ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

Μαγικά τρικς που θα σας διευκολύνουν να μάθετε στο παιδί να μοιράζεται.

Post by: 30/12/2022 0 comments

Έχουμε τονίσει πολλές φορές ότι τα παιδιά σε αυτές τις ηλικίες είναι άκρως εγωκεντρικά. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι είναι ανέφικτο να τού καλλιεργήσετε μια πιο αλτρουιστική νοοτροπία.

Πάμε να δούμε πώς:

  • Υπάρχει μεγάλη διαφορά στο να μεγαλώνετε ένα παιδί με τρόπο που το κάνει να νιώθει ξεχωριστό και άλλο να του δώσετε την εντύπωση πως όλοι είναι υποχρεωμένοι να το «υπηρετούν», χωρίς εκείνο με τη σειρά του να έχει υποχρέωση να νοιάζεται για τον οποιονδήποτε.
  • Αυτό το διαχωρισμό θα καταφέρει να τον κάνει στο μυαλουδάκι του, αν κάποιες φορές του χαλάτε χατίρια και το διδάσκετε την αξία της προσφοράς σε ανθρώπους που αγαπάει.
  • Δώστε του να καταλάβει πώς νιώθει κάποιος τρίτος όταν προσπαθεί να τον βοηθήσει σε κάτι, όταν του δείχνει ότι είναι δίπλα του σε μια δυσκολία ή απλά μοιράζεται μαζί του κάτι δικό του.
  • Ένας ακόμα τρόπος να πάρει το σχετικό μάθημα είναι με την αγορά ενός κατοικίδιου, με το οποίο το παιδί δεδομένα θα δεθεί και θα νιώσει αυθόρμητα την ανάγκη να του παρέχει πράγματα.
  • Τέλος, δώστε το καλό παράδειγμα στο παιδί μέσω της δικής σας συμπεριφοράς. Το μικρό σας θα πρέπει να βλέπει ότι η νοοτροπία σας δεν είναι να διεκδικείτε τα καλύτερα μόνο για τον εαυτό σας, αλλά ότι βοηθάτε και νοιάζεστε για τους αγαπημένους σας ανθρώπους.

Πηγή: mother.gr. / eirinika.gr

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons