ΜΑΜΑΔΕΣ

Μυστικά για μοναδικές καλοκαιρινές διακοπές!

Post by: 02/07/2017 0 comments

Οι καλοκαιρινές διακοπές είναι μια ευκαιρία για να χτίσετε κοινές θετικές εμπειρίες με τα παιδιά και όλη την οικογένεια, στις οποίες θα ανατρέχει όλη η οικογένεια μια ολόκληρη ζωή.

Είναι μια ευκαιρία να ξοδέψετε ευχάριστο χρόνο μαζί, να χαλαρώσετε, να παίξετε και να έρθετε σε επαφή με τη φύση.

Παράλληλα είναι μια περίοδος που ενδείκνυται για να έρθουν όλα τα μέλη της οικογένειας πιο κοντά και να συνδεθούν περισσότερο, τόσο οι γονείς μεταξύ τους όσο και ο καθένας τους ξεχωριστά με το κάθε παιδί, όπως και τα αδέλφια το ένα με το άλλο εξηγεί η συμβουλευτική ψυχολόγος Τάνια Μπαγέρη.

Όσο μπορείτε προτιμείστε να οργανώσετε τις διακοπές με τα παιδιά από νωρίς, συντονίζοντας τις ανάγκες τους με τα πλάνα της οικογένειας. Βοηθήστε τα παιδιά να έχουν και εκείνα ένα αίσθημα ελέγχου για το τι πρόκειται να ακολουθήσει, ενημερώνοντάς τα για το πρόγραμμα και προετοιμάζοντας τα κατάλληλα.

Σχεδιάστε τι παιχνίδια, μουσική ή υλικά χρειάζεται να έχετε μαζί ώστε να απασχολούνται εκείνα ευχάριστα αλλά και να μη δημιουργούν προβλήματα λόγω του ότι δεν έχουν τι να κάνουν.

Γενικότερα και ακόμη περισσότερο κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών, επιτρέψετε στα παιδιά να νιώσουν! Δε χρειάζεται να φοβάστε για το τι θα συμβεί στη συναισθηματική ισορροπία των παιδιών αν ανατραπεί η επιφανειακή ηρεμία της οικογένειας.

Αφήστε τα να βιώσουν και να εκφράσουν τα συναισθήματά τους, ακόμη και τα δύσκολα χωρίς να προσπαθείτε να τα «σώσετε» από αυτά: τα παιδιά χρειάζεται να μπορούν να απογοητευτούν ή να στεναχωρηθούν ακόμη και να πληγωθούν, αν για παράδειγμα δε γίνει αυτό που ήθελαν, ή πρέπει φύγουν από κάπου που τους άρεσε.

Στις διακοπές έχετε όλοι την πολυτέλεια του χρόνου, ίσως και λίγο περισσότερες αντοχές, για να τους συμπαρασταθείτε και να τα βοηθήσετε να μάθουν να διαχειρίζονται ανάλογες καταστάσεις.

Διαβάστε τη συνέχεια στο www.eirinika.gr

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons