ΕΜΠΝΕΥΣΗ, ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

Έχεις δει και εσύ στον ύπνο σου ότι πετάς ή ότι πέφτεις; Τα 9 πιο συνηθισμένα όνειρα και η ερμηνεία τους.

Post by: 23/03/2023 0 comments

Το ονείρεμα είναι κάτι που όλοι κάνουμε κάθε βράδυ για ενενήντα λεπτά εως δυο ώρες. Επιστημονικά είναι γνωστό ως REM ύπνος. Είτε θυμόμαστε τα όνειρά μας είτε όχι, όλοι βλέπουμε.

Ο Φρόιντ έφερε την ερμηνεία των ονείρων στο προσκήνιο και τα είδε ως ένα παράθυρο μέσα στο ασυνείδητο. Παρόλο που οι ερμηνείες του μπορεί να μην χαρακτηρίζονται ως δόγμα από τη σύγχρονη ψυχολογία, το έντονο ενδιαφέρον με τα συνηθισμένα ζητήματα στα όνειρα και το τι αυτά σημαίνουν, επιμένει να ισχύει και σήμερα.

Η εμφάνιση συγκεκριμένων πράξεων ή πραγμάτων στα όνειρά μας, συναντάται γενικά σε πολλούς ανθρώπους. Παρόλο που κάθε ένας που θυμάται τα όνειρά του πρέπει να τα εξετάζει μέσα από το πρίσμα της ιδιαίτερης συνειδητής του ζωής, αυτά τα σύμβολα μπορούν να δράσουν ως οδηγός για αυτό-εξέταση των θεμάτων στα οποία πρέπει να δώσετε σημασία.

Ακολουθούν 9 συνηθισμένες καταστάσεις που βλέπουμε στα όνειρα και ποτέ δεν πρέπει να αγνοούμε:

Σας πέφτουν τα δόντια.

Αν ποτέ είχατε αυτό το όνειρο, δεν είστε μόνοι. Στο όνειρο αισθάνεστε ότι χάνετε τα δόντια σας και συνήθως νιώθετε τρομαγμένοι όσο πέφτουν στα χέρια σας, καθώς προσπαθείτε να τα σώσετε. Η απώλεια δοντιών στο όνειρο συνήθως σημαίνει απώλεια αυτοπεποίθησης, ελέγχου ή δύναμης, κάπου στη ζωή κάποιου. Μπορεί να γίνεται σε μία σχέση, στη δουλειά ή στην προσωπική ζωή κάποιου. Το όνειρο υποδηλώνει το άγχος σας για αυτή την εξέλιξη και πρέπει να το αντέξετε να το δείτε ώστε να σας βοηθήσει να επιλύσετε το θέμα όταν ξυπνήσετε.

Πέφτετε.

Αυτό ξανά είναι ενδεικτικό της απώλειας ελέγχου στη ζωή κάποιου. Σε αυτή την περίσταση μπορεί να σημαίνει ένα φόβο ή μια απώλεια. Το να εξετάσετε αν είναι κάτι ή κάποιος που φοβάστε μη χάσετε, μπορεί να σας βοηθήσει να επιλύσετε αυτό το θέμα.

Είστε γυμνοί σε δημόσια θέα.

Αυτό γενικότερα σας υποδεικνύει να εξετάσετε την έλλειψη αυτοπεποίθησης ή σιγουριάς, ή ένα φόβο ότι εκτίθεστε στη ζωή κάποιου. Είστε ο εαυτός σας στην επικοινωνία που έχετε με τους άλλους ή προσπαθείτε να ευχαριστήσετε τους άλλους για να ταιριάξετε μαζί τους; Μήπως ψεύδεστε και έχετε άγχος μήπως αποκαλυφθεί η αλήθεια; Μόνο το να είστε απόλυτα ειλικρινείς με τον εαυτό σας όταν ξυπνήσετε από τέτοιο όνειρο, θα σας αποκαλύψει ποια πλευρά της ζωής σας που φοβάστε, πρέπει να ξεσκεπαστεί.

Πετάτε.

Το πέταμα σε ένα όνειρο μπορεί να είναι πραγματικά μια συναρπαστική εμπειρία. Αν αιωρείστε ψηλά, αυτό μπορεί να σημαίνει ότι έχετε μια αίσθηση ελευθερίας. Ίσως νιώθετε απελευθερωμένοι από κάτι που σας ταλαιπώρησε. Αν πετάτε χαμηλότερα προς το έδαφος, και στο τσακ δεν πετυχαίνετε εμπόδια όπως αμάξια, καλώδια ή άλλους ανθρώπους, τότε αυτό μπορεί να είναι ανησυχητικό. Μήπως μπαίνουν διάφορα πράγματα, εμπόδια στη ζωή σας; Πράγματα που σας ενοχλούν ή σας αναστατώνουν και θέλετε να επιλύσετε;

Θάνατος.

Παρόλο που το ονείρεμα του θανάτου μπορεί να είναι ανησυχητικό, περιέργως μπορεί να είναι συμβολικό θετικών τελειωμάτων στην ζωή σας. Ίσως προχωρήσατε και πήγατε παρακάτω από μια κατάσταση ή ένα άτομο που σας δημιουργούσε αρνητική επιρροή. Γενικά ο θάνατος στο όνειρο συμβολίζει την αλλαγή που είναι κομμάτι της ζωής που συνεχίζεται και μερικοί από εμάς έχουμε περισσότερη δυσκολία στο να αλλάζουμε απ’ ότι άλλοι άνθρωποι.

Σπίτια.

Αυτό εμφανίζεται διαδεδομένα σε πολλά όνειρα και αντιπροσωπεύει συνολικά τον Εαυτό. Είναι ένα σπίτι από το παρελθόν ή το παρόν; Είναι άθικτο ή καταστρέφεται από πλημμύρα ή φωτιά; Υπάρχουν ζώα μέσα στο σπίτι που σας κάνουν να νιώθετε ότι βρίσκεστε σε κίνδυνο; Το τι συμβαίνει σε ένα όνειρο που αφορά ένα σπίτι, υποδηλώνει γενικά πόσο ασφαλείς ή ανασφαλείς νιώθετε.

Σας κυνηγάνε

Η συνήθης ονειρική εμπειρία ότι σας κυνηγούν και είτε δεν μπορείτε να κινηθείτε πολύ γρήγορα είτε φαίνεται να μην κινείστε καθόλου καθώς προσπαθείτε να τρέξετε, είναι ένα συνηθισμένο όνειρο Άγχους. Το να κοιτάξετε αυτό από το οποίο τρέχετε μακριά στην κανονική ζωή σας, και η αντιμετώπισή του, θα σας βοηθήσει να ανακουφιστείτε από αυτό το άγχος.

Χάνετε ένα εξάμηνο.

Αυτό το κοινώς αγχωτικό όνειρο αντιπροσωπεύει ένα φόβο ότι είστε απροετοίμαστοι. Ίσως χρονοτριβείτε με διάφορα πράγματα στη ζωή σας. Αυτό το όνειρο μπορεί να σας ειδοποιεί ότι το να αγνοείτε ή να αναβάλλετε πράγματα , σας προκαλεί ανεπιθύμητο στρες.

Νερό.

Τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό είναι το σύμβολο του νερού που εμφανίζεται συχνά στα όνειρά μας. Αυτό που είναι σημαντικό στην ανάλυση αυτού που θέλει να μας πει, είναι η μορφή που έχει. Το νερό είναι η απόλυτη έκφραση του ασυνείδητου νου που εκφράζει τα πραγματικά σας αισθήματα. Μήπως έρχεται ένα γιγάντιο κύμα προς τα εσάς που θέλει να σας ρουφήξει μέσα του; Μήπως βλέπετε μια ήρεμη χαλαρή πισίνα ή λίμνη; Μήπως βλέπετε έναν καταρράκτη που σας καθαρίζει απαλά ή ένα χείμαρρο νερού μέσα στον οποίο αισθάνεστε ότι πνίγεστε; Το να βλέπετε πώς έρχεται το νερό σε εσάς, στα όνειρά σας, είναι μια ένδειξη του βαθμού της άνεσης ή της έλλειψης άνεσης στη ζωή σας.

Πηγή: awaken.gr / eirinika.gr

Φωτό από: https://gr.depositphotos.com

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons