ΜΑΜΑΔΕΣ

Μαμά διδύμων: Διπλή ευτυχία από το πρώτο λεπτό!

Post by: 13/02/2021 0 comments

Η μέλλουσα μητέρα δεν πρέπει απλά να λαμβάνει όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, αλλά και στις σωστές ποσότητες, καθώς η μητρική διατροφή αποτελεί τη βάση τόσο για μια υγιή κύηση, όσο και για την υγιή ανάπτυξη των νεογέννητων μέσω του θηλασμού.

Μια μαμά γεννιέται κάθε φορά που ένα τεστ εγκυμοσύνης βγαίνει θετικό.

Και αυτό γιατί από τη στιγμή που βλέπεις το αποτέλεσμα, έχεις αποδεχτεί ότι η ζωή σου θα αλλάξει. Κάπως έτσι ξεκινά το ταξίδι της μητρότητας που θα σε καθορίζει για το υπόλοιπο της ζωής σου.

Πόσο μάλλον όταν δεν πρόκειται για ένα αλλά για δύο μωρά!

Από την ώρα που θα μάθεις τα απίστευτα νέα μέχρι την ώρα που θα κρατήσεις τα δύο μωράκια στην αγκαλιά σου, η εγκυμοσύνη με δίδυμα είναι ένα ταξίδι διαφορετικό απ’ όλα τ’ άλλα.

Η δημιουργία μίας νέας ζωής και στην προκειμένη περίπτωση δύο, συνεπάγεται σημαντικά αυξημένες διατροφικές ανάγκες.

Η μέλλουσα μητέρα δεν πρέπει απλά να λαμβάνει όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, αλλά και στις σωστές ποσότητες, καθώς η μητρική διατροφή αποτελεί τη βάση, τόσο για μια υγιή κύηση, όσο και για την υγιή ανάπτυξη των νεογέννητων μέσω του θηλασμού.

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για την Πολύδυμη κύηση

Πολύδυμες κυήσεις είναι οι κυήσεις στις οποίες αναπτύσσονται δύο ή περισσότερα έμβρυα. Πιο συχνή είναι η δίδυμη εγκυμοσύνη η οποία εμφανίζεται σε 1 στις 100 εγκυμοσύνες.

Τα τελευταία χρόνια, η συχνότητα έχει αυξηθεί ως αποτέλεσμα της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής και της αυξημένης ηλικίας τεκνοποίησης. Ειδικότερα, η υποβοηθούμενη αναπαραγωγή, αντιστοιχεί στο 14% όλων των διδύμων γεννήσεων, ενώ το 45% των γεννήσεων με υποβοηθούμενη αναπαραγωγή είναι δίδυμες.

Εξ ορισμού, μια πολύδυμη κύηση είναι κύηση υψηλού ρίσκου, καθώς παρουσιάζει μεγαλύτερο κίνδυνο εμφάνισης επιπλοκών όπως προωρότητα, χαμηλό βάρος γέννησης, προεκλαμψία, αναιμία και αιμορραγία μετά τον τοκετό.

Παράλληλα, ιδιαίτερα αυξημένες είναι οι διατροφικές απαιτήσεις μιας γυναίκας με πολλαπλή εγκυμοσύνη, λόγω του σχηματισμού και της ανάπτυξης διαφόρων οργάνων και ιστών όπως ο πλακούντας, η μήτρα, το στήθος, ο όγκος του αίματος και φυσικά, της ανάπτυξης των εμβρύων.

Το κατάλληλο διατροφικό πλάνο μειώνει σημαντικά τον κίνδυνο αυτών των επιπλοκών, καθώς βελτιώνει την ανάπτυξη των εμβρύων, αυξάνει την περίοδο κύησης και αποτρέπει την υπερβολική αύξηση βάρους της μητέρας.

Οι γυναίκες που κυοφορούν δύο ή περισσότερα μωρά συνιστάται να λαμβάνουν καθημερινά, ειδικά πολυβιταμινούχα σκευάσματα, τα οποία διαθέτουν κατάλληλη σύνθεση ώστε να εξασφαλίσουν επαρκή πρόσληψη όλων των θρεπτικών συστατικών.

Πηγή: eirinika.gr

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons