ΕΜΠΝΕΥΣΗ, ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

Αν δεν σέβεσαι τον εαυτό σου, γιατί να σε σεβαστεί η ζωή; Ό,τι δίνεις παίρνεις και ό,τι σπέρνεις θερίζεις.

Post by: 16/05/2023 0 comments

Όπου κι αν γυρίσω το κεφάλι μου βλέπω ανθρώπους ταλαιπωρημένους, με σκυμμένο το κεφάλι, χαμένους στον μικρόκοσμό τους, χωρίς όρεξη για τίποτα, χωρίς την παραμικρή διάθεση για ζωή.

Τους ρωτάς τι έχουν και σου απαντούν δεν έχουν τίποτα. Στα μάτια τους, στο βλέμμα τους, στο περπάτημά τους όμως φαίνεται η απόγνωση.

Δύσκολες οι εποχές που ζούμε, θέλουν ανθρώπους με γερή καρδιά, με δυνατή ψυχή, με δυνατό νου για να βγουν νικητές στη ζωή.

Πόσοι σεβάστηκαν όμως τον εαυτό τους; Πόσοι πάλεψαν για να αλλάξουν την καθημερινότητά τους, να αλλάξουν τη ζωή τους, να εξελιχθούν; Οι περισσότεροι επαναπαύονται στο μέτριο, άλλοι στο τίποτα, σε αυτό που έχουν τώρα δηλαδή.

Στη ζωή ό,τι δίνεις παίρνεις και ό,τι σπέρνεις θερίζεις. Νομίζεις ότι ξαπλωμένη στον καναπέ σου όλη μέρα, κοιτάζοντας την τηλεόραση, το κινητό σου, την άδεια γωνία του σπιτιού, μπορείς να αλλάξεις την καθημερινότητά σου;

Νομίζεις πως αν αντιμετωπίζεις τα πάντα με σκυμμένο το κεφάλι, χωρίς θάρρος και αντίδραση, μπορείς να εξελιχθείς;

Νομίζεις πως αν δε σέβεσαι την ύπαρξή σου, την προσωπικότητά σου, τον εαυτό σου, η ζωή θα σου χαρίσει απλόχερα αυτά που δεν έκανες ποτέ για να αποκτήσεις;

Αν δε βοηθήσεις εσύ τον εαυτό σου, περιμένεις από κάποιον άλλον να έρθει και να σε βοηθήσει; Αν το νομίζεις αυτό τότε έχεις χάσει το παιχνίδι πριν καν το παίξεις.

Πρέπει κάποιος να σε ταρακουνήσει, να σου ανοίξει τα μάτια, να σε κάνει να αναρωτηθείς γιατί μένεις στάσιμη. Ας είναι εφαλτήριο αυτό το κείμενο για να κάνεις κάτι επιτέλους για τον εαυτό σου.

Όλα βρίσκονται μέσα στο κεφάλι σου, στο μυαλό σου. Ο εαυτός σου, σου δίνει τη δύναμη, ο ίδιος σου ο εαυτός την αφαιρεί.

Βγες έξω, περπάτησε, γνώρισε ανθρώπους, δες μέρη, κοίταξε τα αστέρια, άκουσε την φύση, δες πως κινείται η ζωή, κάνε πράγματα που σε εκφράζουν, που σού δίνουν ενέργεια, προσπάθησε να αλλάξεις αυτή την καταραμένη μιζέρια που έχεις βυθιστεί εδώ και καιρό.

Όλα όσα ψάχνεις είναι εκεί και περιμένουν να τα ανακαλύψεις. Έχεις τη δύναμη να κάνεις τα πάντα, είσαι γεννημένη για να αντέχεις, δεν έχεις να φοβηθείς τίποτα. Δημιούργησε αυτά που σκέφτεσαι και πίστεψέ με, η ζωή θα σε βοηθήσει κι αυτή.

Άδειασε το κεφάλι σου, κλείσε τα μάτια σου, πάρε μερικές βαθιές ανάσες και ξεκίνα, ξεκίνα να ζεις. Η ευτυχία σε περιμένει.

Πηγή: Awaken / eirinika.gr

Φωτό από: Natalie Bond / Pexels

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons