ΜΑΜΑΔΕΣ

Η σημασία του παιχνιδιού στην ανάπτυξη του παιδιού σας.

Post by: 18/08/2019 0 comments

Οι περισσότερες από εμάς θυμόμαστε το αγαπημένο μας παιχνίδι από τα παιδικά μας χρόνια.

Δεν έχει σημασία αν ήταν μία κούκλα, ένα λούτρινο αρκουδάκι ή ακόμα και κάτι πιο ασυνήθιστο. Το παιχνίδι που λατρεύαμε ως παιδιά θα μείνει για πάντα στην μνήμη μας. Η σημασία των παιχνιδιών στην ανάπτυξη του παιδιού είναι αποδεδειγμένα τεράστια.

Σε αυτό συμφωνούν όλοι οι ειδικοί παιδοψυχολόγοι και παιδαγωγοί. Τα παιδιά μαθαίνουν παίζοντας και ανακαλύπτουν τον κόσμο. Επίσης τα παιχνίδια, όπως θυμόμαστε και από τον εαυτό μας, προσφέρουν χαρά και διασκέδαση!

Παιχνίδι και κινητικές ικανότητες.

Πολλά παιχνίδια περιλαμβάνουν φυσική άσκηση που είναι απαραίτητη για τα παιδιά, ειδικά στις μέρες μας, που η παιδική παχυσαρκία είναι ένα πρόβλημα σε πολλές χώρες. Όμως δεν έχουν να κάνουν μόνο με την άσκηση. Ακόμα και με τη ζωγραφική ή το παιχνίδι με κούκλες, τα παιδιά αναπτύσσουν τις αισθήσεις της όρασης και αφής, ενώ με παιχνίδια όπως αυτοκινητάκια αποκτούν μυϊκή ενδυνάμωση, ισορροπία και προσανατολισμό στον χώρο!

Το παιχνίδι και η συναισθηματική ανάπτυξη.

Το παιχνίδι ενδυναμώνει την δημιουργικότητα και βοηθάει τα παιδιά να εκφράσουν τα συναισθήματά τους. Γι αυτό το λόγο, η σημασία των παιχνιδιών στην ανάπτυξη του παιδιού είναι τεράστια. Το παιδί πρέπει να έχει τον χρόνο και τον χώρο για να παίζει, παρά το γεγονός πως έχει υποχρεώσεις όπως το διάβασμα και οι εξωσχολικές δραστηριότητες.

Τα παιχνίδια αυξάνουν την κοινωνικότητα.

Πέρα από τα θετικά του παιχνιδιού για την ανάπτυξη του παιδιού, όπως τα είδαμε παραπάνω, το παιχνίδι μαζί με άλλα παιδιά αυξάνει τις κοινωνικές ικανότητες των παιδιών. Τα περισσότερα παιχνίδια καλούν τα παιδιά να αλληλεπιδρούν και δίνουν τη δυνατότητα να μάθουν πολύτιμα πράγματα. Η συνεργασία, ο σεβασμός και το να μοιράζονται, είναι μόνο μερικά από όσα μαθαίνουν τα παιδιά παίζοντας μεταξύ τους.

Πηγή: www.eirinika.gr

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons