Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Η καλύτερη σπιτική συνταγή για μοσχαρίσια σουβλάκια με λαχανικά.

Νοστιμότατα σουβλάκια με κομμάτια από μοσχαρίσιο φιλέτο και φρέσκα λαχανικά. Τα σερβίρουμε με πιτούλες, δροσερό ντιπ της αρεσκείας μας ή με μια πράσινη σαλάτα για ένα ολοκληρωμένο γεύμα.

Υλικά (για 8 σουβλάκια)

  • 800 γραμμάρια, φιλέτο μοσχαρίσιο κομμένο σε κύβους
  • 3 πιπεριές (κόκκινη, κίτρινη, πράσινη) κομμένες σε κομμάτια
  • 1 κρεμμύδι κομμένο σε κομμάτια
  • 16 ντοματίνια τσέρι
  • 8 μικρές φέτες κολοκύθι
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τη μαρινάδα

  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1/2 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
  • 1/2 φλιτζάνι κρασί λευκό
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 κρεμμύδι σε φέτες
  • 1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένη ρίγανη

Εκτέλεση

1. Χτυπάμε καλά όλα τα υλικά για τη μαρινάδα.

2. Σε ένα ανοξείδωτο ή γυάλινο μπολ βάζουμε τα κομμάτια του κρέατος, προσθέτουμε τη μαρινάδα, καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε για 2 ώρες στο ψυγείο ώστε να μαριναριστεί το κρέας.

3. Περνάμε τα κομμάτια του κρέατος σε ξύλινα ή μεταλλικά σουβλάκια εναλλάξ με τα λαχανικά. Αλατοπιπερώνουμε.

4. Ψήνουμε στο γκριλ για 20-30 λεπτά (εξαρτάται από το μέγεθος των κομματιών του κρέατος). Δεν τα παραψήνουμε γιατί το κρέας θα σκληρύνει.

5. Σερβίρουμε τα σουβλάκια ζεστά με δροσερό ντιπ της αρεσκείας μας.

Πηγή: arttable.gr

Fashion & Lifestyle Blog WordPress Theme
© 2025 Streetstyle. All Rights Reserved.

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates