ΜΑΜΑΔΕΣ

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την ευφυΐα των παιδιών σας!

Post by: 22/09/2019 0 comments

Πολλά έχετε ακούσει και διαβάσει για την ευφυΐα των παιδιών και δεν ξέρετε τι ισχύει και τι όχι.

Οι μύθοι και οι υπερβολές που κυκλοφορούν για το συγκεκριμένο θέμα είναι:

  • Γονίδια: Ναι μεν τα γονίδια παίζουν ρόλο αναφορικά με το πόσο έξυπνο θα γίνει το παιδί σας, όμως η ευφυΐα καθορίζεται σε μεγάλο βαθμό από εξωγενείς παράγοντες.
  • Διάβασμα: Μια από τις φήμες που κυκλοφορούν και δεν ισχύει σε απόλυτο βαθμό είναι πως, όσο πιο νωρίς μάθει το παιδί να διαβάζει, αυτό είναι ξεκάθαρη ένδειξη υψηλού δείκτη νοημοσύνης. Αυτό οδηγεί ορισμένους γονείς στην επιλογή να πιέζουν ασυνείδητα το παιδί να μάθει να διαβάζει, χωρίς ουσιαστικά να είναι έτοιμο.
  • Επιβράβευση: Η κατάχρηση επιβράβευσης ή όταν αυτή εστιάζεται στην ευφυΐα του παιδιού και όχι στην προσπάθεια δε λειτουργεί υποβοηθητικά στην κατάκτηση διάφορων δεξιοτήτων και γενικά στην εξέλιξη του παιδιού. Πολλές φορές μάλιστα έχει παρατηρηθεί πως τα παιδιά που έχουν λάβει κατ’ επανάληψη αποθεωτικά σχόλια για την ευφυΐα τους είναι λιγότερο αποτελεσματικά στη ζωή τους.
  • Κλασική μουσική: Κάτι ακόμα που δεν ισχύει είναι πως όταν ένα παιδί ακούει από μικρή ηλικία κλασική ή άλλου είδους ποιοτική μουσική, είναι δεδομένο ότι θα γίνει πιο έξυπνο συγκριτικά με άλλα παιδάκια που έχουν άλλα ακούσματα. Ναι μεν η μουσική παιδεία προάγει διάφορες δεξιότητες, όμως δεν ενισχύει τη νοημοσύνη του ανθρώπου.

Πηγή: www.eirinika.gr

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons