ΜΑΜΑΔΕΣ

Οι 5 χρυσοί κανόνες που θα σας βοηθήσουν να συνδυάσετε καριέρα και παιδιά!

Post by: 13/09/2020 0 comments

Υπάρχουν τρόποι να συνδυάσετε καριέρα και παιδιά με πέντε χρυσές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν.

Πώς να συνδυάσετε μητρότητα και καριέρα.

Οργάνωση

Η οργάνωση είναι το άλφα και το ωμέγα τόσο για μια επιτυχημένη καριέρα, όσο και για μια χαρούμενη οικογένεια. Φρόντισε κάθε βράδυ να κάνεις μια λίστα των υποχρεώσεων της επόμενης ημέρας. Κράτα στο ημερολόγιό σου το σταθερό εβδομαδιαίο πρόγραμμα και φρόντισε να το ενημερώνεις για πιθανές αλλαγές. Με αυτόν τον τρόπο θα καταφέρνεις να ξεκινάς τη μέρα σου με πολύ λιγότερο άγχος και γνωρίζοντας τι έχεις να κάνεις.

Η τεχνολογία είναι φίλη σου

Μπορεί να είσαι οπαδός του κλασσικού σημειωματάριου, αλλά έχω να σου πω πως η τεχνολογία είναι εδώ για να σε βοηθήσει. Χρησιμοποίησε το κινητό σου για να βάλεις υπενθυμίσεις για το πρόγραμμα σου, το πρόγραμμα των παιδιών, αλλά και τα χρονικά περιθώρια που έχεις προκειμένου να προλάβεις. Επίσης, υπάρχουν πολλές εφαρμογές που σε ενημερώνουν για την κίνηση στους δρόμους, έτσι ώστε να μπορείς καθημερινά να υπολογίζεις τις αποστάσεις από το γραφείο στο σχολείο ή σε κάποια εξωσχολική δραστηριότητα!

Ένα λειτουργικό οικογενειακό περιβάλλον είναι σημαντικό

Στην οικογένειά μου πάντα λέμε ότι χρειάζεται ένα χωριό για να μεγαλώσεις τα παιδιά σου. Όχι γιατί μόνη σου δε μπορείς, αλλά γιατί στην εποχή που ζούμε και θέλουμε και καριέρα και οικογένεια, το “χωριό” είναι απαραίτητο. Πριν πάρεις την απόφαση να κάνεις μια οικογένεια και παράλληλα να συνεχίζεις κανονικά στη δουλειά σου, βεβαιώσου ότι ο σύντροφός σου θα είναι εκεί. Ότι θα προσαρμόσετε και οι δυο το πρόγραμμά σας. Επίσης, ότι παππούδες, φίλοι, ξαδέρφια θα είναι εκεί σε περίπτωση που χρειαστεί κάτι έκτακτο. Μη ντραπείς να ζητήσεις βοήθεια. Όλοι κάποια στιγμή τη χρειαζόμαστε, δεν είμαστε υπεράνθρωποι!

Μάθε να λες  “Όχι”

Ωραίο πράγμα η επιτυχία στην καριέρα σου, όμως όχι σε βάρος της οικογένειάς σου. Δεν χρειάζεται να κάνεις άλματα προκειμένου να πιστεύεις ότι είσαι επιτυχημένη. Η οικογένεια έχει υποχρεώσεις και τα παιδιά σου χρειάζονται τη μαμά τους- όχι απαραίτητα να τα φροντίσει, αλλά την παρουσία, την αγκαλιά, την αγάπη. Πες όχι όταν το πρόγραμμά σου δεν χωράει πραγματικά ούτε μισή έξτρα ώρα υπερωρίας. Το σώμα σου είναι μια μπαταρία που κάποια στιγμή θα ξεφορτίσει και θα γίνει δυσλειτουργική.

Βρες χρόνο για σένα

Και ακριβώς επειδή είσαι αυτή η μπαταρία που χρειάζεται επαναφόρτιση είναι σημαντικό να έχεις λίγο χρόνο για τον εαυτό σου. Έστω 10 λεπτά να ξαπλώσεις, να χαζέψεις στον υπολογιστή, να χορέψεις, να κάνεις γυμναστική. Είναι σημαντικό μέσα σε ένα φορτωμένο πρόγραμμα να έχεις προσωπικό χρόνο για να παίρνεις μια ανάσα, να ανασυγκροτηθείς και να συνεχίζεις δυναμικά!

Πηγή: eirinika.gr

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons