Νοστιμότατα σουβλάκια με κομμάτια από μοσχαρίσιο φιλέτο και φρέσκα λαχανικά. Τα σερβίρουμε με πιτούλες, δροσερό ντιπ της αρεσκείας μας ή με μια πράσινη σαλάτα για ένα ολοκληρωμένο γεύμα.
Υλικά (για 8 σουβλάκια)
- 800 γραμμάρια, φιλέτο μοσχαρίσιο κομμένο σε κύβους
- 3 πιπεριές (κόκκινη, κίτρινη, πράσινη) κομμένες σε κομμάτια
- 1 κρεμμύδι κομμένο σε κομμάτια
- 16 ντοματίνια τσέρι
- 8 μικρές φέτες κολοκύθι
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για τη μαρινάδα
- 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1/2 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
- 1/2 φλιτζάνι κρασί λευκό
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1 κρεμμύδι σε φέτες
- 1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένη ρίγανη
Εκτέλεση
1. Χτυπάμε καλά όλα τα υλικά για τη μαρινάδα.
2. Σε ένα ανοξείδωτο ή γυάλινο μπολ βάζουμε τα κομμάτια του κρέατος, προσθέτουμε τη μαρινάδα, καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε για 2 ώρες στο ψυγείο ώστε να μαριναριστεί το κρέας.
3. Περνάμε τα κομμάτια του κρέατος σε ξύλινα ή μεταλλικά σουβλάκια εναλλάξ με τα λαχανικά. Αλατοπιπερώνουμε.
4. Ψήνουμε στο γκριλ για 20-30 λεπτά (εξαρτάται από το μέγεθος των κομματιών του κρέατος). Δεν τα παραψήνουμε γιατί το κρέας θα σκληρύνει.
5. Σερβίρουμε τα σουβλάκια ζεστά με δροσερό ντιπ της αρεσκείας μας.
Πηγή: arttable.gr