ΜΑΜΑΔΕΣ

Χαρείτε τον ήλιο και τη θάλασσα παρέα με τα παιδιά, με ασφάλεια.

Post by: 30/06/2019 0 comments

Όλοι αγαπάμε τις διακοπές. Μικροί και μεγάλοι περιμένουμε με ανυπομονησία την ανέμελη περίοδο που θα περάσουμε κοντά στη θάλασσα ή στο βουνό και γενικότερα στη φύση.

Όμως όλα αυτά που ανυπομονούμε να απολαύσουμε αυτούς τους χαλαρούς μήνες, κρύβουν και κάποιους κινδύνους που σε πολλές περιπτώσεις είναι αρκετά σοβαροί.

Έτσι η πολύωρη ηλιοθεραπεία, η μεγάλη ζέστη, τα έντομα, τα μπάνια σε άγνωστες θάλασσες και η απρόσεκτη διατροφή, κρύβουν κινδύνους που πολλές φορές αγνοούμε και μπορεί να προκαλέσουν δυσάρεστες εκπλήξεις σε ολόκληρη την οικογένεια.

Ποια είναι όμως τα μέτρα και οι κανόνες για να αποφύγουμε διάφορες δυσάρεστες καταστάσεις και οι διακοπές μας να μπορούν πραγματικά να γίνουν απολαυστικές όσο και ξεκούραστες;

Ο ήλιος «μαυρίζει» την υγεία μας

Είναι γνωστό πια, πως η παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο μπορεί να προκαλέσει: δερματίτιδες, επικίνδυνα εγκαύματα αλλά… και καρκίνο του δέρματος. Η αντηλιακή προστασία είναι απολύτως απαραίτητη κάθε φορά που ένα παιδί έρχεται σε επαφή με τον ήλιο ακόμη και μέσα στην πόλη. Η μείωση του όζοντος, που αποτελεί προστατευτικό φίλτρο κατά της ηλιακής ακτινοβολίας, έχει σαν αποτέλεσμα χρόνο με το χρόνο ο ήλιος να γίνεται όλο και πιο επικίνδυνος. Μεγαλύτερη προσοχή χρειάζονται τα παιδιά, τα οποία δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να παίζουν με τον ήλιο. Το δέρμα έχει την ικανότητα να “κρατάει” στη μνήμη του την ακτινοβολία που δέχεται από την παιδική ηλικία και δυστυχώς να την αθροίζει…

Διαβάστε τη συνέχεια στο www.eirinika.gr

Φωτό από: Webconsultas

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons