ΜΑΜΑΔΕΣ

Υγιεινή διατροφή για παιδιά: Πώς θα μάθετε το παιδί να τρώει υγιεινά

Post by: 26/03/2017 0 comments

Πώς θα “καταφέρετε” να τρώνε τα παιδιά σωστά;

Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως το βασικό είναι  να βελτιώσετε την ποιότητα διατροφής των παιδιών σας και να τα βοηθήσετε να αναπτύξουν υγιείς διατροφικές συνήθειες που θα τα συντροφεύουν μια ζωή και όχι να εκλάβουν την προσπάθεια σας αυτή ως τιμωρία. 

Όχι στη στέρηση
Τα παιδιά βρίσκονται στο στάδιο της ανάπτυξης και της σωματικής τους διάπλασης και οι ανάγκες του οργανισμού τους σε θρεπτικά συστατικά (πρωτεΐνες, υδατάνθρακες, απαραίτητα λιπαρά, βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία) πρέπει να καλύπτονται καθημερινά από το ημερήσιο διαιτολόγιό τους.

Έτσι το διαιτολόγιό τους δε θα πρέπει σε καμία περίπτωση να είναι στερητικό. Από την άλλη, είναι σημαντικό από μικρή ηλικία τα παιδιά να καταλαβαίνουν την έννοια του μέτρου και να μη «δαιμονοποιούν» τρόφιμα, χωρίζοντάς τα σε «καλά» και «κακά» τρόφιμα.

Γι’ αυτό το λόγο, τα παιδιά είναι σημαντικό να ενθαρρύνονται να ακολουθούν μία υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή που χαρακτηρίζεται από το μέτρο και την ποικιλία, χωρίς την απαγόρευση κανενός τροφίμου.

Οικογένεια ενωμένη στο… τραπέζι
Μεγάλη σημασία στις διατροφικές επιλογές των παιδιών παίζουν τα οικογενειακά γεύματα, κατά τα οποία οι γονείς καλώς ή κακώς αποτελείτε πρότυπο για τα παιδιά. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να προσπαθείτε να δίνετε… το καλό παράδειγμα! Με ποιο τρόπο; Καταναλώνοντας όλα αυτά τα τρόφιμα που θα θέλατε να καταναλώνουν και τα παιδιά σας.
Στο οικογενειακό τραπέζι είναι μεγάλης σημασίας να κυριαρχεί η σαλάτα και συχνά να καταναλώνονται, παρουσία των παιδιών, τρόφιμα όπως τα όσπρια, το ψάρι και τα λαδερά, που αρκετά συχνά τα παιδιά βλέπουν με «καχυποψία», ή με απέχθεια.

Καταναλώνοντας απλά αυτά τα τρόφιμα εσείς ως γονείς, ακόμα και αν δεν κάνετε καμία αναφορά για το πόσο σημαντικό είναι τα παιδιά να τρώνε αυτά τα φαγητά (που καλό είναι να μην ασκήσετε καμία πίεση ακόμα και λεκτικά) θα δείτε ότι σιγά σιγά θα μειώνεται η αντίστασή τους απέναντι στα τρόφιμα και θα γίνει η πρώτη προσέγγιση.

Ενθαρρύνετε τα παιδιά να καταναλώσουν πρωινό.

Διαβάστε τη συνέχεια στο www.eirinika.gr

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons