ΕΜΠΝΕΥΣΗ, ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

6 συμβουλές για να κατακτήσεις την ισορροπία στη ζωή σου.

Post by: 05/07/2024 0 comments

Καθημερινά αυτό που προσπαθούμε οι περισσότεροι άνθρωποι, είναι να βρισκόμαστε σε μια ισορροπία. Αυτό σαφώς και είναι εξαιρετικά δύσκολο στις περισσότερες περιπτώσεις. Η γραμμή ανάμεσα στην ισορροπία και την υπερβολή είναι πολύ λεπτή.

Θωράκισε τον εαυτό σου.

Μην επιτρέπεις σε εξωγενείς παράγοντες να σε επηρεάσουν. Ξέρεις ποιος είσαι, τι αξίζεις, που πας και τι θέλεις.

Να βάζεις κοντινούς και εφικτούς στόχους μέσα στη μέρα σου.

Με τους μακρινούς στόχους υπάρχει κίνδυνος να χαωθείς και αντί να πας ένα βήμα μπροστά, ή να βρεθείς πιο κοντά στην προσωπική σου γαλήνη, να κάνεις βήματα προς τα πίσω.

Αντικατέστησε τις κακές σου συνήθειες με καλές.

Αδυναμίες που έχουμε όλοι, μας χαλούν την ισορροπία και την φυσιολογική γραμμή πλεύσης μας. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να τις αντικαταστήσουμε με κάτι καλύτερο για εμάς. Γιατί οι αδυναμίες γίνονται πάθη και τα πάθη σε βάθος χρόνου, γίνονται εξάρτηση. Η εξάρτηση ασφαλώς και μας βγάζει εκτός πορείας, κι έτσι αποκλείεται να μπορέσουμε να κατακτήσουμε την αρμονία που επιθυμούμε.

Να είσαι χαλαρός.

Μείνε ήρεμος, δεν υπάρχει πρόβλημα αν αργήσεις στο ραντεβού σου 10 λεπτά, αν δεν πάει κάτι καλά σήμερα, αν κάποιος είναι αγενής μαζί σου. Προσπάθησε μέσα στην ημέρα σου, να διατηρείς την ψυχραιμία σου, θα δεις ότι όταν φτάσεις στο σημείο να είσαι ψύχραιμος και ήρεμος, θα καταφέρνεις περισσότερα σε λιγότερο χρόνο απ’ ό,τι αν έχανες τα κέντρα σου.

Σκέψου με αγάπη για να σε συντροφεύει πάντα και παντού.

Αγαπώ τη ζωή, την εκτιμώ, νιώθω ευγνωμοσύνη για όλα αυτά που μου δίνει κάθε ημέρα, κι έτσι μ’ αγαπάει κι αυτή. Τίποτα δεν είναι τυχαίο, είναι μια αλληλένδετη σχέση που έχει προκύψει από τον αστερισμό σου, τα κομμάτια της ψυχής σου, το υλικό και το άυλο είναι σου. Πάρε μια ανάσα και βάλε την αγάπη μέσα βαθιά, στα κύτταρά σου.

Εκτονώσου αν το έχεις ανάγκη.

Γέλα, κλάψε, κοιμήσου, αν το έχει ανάγκη, ο οργανισμός σου θα στο δείξει με χίλιους τρόπους, βγάλε από μέσα σου την πίεση, κάνε την αποσυμφόρησή σου σήμερα! Ποιος είναι εικοσιτέσσερις ώρες το εικοσιτετράωρο τέλειος; Βρες μια στιγμή τον χώρο σου και εκτονώσου. Εσύ ξέρεις πότε θα είναι αυτή η στιγμή, για να μπορέσεις να συνεχίσεις στα επίπεδα όπου θα είναι παραγωγικά για εσένα.

Προσπάθησε για την ισορροπία σου, μην αφήνεις τίποτα στη τύχη του, γιατί δεν υπάρχει από μόνη της. Βοήθησέ την για να σε βοηθήσει κι αυτή. Αν έχασες την ευκαιρία να μπεις στο πρώτο τρένο μην απογοητεύεσαι, θα περάσει και το δεύτερο.

Ελένη Κακλαμάνου  

Πηγή: Awaken / eirinika.gr

Φωτό από: https://depositphotos.com/gr/

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons