ΕΠΙΤΥΧΙΑ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Οι γυναίκες μπορούν και φέρνουν καλύτερες επιχειρηματικές επιδόσεις!

Post by: 12/05/2020 0 comments

Τελικά ίσως να μην είναι τυχαίο που οι επιχειρήσεις που είναι στελεχωμένες με γυναίκες σε υψηλές και ισχυρές θέσεις τα καταφέρνουν θαυμάσια. Νέες έρευνες δείχνουν πως όταν υπάρχουν και γυναίκες στη διοίκηση μιας επιχείρησης και η γνώμη τους ακούγεται και μετράει, τα αποτελέσματα είναι πολύ καλύτερα. Οι γυναίκες στις μέρες μας έχουν καταφέρει να αλλάξουν αρκετά πράγματα τα τελευταία χρόνια. Συμμετέχουν στα κοινά και έχουν αποκτήσει αξιώματα παλιότερα δεν τολμούσαν καν να σκεφτούν.

Τι συμβαίνει λοιπόν όταν οι γυναίκες έχουν τη δύναμη που τους αναλογεί και τους αξίζει στον εργασιακό χώρο; Κατ’ αρχήν, είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει διαφορετικότητα μέσα σε οποιοδήποτε εργασιακό περιβάλλον. Αυτό βοηθάει στο να υπάρχουν διαφορετικές ιδέες και νέες απόψεις. Μόλις λοιπόν μία ανδροκρατούμενη επιχείρηση αποκτήσει και μία γυναικεία επιρροή, τα πράγματα αλλάζουν προς το καλύτερο.

Έχοντας αυτά στο μυαλό μας καταλαβαίνουμε πως για να λειτουργήσει σωστά μία εταιρία πρέπει να υπάρχει μία ισορροπία ανάμεσα στα δύο φύλα. Έρευνες δείχνουν πως οι εταιρίες που έχουν περίπου ίσο αριθμό ανδρών και γυναικών εργαζόμενων, έχουν πολύ καλύτερα αποτελέσματα από εταιρίες που επικρατεί το ένα φύλο.

Τι σταματάει λοιπόν τις γυναίκες από το να φτάνουν ψηλά, σε ισχυρές θέσεις; Φαίνεται πως τα επαγγέλματα με υψηλές απαιτήσεις είναι πολύ πιο δύσκολα για τις γυναίκες. Δύσκολα να ακολουθήσουν τους ρυθμούς ενός άντρα. Αυτό συμβαίνει καθώς οι γυναίκες, τις περισσότερες φορές, αναλαμβάνουν την φροντίδα του σπιτιού και φυσικά την ανατροφή των παιδιών τους. Σπάνια θα δούμε άνδρες να βγαίνουν με άδεια πατρότητας, ενώ για μία νέα μητέρα είναι προφανές και φυσικά αναγκαίο να πάρει άδεια μητρότητας. Αυτό και μόνο του μπορεί να «φρενάρει» την πορεία στην καριέρα της.

Ένας ακόμα σημαντικός παράγοντας είναι ο τομέας στον οποίο μία γυναίκα θέλει να φτάσει ψηλά. Συνήθως, οι γυναίκες καταφέρνουν να έχουν υψηλή θέση σε τομείς όπως το ανθρώπινο δυναμικό, στα οικονομικά και στη γενική διαχείριση, θέσεις που είναι λιγότερο στρατηγικές και φυσικά είναι λιγότερο πιθανό να οδηγήσουν σε διευθυντικές θέσεις.

Το να κατακτήσει μία γυναίκα υψηλή θέση σε οποιαδήποτε επιχείρηση είναι ένα μεγάλο κατόρθωμα. Σε μία εποχή όπου υπάρχει έλλειψη δεξιοτήτων, οι γυναίκες αποτελούν μία πολύ δυναμική ομάδα ταλέντων που η κάθε επιχείρηση χρειάζεται!

Φωτό από: All Things Hair

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons