, την οικογένεια και τις δημιουργικές σου ικανότητες. Πιθανόν να μην υπολογίζεις τις δυσκολίες που μπορεί να προκύπτουν στην καθημερινή τριβή μιας σχέσης ή στο μεγάλωμα των παιδιών. Ως προς το δεύτερο, ενδεχομένως να μην έχεις στο μυαλό σου τις θυσίες που ίσως να απαιτηθούν και αυτό, στην πορεία, να σου προκαλεί απογοήτευση και σύγχυση. Αισθάνεσαι έντονη την ανάγκη να κάνεις κάτι δημιουργικό, αλλά κι εδώ νομίζεις πως όλα θα πετύχουν με ένα μαγικό τρόπο, παραβλέποντας τις αντιξοότητες που μπορεί να συναντήσεις.

Πηγή: astrologos / eirinika.gr

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons