Ο εγκέφαλός μας προσκολλάται στα αρνητικά συναισθήματα και γεγονότα. Ο νόμος της έλξης και η λίστα της ευγνωμοσύνης θα σας βοηθήσει.

Ο εγκέφαλός μας έχει την τάση να εστιάζει στην έλλειψη, να προσκολλάται στα αρνητικά γεγονότα και συναισθήματα και να παραμερίζει ή να αποσιωπά τελείως τα θετικά.

Όμως τι μπορούμε να κάνουμε μέσα σε προκλητικές συνθήκες όπου φαινομενικά επικρατεί η έλλειψη; Φυσικά δεν είναι λύση να πούμε στον εαυτό μας να μην σκέφτεται αρνητικά καθώς είναι γνωστό πως “αυτό στο οποίο αντιστέκεσαι, αυτό επιμένει” (Carl Jung).

Στο σημείο αυτό θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας κάτι που ανακάλυψα τυχαία από προσωπική μου εμπειρία κατά τις τελευταίες τάξεις στο σχολείο:  Είχα πάρει λοιπόν ένα τετράδιο στο οποίο απαριθμούσα κάθε μέρα τα δέκα θετικά της ημέρας. Αυτό που συμπέρανα είναι πως όσο περνούσαν οι μέρες τα θετικά γεγονότα άρχισαν να πολλαπλασιάζονται και αριθμητικά και κατά σημαντικότητα γεγονός που με εντυπωσίασε ιδιαίτερα αλλά δεν το έψαξα περαιτέρω. Ύστερα από κάποιο διάστημα σε άλλο τετράδιο άρχισα να γράφω τα δέκα αρνητικά της ημέρας και προς μεγάλη μου έκπληξη ανακάλυψα πως με το πέρασμα των ημερών τα αρνητικά γεγονότα άρχισαν να πληθύνονται αριθμητικώς και ποιοτικώς.

Ύστερα από πέντε χρόνια διάβασα πως βάσει του νόμου της έλξης, η λίστα ευγνωμοσύνης είναι ένα ευρέως γνωστό υπερεργαλείο υλοποίησης. Βάσει του συμπαντικού νόμου της έλξης το όμοιο έλκει το όμοιο. Έτσι οι θετικές σκέψεις και συναισθήματα ελκύουν σαν μαγνήτης θετικές συγκυρίες, ανθρώπους και γεγονότα που θα δημιουργήσουν με τη σειρά τους κι άλλες θετικές σκέψεις και συναισθήματα. Το ίδιο ισχύει και για τα αρνητικά.

Το σύμπαν δεν ανταμείβει, ούτε και τιμωρεί κανέναν, απλά ανταποκρίνεται στη δονητική μας συχνότητα, είτε αυτή είναι θετική είτε είναι αρνητική.

Έτσι δικαιολογούνταν γιατί ενώ περνούσαν οι μέρες που κατέγραφα τα θετικά γεγονότα άρχισα να καταγράφω όλο και πιο θετικά γεγονότα. Και το ακριβώς αντίθετο για τα αρνητικά.

Δημιουργώντας λοιπόν κάποιος λίστες ευγνωμοσύνης δεν σημαίνει ότι αιθεροβατεί ούτε ότι εθελοτυφλεί. Σημαίνει όμως ότι επιλέγει συνειδητά που να εστιάσει την προσοχή του.

Σαφώς δεν υποστηρίζω πως οι συνάνθρωποί μας που υπέστησαν απώλειες ή οποιαδήποτε σωματική ή ψυχολογική βλάβη θα θεραπευτούν με λίστες ευγνωμοσύνης. Ο πόνος τους είναι βαθύς και δεν είναι τόσο εύκολο να βγουν στο φως.

Χρειάζεται να υψώσουν το χέρι και να ζητήσουν στήριξη από ανθρώπους που μπορούν να τους βοηθήσουν (φίλοι, συγγενείς, θεραπευτές κλπ), χρειάζεται να δώσουν τον απαραίτητο χρόνο στον εαυτό τους για να επεξεργαστούν και να θεραπεύσουν τον πόνο και τέλος χρήζουν άφθονης αγάπης, της μεγαλύτερης θεραπευτικής δύναμης στον κόσμο. Ωστόσο, είναι σημαντικό να θυμόμαστε πως κάθε αρνητική κατάσταση κρύβει κάτι που έχει να μας διδάξει, πάντα μπορούμε να βρούμε κάτι θετικό, έστω πολύ μικρό, σε κάθε φαινομενικά αρνητική συγκυρία. Οι δυσκολίες μας ενδυναμώνουν και μας ωθούν στο να εξελισσόμαστε, να βελτιωνόμαστε και να ανακαλύπτουμε τον εαυτό μας.

Είναι αλήθεια πως δεν μπορούμε να ελέγξουμε το καθετί που συμβαίνει έξω από εμάς κι αυτό είναι κάτι που όσο νωρίτερα το αναγνωρίσουμε, τόσο νωρίτερα θα απελευθερωθούμε. Μπορεί να μην μπορούμε να ελέγξουμε τι θα συμβεί αλλά εμείς μπορούμε να αποφασίσουμε πώς θα το προσλάβουμε και πώς θα το αντιμετωπίσουμε.

Εύχομαι να έχουμε μια εκστατική χρόνια γεμάτη έμπνευση, ολοκλήρωση και συλλογική αφύπνιση.

Φιλιππίδου Αγάπη – Διπλωματούχος Μεταπτυχιακών Σπουδών στην Επικοινωνία και τα ΜΜΕ / Ενεργειακή θεραπεύτρια – Spiritual Coach

Πηγή: Awaken / eirinika.gr

Φωτό από: https://depositphotos.com/gr/

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates

follow on instagram popup image