ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

4 χαρακτηριστικά των γονιών που συμβάλλουν στον καλό χαρακτήρα των παιδιών!

Post by: 10/07/2022 0 comments

Όλοι οι γονείς θέλουν το καλύτερο για τα παιδιά τους, όσον αφορά στη ζωή και στησ πορεία τους αλλά και στον χαρακτήρα και στη συμπεριφορά τους… Κι όλοι οι γονείς θέλουν τα παιδιά τους να είναι τα πιο καλά, τα πιο έξυπνα, τα πιο όμορφα, τα πιο ευγενικά…

Εδώ συγκεντρώσαμε 4 χαρακτηριστικά που αν τα έχουν οι γονείς, εκπαιδεύουν και διδάσκουν τα παιδιά τους σύμφωνα με αυτά, τότε σίγουρα θα καταφέρουν να μεγαλώσουν παιδιά τουλάχιστον με καλό χαρακτήρα. Άλλωστε το παιδί επηρεάζεται από το περιβάλλον μέσα στο οποίο μεγαλώνει και υιοθετεί αντιλήψεις και συμπεριφορές των γονιών του.

Τα 4 αυτά βασικά χαρακτηριστικά είναι τα εξής:

  1. Εντιμότητα.

Συμπεριφερόμαστε στους άλλους ανθρώπους -σε όλους- με όμορφο και ευγενικό τρόπο, βοηθάμε όπου μπορούμε και συμπεριφερόμαστε τίμια σε όλες τις σχέσεις και τις συναλλαγές μας.

  1. Υπομονή.

Ως γνωστόν η υπομονή είναι αρετή… και πρέπει να μάθουμε στα παιδιά μας ότι για να πετύχουν τους στόχους τους χρειάζεται υπομονή, ότι η παραίτηση σε κάθε δυσκολία δεν είναι λύση και ότι τίποτα δεν γίνεται χωρίς προσπάθεια.

  1. Αυτοπειθαρχία.

Πρέπει να γνωρίζουμε τα όρια του εαυτού και των δυνατοτήτων μας και να μπορούμε να πειθαρχούμε, ώστε να δώσουμε το σωστό παράδειγμα!

Και φυσικά…

  1. Αγάπη.

Δείχνουμε την αγάπη μας στους ανθρώπους γύρω μας σε κάθε ευκαιρία και και δεν ξεχνάμε να λέμε «σ’ αγαπώ»!

Πηγή: eirinika.gr

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons